Eng vermaak en rookkanon kleuren de koopzondag
OVERVOLLE KOOPZONDAG MET ONGEPLANDE HORROR IN CENTRUM BORNE

Eng vermaak en rookkanon kleuren de koopzondag

In het centrum van Borne werd zondagmiddag volop uitgepakt om Halloween te vieren. Met zomerse temperaturen - en dus ook volle terrassen - was het goed toeven voor de velen die de moeite namen een kijkje te komen nemen. Wat ze tegenkwamen was dan ook niet niks. Overal was er wel iets te herkennen van het macabere feest, dat traditioneel wordt gevierd op de avond voor Allerheiligen. Een zorgvuldig opgezet programma, waarin het uit Deurne afkomstige u’Mtata een glansrol vervulde, kreeg echter onverwacht concurrentie van een brandmelding aan het Marktplein. Achteraf bleek het een storm in een glas water. Het rookkanon in het spookhuis voor één dag zorgde voor zoveel turbulentie, dat de brandweer werd opgeroepen om het dreigende gevaar het hoofd te bieden.
 

Etalageruit sneuvelt

Het was overigens niet de enige horror die die het spookhuis veroorzaakte. Want enkele uren nadat de brandweer weer lachend en opgelucht was vertrokken en het rookkanon voor de zekerheid het zwijgen was opgelegd, sneuvelde er een etalageruit bij het aanpalende Romy’s bloemboetiek, waarschijnlijk veroorzaakt door de wachtende rij mensen die ook graag het spookhuis wilde bezoeken. De organisatoren Jos Brummelhuis en Wim Ros waren er dus maar druk mee om het ongeplande spookscenario het hoofd te bieden. Maar voor het overige was hun brede glimlach deze middag niet van het gezicht te krijgen…
 

Creepy

En dat is niet meer dan terecht, want de vele bezoekers vermaakten zich opperbest. Want of het nu was in de opblaasbare kerk, waar het kleine grut kon tekenen en schilderen, worden geschminkt of met klaarliggende pompoenen in de weer mocht gaan, op het Rheineplein waar Danceworkx een creepy voorstelling gaf, óf in de Grotestraat waar de zingende pompoenen voor een onbedaarlijke glimlach zorgden... er gebeurde gewoon van alles.

 

De speciaal ingehuurde groepen en individuen, die als spook, heks of andere engerd verkleed door het centrum trokken, kregen niet zelden concurrentie van de achteloze bezoeker, die zich voor deze gelegenheid ook in een bijzondere outfit had getooid.
 

En dan was er nog eens u’Mtata, de 15-mans percussieband uit het Noord-Brabantse Deurne. Met hun opzwepende muziek, inclusief vuurspuwer, maakten ze hun onophoudelijke rondgang door de winkelstraten, vaak gadegeslagen door een verbouwereerde menigte, die hun nummers voortdurend met een ovationeel applaus beloonde. Een bijzondere koopzondag dus. ‘Een van de betere’, zoals iemand het noemde. En daar was eigenlijk geen woord teveel aan gezegd. (RH/AJ/BM)

 

Halloween koopzondag 2022

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Het is feest bij Mooi Parfumerie Lammertink

ADVERTORIAL • Op 1 november vorig jaar nam Francesco Lammertink parfumeriezaak MOOI over en...
16-04-2024

Centrum winkeliers luiden zondag de lente in

Sinds woensdagavond is het weer lente. Om precies 22.24 uur was het zover en nu maar hopen dat...
22-03-2024

Keurslager Rensink in de prijzen

De Confrérie des Chavaliers, een broederschap die zich toelegt op het bevorderen van...
14-03-2024

Nieuw: Douwes Daghap

ADVERTORIAL • Voor slechts 8,85 euro een verse, degelijke en gezonde maaltijd; het kan...
11-03-2024

Rocco krijgt een nieuw baasje

Het was in 1994 toen Patrick Hansté, inmiddels 53 jaar, met zijn dierenwinkel startte....
02-03-2024

Henk Brok geeft kaasmes door aan opvolgers

“Het is mooi geweest, ik heb het bijna 16 jaar mogen doen, nu wordt het tijd voor een...
18-02-2024