Zeut-surprise voor Twente tegen Kanker
DEELOPBRENGST SPECIALE CHOCOLADELETTERS (2.500 EURO) OVERHANDIGD

Zeut-surprise voor Twente tegen Kanker

Op de valreep van Pakjesavond konden Michael en Linda Baas van Zeut Chocola toch ook zelf even voor Sinterklaas spelen. Wekenlang waren ze namelijk al in de weer om ambachtelijke chocoladeletters te maken die in groten getale hun weg vonden naar de Goedheiligman en naar een heleboel Hulpsinterklazen in onze omgeving. Om precies te zijn: ze verkochten er maar liefst 2.662! En omdat ze van elke verkochte letter 75 eurocent beloofden te doneren aan de Stichting Twente tegen Kanker konden ze Petra Goddijn en Nanouck Wessels van de stichting ‘bij het scheiden van de markt’ een cheque van 2.500 euro overhandigen.

 

‘Dit komt meer dan gelegen’

Vanzelfsprekend was de kinderhand van Petra Goddijn meer dan gevuld. “Dit is toch een fantastisch gebaar en een geweldig mooi bedrag”, zegt ze stralend. “Ongetwijfeld vinden we er een heel goede bestemming voor. De stichting heeft een prachtig jaar achter de rug met vele hoogtepunten, waaronder bijvoorbeeld de opening van de belevingstuin, de samenwerking met FC Twente, de estafetterun en ook met het realiseren van heel veel kleine geluksmomenten. Volgend jaar hopen we ook weer een nieuw groot project te kunnen opstarten, dus de 2.500 euro komt meer dan gelegen.”
 

Ook Linda Baas straalt een en al enthousiasme uit. Terwijl ze ondertussen al drukdoende is kerstboompjes van chocola te produceren, zegt ze: “Dit voelt gewoon goed. Natuurlijk is het fijn dat we zoveel letters verkopen, maar het heeft gewoon iets extra’s als je denkt aan de betekenis die erachter zit. Klanten ervaren het ook zo en komen doelbewust voor een letter, waarvan een deel van de opbrengst bestemd is voor de stichting.”
 

Volgend jaar weer

Linda en Michael geven aan ook volgend jaar weer een soortgelijke actie te willen houden. Na de Stichting Kinderlach Twente en twee jaar Twente tegen Kanker wordt het dan wel tijd voor iets nieuws. “Als mensen ideeën hebben voor een goed doel, laat het ons dan weten. Wellicht rolt er dan ook 2023 weer iets moois uit.” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Francesco Lammertink neemt Mooi over

‘Wie kent het niet?’ ben je geneigd te denken als het gaat over Mooi parfumerie de...
02-11-2023

Leurink Mode zoekt een tweede coupeuse

ADVERTORIAL • “Eigenlijk zoeken we een kopie van Ingrid”, zegt Marc Leurink van...
25-10-2023

Essie heeft in vijf jaar haar plek veroverd

ADVERTORIAL • Op 13 oktober is het alweer vijf jaar geleden dat Esther van Roermund haar...
10-10-2023

Kringloop: rondleidingen, kortingen en winkansen

Zaterdag 7 oktober is de Nationale Kringloopdag. Ook het Kringloopbedrijf Borne trekt dan alle...
03-10-2023

Feestelijke tijdreis in zonnig Borne

Het volledig nieuwe evenement Wiener Melange Café bleek zondagmorgen een schot in de...
24-09-2023

Koksteam Dorset in finale Gouden Koksmuts

Maar liefst elf gerenommeerde restaurants uit ons land streden eerder deze week in de...
22-09-2023