Prestigieuze horeca award voor Marly Sauer
21-JARIGE BORNSE VOND BIJ DE STEEG HAAR LIEFDE VOOR HET VAK

Prestigieuze horeca award voor Marly Sauer

Marly Sauer, pas 21 jaar, kreeg onlangs volslagen onverwacht de Joop Braakhekke Apprentice Award uitgereikt. Een prijs die staat voor erkenning als uitzonderlijk talent en voor toewijding binnen de Nederlandse gastronomische wereld. “Ik wist niet wat me overkwam. Het was een volslagen verrassing”, zegt ze ietwat verontschuldigend. Haar bijzondere talent was echter niet onopgemerkt gebleven bij de jury van gerenommeerde horecamensen als Thérèse Boer en Ricardo Eshuis. “En terecht”, vult chef-kok Lars van Galen van ’t Lansink in Hengelo aan, het gerenommeerde restaurant waar Marly nu zo’n tien maanden de opleiding tot gastvrouw-sommelier volgt. “Marly toont souplesse, is spontaan en heeft gewoon een bepaalde uitstraling.”
 

Bijbaantje bij De Steeg

Voor veel Bornenaren is Marly geen onbekende verschijning. Zo’n 4,5 jaar lang had ze namelijk een bijbaantje bij De Steeg. “Ja, daar heb ik de liefde voor de horeca wel gekregen”, zegt ze. Toch is ze er alweer zo’n vier jaar weg om zich via opleidingen en cursussen verder te bekwamen. Zo heeft ze Leasure en Hospitality gedaan en zit ze nu in haar laatste jaar van de Cas Spijkers Academie Twente. Tussendoor deed ze mee aan tal van vakwedstrijden, waarmee ze zich al een beetje in de kijker speelde.
 

“Het is een geweldig mooi vak” klinkt het met een glinstering in haar ogen. “Als de gasten na een avond uit met een glimlach weer vertrekken, dan heb je het goed gedaan. Natuurlijk moet ik nog heel veel leren, en wat dat betreft zit ik hier bij ’t Lansink op de goede plek. We hebben een geweldig team en chef Lars van Galen is een heel goede leermeester. Net zoals Emma Cimballi trouwens, de maître. Je wilt niet weten hoeveel ik van hen opsteek. Een ideale plek dus om mijn talent verder te ontwikkelen en te perfectioneren.” Ook de betrokkenheid bij de Cas Spijkers Academie, waar Van Galen ambassadeur van is, biedt haar de kans om jonge professionals te inspireren zich ook in het horecavak te laten opleiden.
 

Enkele maandjes naar Frankrijk

Hoe haar toekomstige carrière zich verder gaat ontwikkelen, blijft vooralsnog een verrassing. Ook voor haarzelf. “Ooit hoop ik nog eens sommelier te worden in een heel mooie zaak. Maar het kan nog alle kanten uit. Na mijn opleiding wil ik in elk geval enkele maandjes naar Frankrijk om daar eens rond te kijken. Maar ook hier bij ’t Lansink voel ik mij nu al helemaal thuis. De chef en Emma kunnen me enorm veel bieden, waar ik in mijn verdere toekomst heel veel plezier aan kan beleven.”
 

Chef-kok Lars van Galen ten slotte: “Een goede gastvrouw is knetterbelangrijk in onze wereld. Dat kan lang niet iedereen en over die uitzonderlijke gave beschikt Marly. Dat ze nu deze award heeft gewonnen, is dan ook zonder meer terecht. Voor haar hoop ik dat ze in haar schoenen blijft staan en niet ernaast gaat lopen. Dan komt het helemaal goed!” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
J. Bakker — 22 sep 2023
Een prijs die staat voor erkenning als uitzonderlijk talent en voor toewijding binnen de Nederlandse gastronomische wereld. Een zeer fraaie prestatie.
Marly, van harte proficiat en veel succes verder in jouw carrière!
Bo ter Braak — 21 sep 2023
Super goed Marly! Van harte gefeliciteerd!

Takko Fashion opent vestiging in Borne

Er wordt op dit moment hard gewerkt in drie leegstaande winkelpanden aan de Bakkersteeg en...
28-05-2024

Woonwinkel Nyhus opent in de Nijstad

Volgende week zaterdag,1 juni, opent de Bornse Mascha Nijhuis haar fonkelnieuwe woonwinkel in de...
21-05-2024

HEMA vernieuwt en sluit daarom een week

“Eerlijk gezegd is het ook geen overbodige luxe”, aldus Anja Smelter, filiaalmanager...
06-05-2024

Davy Roord wint MasterChef titel op Mallorca

In januari won chef-kok Davy Roord van Restaurant Dorset op de Horecava vakbeurs in Amsterdam...
03-05-2024

Het is feest bij Mooi Parfumerie Lammertink

ADVERTORIAL • Op 1 november vorig jaar nam Francesco Lammertink parfumeriezaak MOOI over en...
16-04-2024

Centrum winkeliers luiden zondag de lente in

Sinds woensdagavond is het weer lente. Om precies 22.24 uur was het zover en nu maar hopen dat...
22-03-2024