Apollo 8 strijdend ten onder
07-05-2022
OOK IN TWEEDE FINALE TEGEN SLIEDRECHT SPORT KOMEN BORNSE DAMES TEKORT: 1-3

Apollo 8 strijdend ten onder

Volle tribunes, luide aanmoedigingen, volumineuze trommels en een groot aantal rode Apollo 8-vlaggen... het mocht zaterdagmiddag allemaal niet baten. Sliedrecht Sport bleek ook in de tweede finalewedstrijd om de landstitel in de eredivisie volleybal simpelweg te sterk. Werd het dinsdag nog 3-0 voor de Zuid-Hollanders, in De Veste stond er na bijna twee uur spelen een eindstand van 1-3 op het scorebord. Het verlies betekende tevens de laatste wedstrijd van Florien Reesink voor de Bornse club. Zij sluit vanaf nu aan bij de Oranjeselectie en gaat vervolgens op zoek naar een nieuwe uitdaging.

 

Net dat beetje extra

De tweede overwinning van Sliedrecht Sport kwam eigenlijk geen moment in gevaar, of het moet tijdens de derde set zijn geweest die Apollo 8 met 25-21 naar zich toe wist te trekken. De eerste set ging al met 14-25 naar de Sliedrechters en de tweede met 22-25. Toch werden de Bornse dames niet weggespeeld. Ze gaven goed partij, maar konden niet op tegen net dat beetje extra dat de eeuwige tegenstander wel wist op te brengen. Pas in de derde set leek de schroom wat aan Bornse kant verdwenen, werd er vrijer gespeeld en kon de set via 16-16, 20-17 en 25-21 worden bijgeschreven.

 

In de beslissende vierde set zette Sliedrecht echter nog eens een tandje bij en gaf het van meet af aan haar voorsprong niet meer uit handen. Even werd het weliswaar nog 20-20, maar uiteindelijk wisten de gasten toch door te drukken en de set met 21-25 te winnen.

 

Met opgeheven hoofd

Een 1-3 winst dus voor Sliedrecht Sport en opnieuw de landstitel. Het feest werd luttele minuten later al uitbundig gevierd. Terwijl de grote beker aan de Zuid-Hollandse dames werd uitgereikt en de meegereisde supporters uit Zuid-Holland nog eens extra uit hun dak gingen, zat Florien Reesink iets verderop verscholen achter een handdoek, waar ze haar tranen de vrije loop liet. Stevige knuffels van haar medespeelsters mochten niet baten. Ze had verloren en de stille hoop op een mooier einde van haar driejarige verbintenis in rook zien opgaan. En dat doet pijn. Toch kan Apollo 8 met opgeheven hoofd deze competitie in haar geschiedenisboekjes bijschrijven. Een tweede plek in de eredivisie is er een om trots op te zijn. (RH/AJ/BM)

 

reageren op deze pagina

Apollo 8 - Sliedrecht Sport

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024