Bij Tante Rie en By Hilke ‘loopt de emmer over’
09-02-2022
LEKKAGE EN RIOOLSTANK BOVENWONINGEN LEIDT TOT VEEL OVERLAST

Bij Tante Rie en By Hilke ‘loopt de emmer over’

“Dit probleem speelt al vier jaar”, aldus een ietwat gedesillusioneerde Anke Kamp van Tante Rie aan de Bakkerssteeg in Borne. “Het probleem van lekkende rioolleidingen is nog nooit goed aangepakt.” Het gevolg van een en ander was dat vorige week enkele volledig doordrenkte plafondplaten naar beneden kwamen.

 

Inmiddels zijn de lekken provisorisch gedicht en vangen emmers de nog druppelende leidingen op. Vanaf komende vrijdag tot en met dinsdag 22 februari dient ze haar winkel te sluiten om de aannemer de ruimte te geven de koe bij de horens te vatten en het euvel te verhelpen. “Ik vind er van alles van en voel me eigenlijk niet meer veilig hier”, zegt ze terwijl ze zich moet inhouden om niet uit haar vel te springen.
 

Van het kastje naar de muur

Wekenlang diende Anke Kamp haar winkel vanwege corona gesloten te houden en net nu we weer mogen, gebeurt dit, zegt op een timide toon. Boven het verlaagde plafond van haar winkel lopen meerdere rioolleidingen van de bovenliggende appartementen. “Blijkbaar is het een verouderd systeem. Maar onze klachten zijn niet nieuw. Er was al veel langer sprake van een sterke rioollucht terwijl ook de lekkage zich al eerder voordeed. We werden echter van het kastje naar de muur gestuurd. Niemand wilde verantwoordelijk zijn en doorpakken. Via de eigenaar van de winkelpanden en de beheerder kwamen we uiteindelijk bij de Vereniging van Eigenaren terecht die aanspreekbaar is voor de appartementen. Gelukkig schijnt er nu schot in de zaak te komen.”


‘Ik heb schatten van klanten’

De eigenaresse van Tante Rie heeft de afgelopen week dagen gekend dat ze dacht: ‘Waar ben ik mee bezig? Wil ik dit allemaal nog wel?’. Het gevoel van machteloosheid maakte haar boos. Haar emmer liep ook figuurlijk over. “Tot overmaat van ramp kwam er dinsdag nog de diefstal van mijn fiets bij die voor de winkel stond. Ik postte mijn boosheid op de sociale media en enkele uren later kreeg ik al een telefoontje van enkele klanten die het vehikel aantroffen in het Twickelse bos. Kijk, dat is dan wel mooi en dat beurt je op. Want ik heb hier een heel mooie plek, het gaat allemaal goed en ik heb schatten van klanten. Maar ook anderen ondersteunen je. Zo kan ik de komende weken gebruik maken van de opslagruimte bij De Steeg om mijn winkelvoorraad er tijdelijk in onder te brengen. Dat doet je goed.”
 

Hilke Zuithof: ‘Dit wil je allemaal niet’

Ook bij het enkele deuren verderop gevestigde By Hilke zijn de rioleringsproblemen zichtbaar en zelfs hoorbaar. “In onze winkel lekte het ook op meerdere plekken”, vertelt Hilke Zuithof. “Net toen we weer open mochten, dienden we een deel van onze winkel leeg te halen en af te sluiten met plastic. Zo’n anderhalve week zijn mensen hier bezig geweest om een kapotte rioolbuis aan het plafond provisorisch te vervangen door een nieuwe. ‘We weten het ook allemaal niet, dit is veel te complex. Het is allemaal verouderd’, zeiden ze tegen ons. En ondertussen is het nog steeds hoorbaar in de winkel als er boven iemand naar het toilet gaat of staat te douchen. Heel vervelend. We blijven maar excuses maken naar onze klanten. Dit wil je allemaal niet. Ik hoop echt dat de problemen nu serieus worden aangepakt.” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Het is feest bij Mooi Parfumerie Lammertink

ADVERTORIAL • Op 1 november vorig jaar nam Francesco Lammertink parfumeriezaak MOOI over en...
16-04-2024

Centrum winkeliers luiden zondag de lente in

Sinds woensdagavond is het weer lente. Om precies 22.24 uur was het zover en nu maar hopen dat...
22-03-2024

Keurslager Rensink in de prijzen

De Confrérie des Chavaliers, een broederschap die zich toelegt op het bevorderen van...
14-03-2024

Nieuw: Douwes Daghap

ADVERTORIAL • Voor slechts 8,85 euro een verse, degelijke en gezonde maaltijd; het kan...
11-03-2024

Rocco krijgt een nieuw baasje

Het was in 1994 toen Patrick Hansté, inmiddels 53 jaar, met zijn dierenwinkel startte....
02-03-2024

Henk Brok geeft kaasmes door aan opvolgers

“Het is mooi geweest, ik heb het bijna 16 jaar mogen doen, nu wordt het tijd voor een...
18-02-2024