Tweedehands en vintage pop-up aan Grotestraat
09-08-2023
THE PRE-LOVED LABEL OPENT OP 23 AUGUSTUS

Tweedehands en vintage pop-up aan Grotestraat

In het voorjaar waren er al eens vijf pop-up stores in het centrum van Borne. Er had zo maar een zesde bij kunnen zijn als Quinte Schuiling toen niet met vakantie was. De 26-jarige Bornse liet echter niet los, zocht contact én het werkte. Vanaf 23 augustus trekt ze in het voormalige pand van De Krey’nhook aan de Grotestraat 172d, vooralsnog tijdelijk. Tot en met 30 november om precies te zijn. Dan moet de winkelruimte weer leeg worden opgeleverd. “Maar het zou zomaar kunnen dat …” vertelt de enthousiaste ondernemer als ze enigszins vooruitkijkt.
 

Soort van sport

Voor Quinte is het werken met tweedehands en vintage artikelen niet nieuw. Alhoewel ze haar brood verdient als TOA, Technisch Onderwijs Assistent, zit ze eigenlijk haar hele leven al in dit segment. “Thuis hadden we het niet breed en waren we gewend de kringloopwinkels af te gaan. Het werd ook een soort van sport. En tot op de dag van vandaag sta ik op markten in het hele land om mijn spulletjes aan de man te brengen.”
 

Het runnen van een eigen winkel is voor haar echter helemaal nieuw. “Heel leuk, ik heb er heel veel zin in. Vooralsnog hoef ik er niet van te leven, en zie het daarom vooral ook als een spannend jongensboek. Ik denk dat er in Borne wel een markt voor is, ondanks dat er ook een grote Kringloopwinkel zit. Elke winkel heeft immers weer iets anders te bieden en ik focus me straks vooral op kleding (behalve kinderkleding), klein huishoudelijke artikelen en kleinmeubelen, potjes, pannetjes, bordspellen en van dat soort zaken.”
 

Opening tijdens Melbuul’ndagen

De spullen krijgt ze allemaal op donatie. “Het huis staat momenteel vol, mijn vriend raakt lichtelijk geïrriteerd”, zegt ze lachend. Daarom ook is ze blij dat ze vanaf 16 augustus de sleutel heeft van haar nieuwe onderkomen en vanaf dan haar spullen daar kan onderbrengen. “Vanaf dat moment kunnen mensen ook spullen komen brengen.” Een week later, op de dag dat de Melbuul’ndagen van start gaan, opent ze dan voor de eerste keer haar deuren, om dat vervolgens elke woensdag van 10.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 10.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur tot en met eind november te herhalen.
 

Wat er daarna gaat gebeuren weet ze nog niet. “Ik hoop dat het gaat lopen en dat ik het ook heel leuk ga vinden. Als dat zo is zou het zomaar kunnen zijn dat ik op zoek ga naar een ander winkelpand om het avontuur een vervolg te geven.” (AJ/BM)

 

www.theprelovedlabel.com

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Ton Huiskes — 21 aug 2023
Ik wens u (je) veel succes met deze pop-up store op een goede locatie! en 'k zal zeker een kijkje nemen. Hulde aan deze jonge onderneemster en dat in een dorp als Borne8. Chapeau!

Henk Brok geeft kaasmes door aan opvolgers

“Het is mooi geweest, ik heb het bijna 16 jaar mogen doen, nu wordt het tijd voor een...
18-02-2024

Nieuw Eethuis Borne op plek van Levi

Vijf maanden geleden verliet restaurant grillroom Levi haar pand aan de Hofstraat 10 in Borne....
20-01-2024

Davy Roord van Dorset wint MasterChef ticket

Tijdens de Horecava vakbeurs, die deze week in de RAI in Amsterdam wordt gehouden, heeft...
11-01-2024

PLUS-folder voortaan wekelijks op BorneBoeit

ADVERTORIAL • Jarenlang vonden wekelijks bijna 11.000 folders van de PLUS-supermarkten Huls...
09-01-2024

Op de drempel van kerst

Nog even en dan is het Kerstmis. Van oudsher het feest van gezelligheid, lekker eten en...
24-12-2023

Sfeervol shoppen by Candlelight

Aan alles is te zien en te horen dat de kerst naderbij komt. De ’mooiste dagen’ van...
13-12-2023