Shoppen met een glimlach (en meer)
VOLGENDE WEEK ZATERDAG KOOPAVOND MET CABARET, WIJN EN HAPJES

Shoppen met een glimlach (en meer)

Het ‘even boodschappen doen’ krijgt zaterdagavond 21 mei een geheel nieuwe dimensie. Tenminste… als het aan de Bornse winkeliers ligt, want zij hebben maar liefst vijf cabaretiers gestrikt die ‘de lach aan hun kont hebben’ en van 18.00 tot 21.00 uur in drie leegstaande winkelpanden hun publiek laten meegenieten van hun verbale geweld. Het arrangement gaat gepaard met enkele wijnproeverijen en het nodige gesmikkel en bovendien zijn de meeste andere winkels ook tot 21.00 uur gezellig geopend.
 

Josje Esseveld van organisator BBO-Detail tovert zonder moeite een brede glimlach op haar gezicht als de ‘Wijn & Gein koopavond’, zoals het evenement is genoemd, ter sprake komt. “Heerlijk”, zegt ze, “zo’n avond laat de mensen weer eventjes lekker lachen. Onbekommerd plezier beleven op een puur informele wijze. En eerlijk, we zijn apetrots vijf cabaretiers bereid te hebben gevonden onze ideeën voor deze bijzondere koopavond mee te helpen inkleuren.”
 

Het programma

De cabaretiers waar ze op doelt zijn, behalve (natuurlijk) Nathalie Baartman, André Manuel, Ernest Beuving, Thijs Kemperink en Fuad Hassen. Om 18.00, 19.00 en 20.00 uur treden zij op in de voormalige winkelpanden van Zo Mooi aan de Nieuwe Kerkstraat, Het Sportpaviljoen aan de Grotestraat en Slim Jeans aan de Nieuwe Markt. Na elke voorstelling, die zo’n 30 à 40 minuten duurt, trekken de bezoekers door naar de volgende locatie, maar niet na onderweg even te hebben aangelegd bij of nabij De Steeg, Las Carretas, Royal Lebanon en Roast It om een lekkere wijn te proeven en enkele speciale hapjes te verorberen. Kaarten voor deze lach-estafette kosten 37,50 euro en zijn te verkrijgen bij het Kulturhus.
 

Maar ook de kooplustigen die de cabaretvoorstellingen links willen laten liggen en zich willen focussen op een avondje shoppen, worden niet vergeten. Speciaal voor hen zijn er bij de horecadeelnemers muzikale optredens, waaronder bijvoorbeeld een gitarist en een dj die op een ouderwetse manier plaatjes draait en verzoeknummers honoreert. Voor 5 euro kunnen ze er bovendien ook een wijntje proeven en van een hapje genieten. “Als het weer een beetje meewerkt, belooft het een vrolijke en ‘belachelijk’ leuke zomeravond te worden in Borne”, vat Esseveld haar verwachtingen samen. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Bieren, auto’s en meer op Special Sunday

Het duurt nog even voordat het zondag 12 juni is, maar de werkgroep Special Sunday van de BBO...
24-05-2022

Cabaretiers trekken wél volle winkels

Het was een probeersel zaterdagavond in Borne. Een ‘Wijn en gein‘ koopavond om de...
21-05-2022

Bløf opnieuw naar Hertme

Bløf is één van Nederlands meest succesvolle bands. Ze braken door met de...
22-04-2022

Harold Slaghuis heeft er een uitdaging bij

“Ja, het is voor mij inderdaad een nieuwe tak van sport”, trapt hij lachend af....
19-04-2022

Een gratis patatje gaat er wel in

Deze week is het op de kop af twintig jaar dat cafetaria De Zonnebloem het al ‘bruin...
16-04-2022

Ladies Night bij By Emmy

ADVERTORIAL. Vrijdagavond 25 maart worden klanten extra in de watten gelegd bij modezaak By Emmy...
25-03-2022