Juwelier Marcel Boonk naar Grotestraat
02-03-2022
‘NA 25 JAAR BAKKERSSTEEG WERD HET TIJD VOOR EEN RUIMERE JAS’

Juwelier Marcel Boonk naar Grotestraat

“Drie jaar geleden al had ik zoiets van: ik móét iets doen”, vergoelijkt Marcel Boonk de grote stap die hij eind volgende maand gaat zetten. Zijn juwelierszaak aan de Bakkerssteeg verhuist dan immers naar de Grotestraat, naar een fonkelnieuwe winkelruimte op de plek waar voorheen bloemenzaak La Fleur was gevestigd. “Het is allemaal niet niks. Dit jaar zit ik 25 jaar in Borne, het is de eerste keer dat ik over ga. Die gedachte bezorgt me soms wel eens kriebels, maar tegelijkertijd ben ik heel blij dat het binnenkort ook echt zover is.”

 

Ruimte voor privacy

Die voorzichtigheid is kenmerkend voor de 58-jarige Gorenaar. “De Bakkerssteeg is toch wel een heel mooi straatje hoor”, klinkt het nu al weemoedig. “Maar het werd gewoon te klein. We kunnen onze klanten nu vaak immers niet de privacy bieden die nodig is bij het maken van hun keuze. Dit voel je vooral sterk in de ‘rouw- en trouwhoek’ zoals we het noemen, waar stellen ringen uitzoeken of iets met sieraden van hun overleden ouders willen doen bijvoorbeeld. En bovendien zorgde corona ervoor dat we allemaal toch wat meer afstand op prijs stellen.” Die krapte behoort straks in elk geval tot het verleden, want de juwelierszaak wordt ruim 30 procent groter. “Voldoende om die rust en privacy te creëren”, aldus Boonk.

 

‘We blijven gewoon wie we zijn’

Bovendien zal het geheel allemaal wat opener, transparanter en lichter gaan ogen. “De werkplaats achter in de zaak krijgt een groter raam, zodat klanten straks dus echt naar onze ambachtelijke werkzaamheden kunnen kijken”, zegt hij trots. “Maar hoe mooi het allemaal ook wordt, met nieuwe wandvitrines, een interieur in retro/technostijl met taupe- en grijstinten, bruine en marmermotieven… we blijven gewoon de juwelier Marcel Boonk, die we altijd al waren. Warm en huiselijk, waarin vakmanschap, de aandacht, de sfeer en gezelligheid en ja, soms ook dat kneuterige, ons kenmerk vormen. We willen het alleen nóg beter doen.”

 

Toch hopen Marcel Boonk en zijn medewerksters Annemarie, Irma, Marjolein en Reiny dat ze in hun nieuwe omgeving de collectie iets verder kunnen upgraden. “We krijgen meer ruimte en dus kunnen we ook meer en andere merken gaan voeren. Dus ja, wat dat betreft zal het wellicht allemaal iets meer allure krijgen. Maar voor het overige? Nee hoor, we blijven wie we zijn. We hebben een heel goede naam in Borne en zitten hier hartstikke goed. Borne heeft het gewoon en is ons thuis. Het is knus, biedt veel en je kunt er gratis parkeren. Het is gewoon fijn om hier een mooie juwelierszaak te hebben.” (AJ/BM)

 

Op de bovenste foto van links naar rechts: Reiny, Marcel, Annemarie, Marjolein en Irma

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Wim Geul — 10 mrt 2022
Marcel en medewerksters,
Veel succes gewenst op deze prachtige nieuwe locatie!
Han — 04 mrt 2022
Super marcel. Mooie stap en borne mag blij zijn met deze ontwikkeling. Heel veel succes.
Gerrit Rensink — 02 mrt 2022
Marcel,
Heel veel succes straks met je nieuwe zaak! Het wordt vast mooi!

Shoppen met een glimlach (en meer)

Het ‘even boodschappen doen’ krijgt zaterdagavond 21 mei een geheel nieuwe dimensie....
14-05-2022

Bløf opnieuw naar Hertme

Bløf is één van Nederlands meest succesvolle bands. Ze braken door met de...
22-04-2022

Harold Slaghuis heeft er een uitdaging bij

“Ja, het is voor mij inderdaad een nieuwe tak van sport”, trapt hij lachend af....
19-04-2022

Een gratis patatje gaat er wel in

Deze week is het op de kop af twintig jaar dat cafetaria De Zonnebloem het al ‘bruin...
16-04-2022

Ladies Night bij By Emmy

ADVERTORIAL. Vrijdagavond 25 maart worden klanten extra in de watten gelegd bij modezaak By Emmy...
25-03-2022

Cafetaria/grillroom opent aan Oude Almeloseweg

Sinds oktober vorig jaar is Irakees-Aramees Haik Misak samen met zijn familieleden in de weer om...
09-03-2022