De SP als lokale partij in Borne
MET DE VERKIEZINGEN IN AANTOCHT...

De SP als lokale partij in Borne

ADVERTORIAL • De SP neemt dit jaar in de gemeente Borne voor de derde keer deel aan de gemeenteraadsverkiezingen. In die zin zijn we nog een jonge fractie in Borne. In 2014 haalden we in Borne twee zetels. In 2018 ook, maar helaas ging een zetel mee naar de nieuwe fractie Voor Borne. Als raads- en commissieleden hebben we hard gewerkt om ons zichtbaar en hoorbaar te laten zijn in Borne. Uit de vele positieve reacties op ons raadswerk stellen we vast dat de SP duidelijk bestaansrecht heeft in Borne. Het doel van de lokale afdeling is om opnieuw twee zetels te halen. Maar meer is beter.

 

Na een verkiezingsuitslag zijn het vaak de partijen met een groter aantal zetels die elkaar opzoeken om een coalitie te formeren. De nieuwe coalitie bepaalt ook wie wordt voorgedragen als wethouder. Met twee zetels zal de SP het initiatief van de grootste of grotere fracties moeten afwachten. Maar de SP gaat in Borne bestuurlijke verantwoordelijkheid zeker niet uit de weg. Net als iedere andere partij, zijn ook wij voorbereid op de vraag. Voorwaarde is wel dat de SP als gelijkwaardige coalitiepartner wordt gezien.

 

De SP is in Borne geen voorstander van een dichtgetimmerd raadsakkoord. In 2018 hebben we ook al gepleit voor een raadsakkoord op hoofdlijnen. Voor ons is voor de toekomst de belangrijkste vraag: 'Hoe willen voor de toekomst de nu nog beschikbare ruimte in onze gemeente verdelen over wonen, bedrijvigheid, voorzieningen, natuur en vrije tijd?'

 

Het credo van de SP is 'actie en fractie'

De SP zoekt regelmatig mensen in de buurt op om te horen wat er speelt en welke zaken men belangrijk vindt voor de buurt. Door corona kon dat lange tijd niet, maar op 19 februari konden we met 14 actieve SP-ers op bezoek in de Spanjaardsbuurt aan de hand van een enquête. De vragen gingen over het plan voor een opknapbeurt voor deze wijk. Daarnaast ging de SP Borne in een deel van de wijk Letterveld het idee van de SP testen voor een zorgbuurthuis.

 

Een zorgbuurthuis betekent kleinschalig wonen voor ouderen in de eigen buurt, met zorg. Op de website van de SP Borne staat een verslag van de enquêteresultaten. Daar staat ook het volledige verkiezingsprogramma met de speerpunten. Kijk ook bij SP in de special Borne kiest, hier op BorneBoeit.

 

Stemt u liever lokaal? Dat kan ook op de SP: lijst 6

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!

Overbieden is de trend in krappe huizenmarkt

ADVERTORIAL • De huizenmarkt blijft in beweging en voor verkopers kan dit goed nieuws zijn....
27-03-2024

De arbeidersklasse roert zich!

Het begin van de twintigste eeuw kenmerkte zich door de opkomst van vakbonden en...
25-03-2024

Bornse toppers lunchen samen op Vrouwendag

Vandaag, vrijdag 8 maart, is het Internationale Vrouwendag. Een dag die al - zij het nog...
08-03-2024

Grote stroomstoring in Borne

UPDATE 19.19 uur: Enexis meldt dat de storing is verholpen   Rond 17.45 uur maandagavond...
12-02-2024

Kleiner wonen? Onze wooncoach denkt graag met u...

ADVERTORIAL • Sigrid Mulder is wooncoach bij Welbions. Zij zorgt ervoor dat huurders van...
10-02-2024

‘Sabrina is een schat van een meid. Wat wil je...

ADVERTORIAL • ‘Niet klagen maar dragen.’ Het enige wat er in de nieuwbouwwoning...
09-02-2024