Dennis Wilt: ‘Ik wil mijn kinderen trots maken’
26-08-2022
DEELNAME AAN EXPEDITIE ROBINSON HEEFT SPECIALE REDEN VOOR FAMILIEMAN

Dennis Wilt: ‘Ik wil mijn kinderen trots maken’

Vanaf komende maandagavond is Dennis Wilt een van de 21 BN’ers die op het eiland Langkawi vlakbij Maleisië de ontberingen aangaat om te proberen dé Robinson van 2022 te worden. Of hem dat gaat lukken? Alle kandidaten houden de lippen stijf op elkaar. Ook Dennis. “Dat mag ik natuurlijk niet verklappen. Het is zelfs contractueel vastgelegd. Dus daar hoor je mij niet over!”, zegt hij vastberaden. Des te meer wil hij aan de vooravond van dé survival die ‘half Nederland’ zestien afleveringen aan de buis houdt gekluisterd, kwijt over de aanloop ernaartoe, over zijn persoonlijke afwegingen hierin en het uiteindelijke waarom.

 

‘Waag het niet om nee te zeggen’

“Ja, het is wel dingetje”, trapt Wilt af. “Het programma draait natuurlijk al heel lang, mijn kinderen zijn enorme fans. In de regel kijk ik dan zijdelings mee. En dan hoor je ook wel eens hun opmerking: ‘Als je ooit de vraag krijgt pap, waag het dan niet om nee te zeggen…’ En eerlijk, het trekt me ook wel, het gevecht met jezelf én met anderen om in leven te blijven op een onbewoond eiland. Vroeger zat ik al op de scouting en ben ik zelfs een periode beroepsmilitair geweest. Dus die hang naar avontuur komt niet zomaar uit de lucht vallen.”

 

Maar als die vraag om mee te doen de Bornse weerman ook daadwerkelijk bereikt, slaat toch de twijfel toe. “Wil ik het echt? Kan ik het aan? Ik ben dan wel wat camerawerk gewend, maar de hele dag die dingen op je gericht? Bovendien wil zo’n productieteam natuurlijk spetters en vuurwerk. Kan ik dat leveren? Voel ik mij als echte familieman thuis in zo’n gemêleerd gezelschap? En ik ken mezelf goed genoeg om te weten dat ik er absoluut niet als eerste wil uitvliegen. Kort en goed, ik dacht: oké…, maar ik wil wel even bedenktijd.”

 

Die bedenktijd kreeg ‘ie. Enkele dagen om precies te zijn. Genoeg om het thuis te overleggen en ook bij zijn werkgever in de week te leggen. “Want stel dat je ver komt, dan ben je zo een maand uit de running en eigenlijk van de aardbodem verdwenen.” Het groene licht kwam al snel. Daarna volgden een uitgebreide medische keuring (“Heerlijk, die bevestiging dat je gezond bent”) en een pittige psychologische test.

 

In zwembroek voor de camera

Samenvattend, in juni stapte Dennis - samen met het productieteam en zijn twintig tegenspelers - op het vliegtuig via Abu Dhabi naar Kuala Lumpur om vervolgens door te vliegen naar de eilandengroep Langkawi in het noordwesten van Maleisië. En terwijl de buitenwereld dacht dat hij samen met vakgenoten een leerzame klimaatreis maakte, stond hij dus - slechts in zwembroek gekleed - voor de camera’s. “Ach, daar ben ik maar snel overheen gestapt, het hoort er nu eenmaal bij”, zegt hij lachend. “Het leek me gewoon een geweldig avontuur en ik had mezelf voorgenomen het vooral ook voor Jolijn, Hidde, Jordi en Nikki, mijn kinderen, te doen. Ik wilde hen trots maken.”

 

Trots zullen ze vast en zeker zijn, maar hoever Dennis is gekomen, blijft nog een verrassing. Komende maandag om 20.30 uur is hij in elk geval te zien in de eerste aflevering van Expeditie Robinson op RTL4. (AJ/BM)

 

foto’s: © Rik Nederstigt (boven) en Jasper Suyk (in de tekst)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Knap Dannis dat je het avontuur aangaat, je kunt het . Heel veel succes toegewenst.???

Bornse Kaey in finale Junior Songfestival

Zaterdagavond om 19.20 uur stijgt bij Kaey van den Berg de spanning naar het kookpunt. Dan staat...
22-09-2022

BZSV de Blauwwitters uitgebekerd

Met enkele wijzigingen ten opzichte van vorige week startte de ploeg uit Borne wederom...
19-09-2022

Verrassende bekerwinst van NEO

In het derde bekerduel stond NEO zaterdagmiddag tegenover Quick'20 in Oldenzaal. De...
18-09-2022

BZSV en SC Enschede spelen gelijk

BZSV de Blauwwitters begon tegen Sportclub Enschede sterk aan haar tweede bekerwedstrijd en...
12-09-2022

NEO verliest in eigen huis van effectief Reutum

NEO creëerde thuis niet zo heel veel kansen tegen Reutum, maar liet de gelegenheid daartoe...
12-09-2022

ZV zet eerste stap naar rookvrij sportpark

‘Samen op weg naar een rookvrije generatie’ is het gevleugelde motto dat je steeds...
11-09-2022