Spannende weken voor vijf Ďaspirantí ondernemers
04-05-2023
POP-UP STORES VULLEN VIER ZATERDAGEN LEGE WINKELPANDEN

Spannende weken voor vijf Ďaspirantí ondernemers

“Ik vind het wel uitdagend ja”, zegt Elisabeth Kremer, terwijl ze het voormalige winkelpand van Conceptstore Villa 8 in de Bakkersteeg vult met haar woonaccessoires. Een winkel is immers heel anders dan haar interieur-advies bedrijf en webshop Puur EL. “Nu moet het inderdaad gebeuren, heb je zometeen de klanten voor de deur staan en dient direct alles te kloppen.” De komende vier zaterdagen is haar winkel - samen met nog vier andere pop-up stores in de Bakkersteeg en Nijstad – bij wijze van proef geopend van 09.30 tot 17.00 uur.
 

De Bornse vult haar winkel de komende vier zaterdagen samen met de Oldenzaalse Kirsti groote Beverborg die onder haar bedrijfsnaam Que-lindo in tassen en accessoires ‘doet’. Ze kennen elkaar van verschillende fairs, waar ze hun producten aan de man brachten. Er ontstond een klik en toen dorpsmanager Ruben Baartman het idee lanceerde om een aantal weken in mei de lege winkelpanden te vullen met zogenaamde pop-up stores hoefden ze dan ook niet lang na te denken. “We gaan het gewoon doen en dit betekent voor ons een ideale kans om te proeven of er meer in zit”, aldus beide ondernemers. “Maar spannend is het wel”.
 

‘Dromen van een eigen winkel’

Van 8 mei tot 14 mei is het de ‘Week van de Stenen Winkel’, een landelijk initiatief ter ondersteuning van fysieke winkels. Het is één van de aanleidingen om in Borne te starten met de tijdelijke invulling van leegstaande winkelpanden. “Veel mensen dromen van een eigen winkel en op deze manier bieden we ondernemers een kans om te ervaren hoe leuk het is om in Borne een winkel te hebben”, legt dorpsmanager Ruben Baartman uit. De animo was groot. “Al binnen een paar uur kwamen de eerste aanvragen binnen.”
 

Het resulteerde in vijf pop-up stores. Naast Puur EL en Que-lindo zijn er nog twee tijdelijke winkels met interieur- en cadeauartikelen in de Nijstad. Maar ook Kringloop Borne is de komende zaterdagen in het centrum van Borne te vinden. In het pand waar voorheen de Snoepjesboom gevestigd was wordt nu een deel van het assortiment uitgestald. ‘Om even te proberen of het iets is’.
 

“Ik hoop dat het een succes wordt”, zegt Baartman. “Het zou een mooie bijvangst zijn als de ondernemers uiteindelijk blijven hangen.” (AJ/BM)

 

(Op de foto boven: Elisabeth Kremer (links) en Kirsti groote Beverborg, foto in de tekst: pop-up store Kringloop)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Takko Fashion opent vestiging in Borne

Er wordt op dit moment hard gewerkt in drie leegstaande winkelpanden aan de Bakkersteeg en...
28-05-2024

Woonwinkel Nyhus opent in de Nijstad

Volgende week zaterdag,1 juni, opent de Bornse Mascha Nijhuis haar fonkelnieuwe woonwinkel in de...
21-05-2024

HEMA vernieuwt en sluit daarom een week

“Eerlijk gezegd is het ook geen overbodige luxe”, aldus Anja Smelter, filiaalmanager...
06-05-2024

Davy Roord wint MasterChef titel op Mallorca

In januari won chef-kok Davy Roord van Restaurant Dorset op de Horecava vakbeurs in Amsterdam...
03-05-2024

Het is feest bij Mooi Parfumerie Lammertink

ADVERTORIAL • Op 1 november vorig jaar nam Francesco Lammertink parfumeriezaak MOOI over en...
16-04-2024

Centrum winkeliers luiden zondag de lente in

Sinds woensdagavond is het weer lente. Om precies 22.24 uur was het zover en nu maar hopen dat...
22-03-2024