Zeut-surprise voor Twente tegen Kanker
DEELOPBRENGST SPECIALE CHOCOLADELETTERS (2.500 EURO) OVERHANDIGD

Zeut-surprise voor Twente tegen Kanker

Op de valreep van Pakjesavond konden Michael en Linda Baas van Zeut Chocola toch ook zelf even voor Sinterklaas spelen. Wekenlang waren ze namelijk al in de weer om ambachtelijke chocoladeletters te maken die in groten getale hun weg vonden naar de Goedheiligman en naar een heleboel Hulpsinterklazen in onze omgeving. Om precies te zijn: ze verkochten er maar liefst 2.662! En omdat ze van elke verkochte letter 75 eurocent beloofden te doneren aan de Stichting Twente tegen Kanker konden ze Petra Goddijn en Nanouck Wessels van de stichting ‘bij het scheiden van de markt’ een cheque van 2.500 euro overhandigen.

 

‘Dit komt meer dan gelegen’

Vanzelfsprekend was de kinderhand van Petra Goddijn meer dan gevuld. “Dit is toch een fantastisch gebaar en een geweldig mooi bedrag”, zegt ze stralend. “Ongetwijfeld vinden we er een heel goede bestemming voor. De stichting heeft een prachtig jaar achter de rug met vele hoogtepunten, waaronder bijvoorbeeld de opening van de belevingstuin, de samenwerking met FC Twente, de estafetterun en ook met het realiseren van heel veel kleine geluksmomenten. Volgend jaar hopen we ook weer een nieuw groot project te kunnen opstarten, dus de 2.500 euro komt meer dan gelegen.”
 

Ook Linda Baas straalt een en al enthousiasme uit. Terwijl ze ondertussen al drukdoende is kerstboompjes van chocola te produceren, zegt ze: “Dit voelt gewoon goed. Natuurlijk is het fijn dat we zoveel letters verkopen, maar het heeft gewoon iets extra’s als je denkt aan de betekenis die erachter zit. Klanten ervaren het ook zo en komen doelbewust voor een letter, waarvan een deel van de opbrengst bestemd is voor de stichting.”
 

Volgend jaar weer

Linda en Michael geven aan ook volgend jaar weer een soortgelijke actie te willen houden. Na de Stichting Kinderlach Twente en twee jaar Twente tegen Kanker wordt het dan wel tijd voor iets nieuws. “Als mensen ideeën hebben voor een goed doel, laat het ons dan weten. Wellicht rolt er dan ook 2023 weer iets moois uit.” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Marskramer/Top1Toys in pand Sportpaviljoen

Na zeven jaar afwezigheid keert Marskramer terug in Borne. De huishoudelijke artikelen van de...
29-11-2022

Pieten niet opgewassen tegen regen en Belgen

Het leek allemaal zo veelbelovend en de ruim twintig Pieten deden allemaal hun uiterste best....
27-11-2022

Pietenspel en -spektakel tijdens koopzondag

Morgen is het weer koopzondag in Borne. Natuurlijk bedoeld om lekker te shoppen; de winkels zijn...
26-11-2022

Davy Roord naar de Culinary World Cup

Enkele weken nadat zijn baas Willem Dankers van Restaurant Dorset leiding gaf aan een groot...
24-11-2022

Drie dagen outletverkoop van Leurink

ADVERTORIAL • Leurink Mode opent de komende drie dagen opnieuw een outlet store in de...
24-11-2022

Deurbelactie is een succes

“De deurbelactie van de stichting Ervaringsdeskundigen Handicap Borne is een groot...
13-11-2022