Eng vermaak en rookkanon kleuren de koopzondag
OVERVOLLE KOOPZONDAG MET ONGEPLANDE HORROR IN CENTRUM BORNE

Eng vermaak en rookkanon kleuren de koopzondag

In het centrum van Borne werd zondagmiddag volop uitgepakt om Halloween te vieren. Met zomerse temperaturen - en dus ook volle terrassen - was het goed toeven voor de velen die de moeite namen een kijkje te komen nemen. Wat ze tegenkwamen was dan ook niet niks. Overal was er wel iets te herkennen van het macabere feest, dat traditioneel wordt gevierd op de avond voor Allerheiligen. Een zorgvuldig opgezet programma, waarin het uit Deurne afkomstige u’Mtata een glansrol vervulde, kreeg echter onverwacht concurrentie van een brandmelding aan het Marktplein. Achteraf bleek het een storm in een glas water. Het rookkanon in het spookhuis voor één dag zorgde voor zoveel turbulentie, dat de brandweer werd opgeroepen om het dreigende gevaar het hoofd te bieden.
 

Etalageruit sneuvelt

Het was overigens niet de enige horror die die het spookhuis veroorzaakte. Want enkele uren nadat de brandweer weer lachend en opgelucht was vertrokken en het rookkanon voor de zekerheid het zwijgen was opgelegd, sneuvelde er een etalageruit bij het aanpalende Romy’s bloemboetiek, waarschijnlijk veroorzaakt door de wachtende rij mensen die ook graag het spookhuis wilde bezoeken. De organisatoren Jos Brummelhuis en Wim Ros waren er dus maar druk mee om het ongeplande spookscenario het hoofd te bieden. Maar voor het overige was hun brede glimlach deze middag niet van het gezicht te krijgen…
 

Creepy

En dat is niet meer dan terecht, want de vele bezoekers vermaakten zich opperbest. Want of het nu was in de opblaasbare kerk, waar het kleine grut kon tekenen en schilderen, worden geschminkt of met klaarliggende pompoenen in de weer mocht gaan, op het Rheineplein waar Danceworkx een creepy voorstelling gaf, óf in de Grotestraat waar de zingende pompoenen voor een onbedaarlijke glimlach zorgden... er gebeurde gewoon van alles.

 

De speciaal ingehuurde groepen en individuen, die als spook, heks of andere engerd verkleed door het centrum trokken, kregen niet zelden concurrentie van de achteloze bezoeker, die zich voor deze gelegenheid ook in een bijzondere outfit had getooid.
 

En dan was er nog eens u’Mtata, de 15-mans percussieband uit het Noord-Brabantse Deurne. Met hun opzwepende muziek, inclusief vuurspuwer, maakten ze hun onophoudelijke rondgang door de winkelstraten, vaak gadegeslagen door een verbouwereerde menigte, die hun nummers voortdurend met een ovationeel applaus beloonde. Een bijzondere koopzondag dus. ‘Een van de betere’, zoals iemand het noemde. En daar was eigenlijk geen woord teveel aan gezegd. (RH/AJ/BM)

 

Halloween koopzondag 2022

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Zeut-surprise voor Twente tegen Kanker

Op de valreep van Pakjesavond konden Michael en Linda Baas van Zeut Chocola toch ook zelf even...
05-12-2022

Marskramer/Top1Toys in pand Sportpaviljoen

Na zeven jaar afwezigheid keert Marskramer terug in Borne. De huishoudelijke artikelen van de...
29-11-2022

Pieten niet opgewassen tegen regen en Belgen

Het leek allemaal zo veelbelovend en de ruim twintig Pieten deden allemaal hun uiterste best....
27-11-2022

Pietenspel en -spektakel tijdens koopzondag

Morgen is het weer koopzondag in Borne. Natuurlijk bedoeld om lekker te shoppen; de winkels zijn...
26-11-2022

Davy Roord naar de Culinary World Cup

Enkele weken nadat zijn baas Willem Dankers van Restaurant Dorset leiding gaf aan een groot...
24-11-2022

Drie dagen outletverkoop van Leurink

ADVERTORIAL • Leurink Mode opent de komende drie dagen opnieuw een outlet store in de...
24-11-2022