Shoppen met een glimlach (en meer)
VOLGENDE WEEK ZATERDAG KOOPAVOND MET CABARET, WIJN EN HAPJES

Shoppen met een glimlach (en meer)

Het ‘even boodschappen doen’ krijgt zaterdagavond 21 mei een geheel nieuwe dimensie. Tenminste… als het aan de Bornse winkeliers ligt, want zij hebben maar liefst vijf cabaretiers gestrikt die ‘de lach aan hun kont hebben’ en van 18.00 tot 21.00 uur in drie leegstaande winkelpanden hun publiek laten meegenieten van hun verbale geweld. Het arrangement gaat gepaard met enkele wijnproeverijen en het nodige gesmikkel en bovendien zijn de meeste andere winkels ook tot 21.00 uur gezellig geopend.
 

Josje Esseveld van organisator BBO-Detail tovert zonder moeite een brede glimlach op haar gezicht als de ‘Wijn & Gein koopavond’, zoals het evenement is genoemd, ter sprake komt. “Heerlijk”, zegt ze, “zo’n avond laat de mensen weer eventjes lekker lachen. Onbekommerd plezier beleven op een puur informele wijze. En eerlijk, we zijn apetrots vijf cabaretiers bereid te hebben gevonden onze ideeën voor deze bijzondere koopavond mee te helpen inkleuren.”
 

Het programma

De cabaretiers waar ze op doelt zijn, behalve (natuurlijk) Nathalie Baartman, André Manuel, Ernest Beuving, Thijs Kemperink en Fuad Hassen. Om 18.00, 19.00 en 20.00 uur treden zij op in de voormalige winkelpanden van Zo Mooi aan de Nieuwe Kerkstraat, Het Sportpaviljoen aan de Grotestraat en Slim Jeans aan de Nieuwe Markt. Na elke voorstelling, die zo’n 30 à 40 minuten duurt, trekken de bezoekers door naar de volgende locatie, maar niet na onderweg even te hebben aangelegd bij of nabij De Steeg, Las Carretas, Royal Lebanon en Roast It om een lekkere wijn te proeven en enkele speciale hapjes te verorberen. Kaarten voor deze lach-estafette kosten 37,50 euro en zijn te verkrijgen bij het Kulturhus.
 

Maar ook de kooplustigen die de cabaretvoorstellingen links willen laten liggen en zich willen focussen op een avondje shoppen, worden niet vergeten. Speciaal voor hen zijn er bij de horecadeelnemers muzikale optredens, waaronder bijvoorbeeld een gitarist en een dj die op een ouderwetse manier plaatjes draait en verzoeknummers honoreert. Voor 5 euro kunnen ze er bovendien ook een wijntje proeven en van een hapje genieten. “Als het weer een beetje meewerkt, belooft het een vrolijke en ‘belachelijk’ leuke zomeravond te worden in Borne”, vat Esseveld haar verwachtingen samen. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Het is feest bij Mooi Parfumerie Lammertink

ADVERTORIAL • Op 1 november vorig jaar nam Francesco Lammertink parfumeriezaak MOOI over en...
16-04-2024

Centrum winkeliers luiden zondag de lente in

Sinds woensdagavond is het weer lente. Om precies 22.24 uur was het zover en nu maar hopen dat...
22-03-2024

Keurslager Rensink in de prijzen

De Confrérie des Chavaliers, een broederschap die zich toelegt op het bevorderen van...
14-03-2024

Nieuw: Douwes Daghap

ADVERTORIAL • Voor slechts 8,85 euro een verse, degelijke en gezonde maaltijd; het kan...
11-03-2024

Rocco krijgt een nieuw baasje

Het was in 1994 toen Patrick Hansté, inmiddels 53 jaar, met zijn dierenwinkel startte....
02-03-2024

Henk Brok geeft kaasmes door aan opvolgers

“Het is mooi geweest, ik heb het bijna 16 jaar mogen doen, nu wordt het tijd voor een...
18-02-2024