Spooky shoppen in Borne
HALLOWEEN KOOPZONDAG: ‘ENG, MAAR TEGELIJK ENORM LEUK!

Spooky shoppen in Borne

“Eng, maar tegelijk enorm leuk”, zo luidt de bondige samenvatting van Jos Brummelhuis en Wim Ros over de komende koopzondag in Borne. Samen zijn de mannen wekenlang in de weer geweest om een omvangrijk programma samen te stellen dat helemaal in het teken staat van Halloween. Niet voor het eerst trouwens, want ook vorig jaar stonden ze samen al garant voor de organisatie van deze dag. Een samenwerking die zodanig naar meer smaakte, dat de editie 2022 voor hen een bijna vanzelfsprekende uitdaging werd. “We hebben er weer onwijs veel zin in”, aldus een bijna euforisch klinkende Brummelhuis.

 

Voor jong en oud

Het enthousiasme van de twee creatieve ‘geesten’ komt natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen. Als geen ander zijn ze thuis in de wereld van spektakel en vermaak en het is dan ook niet verwonderlijk dat hun eerste ideeën niet zelden alle kanten uit vlogen. Toch bleven ze wel één belangrijk criterium in hun achterhoofd houden: ‘Het mág eng, maar het moet allemaal wel te verteren blijven. Voor jong en oud.”

 

En dat lukte. Voor de allerkleinsten komt bijvoorbeeld de grote opblaasbare kerk terug, waarin het grut allerlei knutselspelletjes kan doen. Van pompoenen snijden tot tekenen en schilderen bijvoorbeeld. En voor de oudere jeugd wordt een vooral griezelig ogend spookhuis ingericht. “Een tandje enger dan vorig jaar zelfs”, weet Brummelhuis. Ook kan het winkelend publiek zondag allerlei vreemde snoeshanen, engerds andere sujetten tegenkomen die eenieder de stuipen op het lijf jaagt en met hun optredens tegelijk een onbedaarlijke lach zullen opwekken. De spelers zijn onder meer afkomstig van de Enschedese carnavalsvereniging De Veldduvelkes en het Lossers Chaootschap.

 

Zingende pompoenen

Andere deelnemers zijn bijvoorbeeld het Bornse Danceworkx, dat met een groep creepy dancers zal optreden en u’Mtata uit Deurne, dat met 15 spelers een spectaculaire percussieshow verzorgt. En dan zijn er nog de zingende pompoenen (!) en maar liefst zeven imposante ornamenten die her en der in het centrum zullen worden opgesteld. Wim Ros en een groot aantal vrijwilligers zijn de afgelopen weken drukdoende geweest deze ornamenten - met guillotines, elektrische stoelen, skeletten, ridders en andere zaken - zo authentiek mogelijk te maken en daarmee voor de nieuwsgierigen een regelrechte belevenis te creëren.

 

De Halloween koopzondag begint om 12.00 uur en zal tot 17.00 uur duren. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Ton Huiskes — 29 okt 2022
Ik wens de heren Jos en Wim veel succes met de tweede editie "Halloween in Boorn"!

Koopzondag in teken van lifestyle

Afgelopen maandag is de lente aangebroken. Op papier althans, want de regen en temperaturen zijn...
24-03-2023

Vrijdag opent Marskramer/Top1Toys

Vandaag en morgen worden de Bornse brievenbussen gevuld met een openingsfolder van...
01-03-2023

LaVe wordt LUV

Sinds kort zwaait Celine Groothedde de scepter over modewinkel LaVe aan het Marktplein. Ze nam...
31-01-2023

Zeut-surprise voor Twente tegen Kanker

Op de valreep van Pakjesavond konden Michael en Linda Baas van Zeut Chocola toch ook zelf even...
05-12-2022

Marskramer/Top1Toys in pand Sportpaviljoen

Na zeven jaar afwezigheid keert Marskramer terug in Borne. De huishoudelijke artikelen van de...
29-11-2022

Pieten niet opgewassen tegen regen en Belgen

Het leek allemaal zo veelbelovend en de ruim twintig Pieten deden allemaal hun uiterste best....
27-11-2022