‘Tattoos zetten is vooral een kunst’
‘TOPARTIEST’ PATRICK KEMPEES TROTS OP ZIJN NIEUWE TATTOO NERO BORNE

‘Tattoos zetten is vooral een kunst’

Hij zit al 20 jaar ‘in het vak’ en heeft er naar eigen zeggen helemaal zijn eigen weg in gevonden. Patrick Kempees (34), weliswaar Almeloër maar zielsgelukkig met zijn werkplek in Borne. De afgelopen vijf jaar was ‘ie al gevestigd aan De Höfte, vlakbij Aldi en Plus. “Ja, dat was écht mijn shop. Kortgeleden verhuisde hij naar het Marktplein, in het voormalige onderkomen van De Snoepjesboom. Met gepaste trots heeft hij het nu over onze shop. Met 7 werkplekken, 6 ‘collega-artiesten’ en een ruimte die van 90 naar 200 vierkante meter ging.

 

Keihard gewerkt

Het zetten van tattoos heeft volgens Patrick een razendsnelle ontwikkeling doorgemaakt en is van de donkere achterkamertjes sfeer nu veel meer geaccepteerd geworden. Zelfs op werkplekken zijn tattoos inmiddels een normale accessoire. “Daar hebben we ook keihard aan gewerkt”, verklaart hij de ontwikkeling. “Tattoos zetten moet je in een open en transparante omgeving kunnen doen, maar dan moet je het ook echt goed doen. Met goede materialen, gekwalificeerde artiesten en altijd weer met een zorgvuldig oog voor de opdrachtgever.”

 

Patrick weet precies waar hij het over heeft. “Ik heb nooit een echte leermeester gehad en heb het vak zelf met vallen en opstaan onder de knie gekregen. En dat lukte. In de afgelopen jaren heb ik zelfs diverse prijzen gewonnen en was ik op enig moment de beste van ons land.” Feiten waar hij oprecht trots op is. De Fransman Thomas Carli Jarlier is zijn grote voorbeeld. “Wat hij kan in het realisme (portretten en dierafbeeldingen) is ongekend. Het is inmiddels ook mijn specialisme geworden, ik blijf het fascinerend vinden,” Dat vinden zijn klanten, die afkomstig zijn uit het gehele land (de oudste is zelfs 86 jaar), maar ook uit België en Duitsland, blijkbaar ook. “Op dit moment heb ik een wachtlijst van zo’n anderhalf jaar, dus reken maar uit”, klinkt het.

 

Droom realiseren

En juist daarom was Patrick ook zo verguld met de mogelijkheid die zich aan het Marktplein aandiende. “Daar kon ‘ie zijn droom realiseren met een open en lichte inrichting en een grote behandelruimte met maar liefst zeven werkplekken. Zijn vrouw Cheney stapte ook naar binnen en daarnaast zijn er op dit moment zes andere collega-artiesten aan het werk om aan alle klantenwensen te voldoen. “Ieder heeft zijn eigen specialisme, van klein en fijn werk, tot blackworks zoals mandala’s, en teksten en ook zelfs het verwijderen van niet meer gewenste tattoos. Maar we blijven echt op afspraak werken, zo maar binnenvallen en geholpen worden zit er gewoon niet in en dat willen we eigenlijk ook niet.”

 

Integendeel, Patrick en de zijnen willen de tijd nemen om hun kunst naar behoren te vervaardigen. “Dat begint met een kennismakingsgesprek, waarin we willen proeven met wie we van doen hebben, hoe hij of zij in elkaar steekt en wat de precieze wensen zijn. Daarna gaan we een voorstel uitwerken. En pas daarna maken we een afspraak voor het daadwerkelijke zetten.”

 

Tevreden achteroverleunen is aan de jonge kunstenaar echter nog steeds niet besteed. “Nee hoor, wij zijn nu net open aan het Marktplein, hebben alle keuringen van de GGD met glans doorstaan en kunnen hier voorlopig heerlijk verder bouwen. Maar mijn droom om ooit de beste in de business te worden, blijft onverminderd groot.” Zie ook de website van Tattoo Nero Borne. (AJ/BM)

 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Het is feest bij Mooi Parfumerie Lammertink

ADVERTORIAL • Op 1 november vorig jaar nam Francesco Lammertink parfumeriezaak MOOI over en...
16-04-2024

Centrum winkeliers luiden zondag de lente in

Sinds woensdagavond is het weer lente. Om precies 22.24 uur was het zover en nu maar hopen dat...
22-03-2024

Keurslager Rensink in de prijzen

De Confrérie des Chavaliers, een broederschap die zich toelegt op het bevorderen van...
14-03-2024

Nieuw: Douwes Daghap

ADVERTORIAL • Voor slechts 8,85 euro een verse, degelijke en gezonde maaltijd; het kan...
11-03-2024

Rocco krijgt een nieuw baasje

Het was in 1994 toen Patrick Hansté, inmiddels 53 jaar, met zijn dierenwinkel startte....
02-03-2024

Henk Brok geeft kaasmes door aan opvolgers

“Het is mooi geweest, ik heb het bijna 16 jaar mogen doen, nu wordt het tijd voor een...
18-02-2024