Apollo 8 strijdend ten onder
07-05-2022
OOK IN TWEEDE FINALE TEGEN SLIEDRECHT SPORT KOMEN BORNSE DAMES TEKORT: 1-3

Apollo 8 strijdend ten onder

Volle tribunes, luide aanmoedigingen, volumineuze trommels en een groot aantal rode Apollo 8-vlaggen... het mocht zaterdagmiddag allemaal niet baten. Sliedrecht Sport bleek ook in de tweede finalewedstrijd om de landstitel in de eredivisie volleybal simpelweg te sterk. Werd het dinsdag nog 3-0 voor de Zuid-Hollanders, in De Veste stond er na bijna twee uur spelen een eindstand van 1-3 op het scorebord. Het verlies betekende tevens de laatste wedstrijd van Florien Reesink voor de Bornse club. Zij sluit vanaf nu aan bij de Oranjeselectie en gaat vervolgens op zoek naar een nieuwe uitdaging.

 

Net dat beetje extra

De tweede overwinning van Sliedrecht Sport kwam eigenlijk geen moment in gevaar, of het moet tijdens de derde set zijn geweest die Apollo 8 met 25-21 naar zich toe wist te trekken. De eerste set ging al met 14-25 naar de Sliedrechters en de tweede met 22-25. Toch werden de Bornse dames niet weggespeeld. Ze gaven goed partij, maar konden niet op tegen net dat beetje extra dat de eeuwige tegenstander wel wist op te brengen. Pas in de derde set leek de schroom wat aan Bornse kant verdwenen, werd er vrijer gespeeld en kon de set via 16-16, 20-17 en 25-21 worden bijgeschreven.

 

In de beslissende vierde set zette Sliedrecht echter nog eens een tandje bij en gaf het van meet af aan haar voorsprong niet meer uit handen. Even werd het weliswaar nog 20-20, maar uiteindelijk wisten de gasten toch door te drukken en de set met 21-25 te winnen.

 

Met opgeheven hoofd

Een 1-3 winst dus voor Sliedrecht Sport en opnieuw de landstitel. Het feest werd luttele minuten later al uitbundig gevierd. Terwijl de grote beker aan de Zuid-Hollandse dames werd uitgereikt en de meegereisde supporters uit Zuid-Holland nog eens extra uit hun dak gingen, zat Florien Reesink iets verderop verscholen achter een handdoek, waar ze haar tranen de vrije loop liet. Stevige knuffels van haar medespeelsters mochten niet baten. Ze had verloren en de stille hoop op een mooier einde van haar driejarige verbintenis in rook zien opgaan. En dat doet pijn. Toch kan Apollo 8 met opgeheven hoofd deze competitie in haar geschiedenisboekjes bijschrijven. Een tweede plek in de eredivisie is er een om trots op te zijn. (RH/AJ/BM)

 

reageren op deze pagina

Apollo 8 - Sliedrecht Sport

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!

Avond4daagse Borne weer in de startblokken

Ook dit jaar wordt, onder auspiciën van KNBLO-Wandelsportorganisatie Nederland, door het...
23-05-2022

NEO speelt gelijk bij Achilles’12

In een spectaculaire wedstrijd met zes goals, een keer of zes paal en lat, twee strafschoppen en...
23-05-2022

Postkoetsen doorkruisen zonnig Borne

Ho ho ho’, klonk het zondagmorgen met enige regelmaat in Oud Borne, waarna de...
22-05-2022

Korfbalplezier voor bijna 200 spelertjes

Rond 11.00 uur vrijdagmorgen heeft Vonder 3 er inmiddels vijf wedstrijden opzitten. Drie werden...
20-05-2022

Stefan Boermans voert wereldranglijst aan

Beachvolleyballer Stefan Boermans neemt samen met zijn partner Yorick de Groot sinds het...
19-05-2022

NEO verslaat Bon Boys met 3-2

Het eerste wapenfeit tegen naaste concurrent Bon Boys viel na vijf minuten te noteren....
16-05-2022