Apollo 8 strijdend ten onder
07-05-2022
OOK IN TWEEDE FINALE TEGEN SLIEDRECHT SPORT KOMEN BORNSE DAMES TEKORT: 1-3

Apollo 8 strijdend ten onder

Volle tribunes, luide aanmoedigingen, volumineuze trommels en een groot aantal rode Apollo 8-vlaggen... het mocht zaterdagmiddag allemaal niet baten. Sliedrecht Sport bleek ook in de tweede finalewedstrijd om de landstitel in de eredivisie volleybal simpelweg te sterk. Werd het dinsdag nog 3-0 voor de Zuid-Hollanders, in De Veste stond er na bijna twee uur spelen een eindstand van 1-3 op het scorebord. Het verlies betekende tevens de laatste wedstrijd van Florien Reesink voor de Bornse club. Zij sluit vanaf nu aan bij de Oranjeselectie en gaat vervolgens op zoek naar een nieuwe uitdaging.

 

Net dat beetje extra

De tweede overwinning van Sliedrecht Sport kwam eigenlijk geen moment in gevaar, of het moet tijdens de derde set zijn geweest die Apollo 8 met 25-21 naar zich toe wist te trekken. De eerste set ging al met 14-25 naar de Sliedrechters en de tweede met 22-25. Toch werden de Bornse dames niet weggespeeld. Ze gaven goed partij, maar konden niet op tegen net dat beetje extra dat de eeuwige tegenstander wel wist op te brengen. Pas in de derde set leek de schroom wat aan Bornse kant verdwenen, werd er vrijer gespeeld en kon de set via 16-16, 20-17 en 25-21 worden bijgeschreven.

 

In de beslissende vierde set zette Sliedrecht echter nog eens een tandje bij en gaf het van meet af aan haar voorsprong niet meer uit handen. Even werd het weliswaar nog 20-20, maar uiteindelijk wisten de gasten toch door te drukken en de set met 21-25 te winnen.

 

Met opgeheven hoofd

Een 1-3 winst dus voor Sliedrecht Sport en opnieuw de landstitel. Het feest werd luttele minuten later al uitbundig gevierd. Terwijl de grote beker aan de Zuid-Hollandse dames werd uitgereikt en de meegereisde supporters uit Zuid-Holland nog eens extra uit hun dak gingen, zat Florien Reesink iets verderop verscholen achter een handdoek, waar ze haar tranen de vrije loop liet. Stevige knuffels van haar medespeelsters mochten niet baten. Ze had verloren en de stille hoop op een mooier einde van haar driejarige verbintenis in rook zien opgaan. En dat doet pijn. Toch kan Apollo 8 met opgeheven hoofd deze competitie in haar geschiedenisboekjes bijschrijven. Een tweede plek in de eredivisie is er een om trots op te zijn. (RH/AJ/BM)

 

reageren op deze pagina

Apollo 8 - Sliedrecht Sport

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!

Vlammende ontvangst voor wereldkampioene

Twee dagen geleden stond ze nog op het podium in Dubai, bijna aan de andere kant van de aardbol....
05-12-2022

BZSV thuis onderuit tegen SP Daarle

Op het ijskoude sportpark ’t Wooldrik begonnen De Blauwwitters zaterdag sterk aan de...
05-12-2022

NEO lijdt verdiende nederlaag in Winschoten

WVV schoot sterk uit de startblokken in Winschoten en NEO had het een kwartiertje lastig met een...
05-12-2022

Mirjam Pol overtuigend wereldkampioen

Mirjam Pol won vandaag de Baja World Cup 2022. In Dubai was ze opnieuw de sterkste van alle...
03-12-2022

Eerste team TTV Borne naar promotieklasse

Het eerste team van TTV Borne is op indrukwekkende wijze kampioen geworden in de eerste klasse...
02-12-2022

Apollo 8 verliest tweeluik nipt van FC Porto

In sporthal de Veste zou het woensdagavond moeten gebeuren. De 3-0 nederlaag van vorige week...
30-11-2022