Spooky shoppen in Borne
HALLOWEEN KOOPZONDAG: ‘ENG, MAAR TEGELIJK ENORM LEUK!

Spooky shoppen in Borne

“Eng, maar tegelijk enorm leuk”, zo luidt de bondige samenvatting van Jos Brummelhuis en Wim Ros over de komende koopzondag in Borne. Samen zijn de mannen wekenlang in de weer geweest om een omvangrijk programma samen te stellen dat helemaal in het teken staat van Halloween. Niet voor het eerst trouwens, want ook vorig jaar stonden ze samen al garant voor de organisatie van deze dag. Een samenwerking die zodanig naar meer smaakte, dat de editie 2022 voor hen een bijna vanzelfsprekende uitdaging werd. “We hebben er weer onwijs veel zin in”, aldus een bijna euforisch klinkende Brummelhuis.

 

Voor jong en oud

Het enthousiasme van de twee creatieve ‘geesten’ komt natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen. Als geen ander zijn ze thuis in de wereld van spektakel en vermaak en het is dan ook niet verwonderlijk dat hun eerste ideeën niet zelden alle kanten uit vlogen. Toch bleven ze wel één belangrijk criterium in hun achterhoofd houden: ‘Het mág eng, maar het moet allemaal wel te verteren blijven. Voor jong en oud.”

 

En dat lukte. Voor de allerkleinsten komt bijvoorbeeld de grote opblaasbare kerk terug, waarin het grut allerlei knutselspelletjes kan doen. Van pompoenen snijden tot tekenen en schilderen bijvoorbeeld. En voor de oudere jeugd wordt een vooral griezelig ogend spookhuis ingericht. “Een tandje enger dan vorig jaar zelfs”, weet Brummelhuis. Ook kan het winkelend publiek zondag allerlei vreemde snoeshanen, engerds andere sujetten tegenkomen die eenieder de stuipen op het lijf jaagt en met hun optredens tegelijk een onbedaarlijke lach zullen opwekken. De spelers zijn onder meer afkomstig van de Enschedese carnavalsvereniging De Veldduvelkes en het Lossers Chaootschap.

 

Zingende pompoenen

Andere deelnemers zijn bijvoorbeeld het Bornse Danceworkx, dat met een groep creepy dancers zal optreden en u’Mtata uit Deurne, dat met 15 spelers een spectaculaire percussieshow verzorgt. En dan zijn er nog de zingende pompoenen (!) en maar liefst zeven imposante ornamenten die her en der in het centrum zullen worden opgesteld. Wim Ros en een groot aantal vrijwilligers zijn de afgelopen weken drukdoende geweest deze ornamenten - met guillotines, elektrische stoelen, skeletten, ridders en andere zaken - zo authentiek mogelijk te maken en daarmee voor de nieuwsgierigen een regelrechte belevenis te creëren.

 

De Halloween koopzondag begint om 12.00 uur en zal tot 17.00 uur duren. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Ton Huiskes — 29 okt 2022
Ik wens de heren Jos en Wim veel succes met de tweede editie "Halloween in Boorn"!

Het is feest bij Mooi Parfumerie Lammertink

ADVERTORIAL • Op 1 november vorig jaar nam Francesco Lammertink parfumeriezaak MOOI over en...
16-04-2024

Centrum winkeliers luiden zondag de lente in

Sinds woensdagavond is het weer lente. Om precies 22.24 uur was het zover en nu maar hopen dat...
22-03-2024

Keurslager Rensink in de prijzen

De Confrérie des Chavaliers, een broederschap die zich toelegt op het bevorderen van...
14-03-2024

Nieuw: Douwes Daghap

ADVERTORIAL • Voor slechts 8,85 euro een verse, degelijke en gezonde maaltijd; het kan...
11-03-2024

Rocco krijgt een nieuw baasje

Het was in 1994 toen Patrick Hansté, inmiddels 53 jaar, met zijn dierenwinkel startte....
02-03-2024

Henk Brok geeft kaasmes door aan opvolgers

“Het is mooi geweest, ik heb het bijna 16 jaar mogen doen, nu wordt het tijd voor een...
18-02-2024