Feestelijke tijdreis in zonnig Borne
WIENER MELANGE CAFÉ MOOIE AANVULLING OP LIFESTYLE EVENT

Feestelijke tijdreis in zonnig Borne

Het volledig nieuwe evenement Wiener Melange Café bleek zondagmorgen een schot in de roos. Geholpen door het uitbundig schijnende zonnetje en de aangename terras-temperaturen stroomde het Dorsetplein al vroeg vol met liefhebbers van klassieke muziek, veelal van buiten Borne. Bliss bleef maar stoelen en tafels aanslepen om de gasten te kunnen voorzien van koffie en gebak. Ook bij Roast It was al snel geen plekje meer onbezet.
 

Mini-opera

Na een beetje technische aanloopproblemen nam de Bachbeweging Twente de toehoorders met de Kaffee Kantate van J.S. Bach mee in het verhaal van de aan koffie verslaafde Lieschen en het conflict met haar vader die al dat koffie drinken helemaal niks vond. “Een van de weinige wereldlijke kantates die Bach heeft geschreven”, vertelde dirigent Frank Deiman. De humoristische mini-opera gaf een bijzondere sfeer op het Dorsetplein, waar beschaafd roerende koffielepeltjes de aria’s van onder anderen operazangeres Diet Gerritsen omlijstten. En, alsof het zo moest zijn, knapte een voor de modeshows klaarstaande ballon precies in een rust om de lofzang op de koffie als het ware nog eens kracht bij te zetten.
 

Daarna nam het Salonorkest Belle Epoque het volle plein bijna twee eeuwen verder mee in de tijd, naar de sfeer van de Weense koffiehuizen rond 1900.
 

Mode van nu

Nog geen uur later werden de bezoekers gekatapulteerd naar het heden en de nabije toekomst. Zeventien Bornse modezaken toonden hun nieuwe collecties voor herfst en winter 2023/2024. De inmiddels tot zomerse waarden opgelopen temperatuur paste daar eigenlijk nog helemaal niet bij, maar zorgde wel voor een grote schare aan nieuwsgierige toeschouwers, die bewonderend en wellicht hebberig de nieuwste kleuren en modellen goed in zich opnamen. Helaas verliep het tijdschema van de modeshows niet helemaal volgens planning vanwege een noodlottig ongeval waardoor ruimte geboden moest worden aan de hulpdiensten.

Mooie combinatie

Desondanks al met al een prachtige zondag. Met, hoe verschillend ook, een succesvolle combinatie van evenementen, die elkaar versterkten. De liefhebbers van het concert bleven voor de modeshows en de mensen die naar het dorp kwamen voor de laatste mode genoten verwonderend van het staartje van het concert. (AJ/RH/DdG)

 

Wiener Melange Café en Lifestyle Event

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Woonwinkel Nyhus opent in de Nijstad

Volgende week zaterdag,1 juni, opent de Bornse Mascha Nijhuis haar fonkelnieuwe woonwinkel in de...
21-05-2024

HEMA vernieuwt en sluit daarom een week

“Eerlijk gezegd is het ook geen overbodige luxe”, aldus Anja Smelter, filiaalmanager...
06-05-2024

Davy Roord wint MasterChef titel op Mallorca

In januari won chef-kok Davy Roord van Restaurant Dorset op de Horecava vakbeurs in Amsterdam...
03-05-2024

Het is feest bij Mooi Parfumerie Lammertink

ADVERTORIAL • Op 1 november vorig jaar nam Francesco Lammertink parfumeriezaak MOOI over en...
16-04-2024

Centrum winkeliers luiden zondag de lente in

Sinds woensdagavond is het weer lente. Om precies 22.24 uur was het zover en nu maar hopen dat...
22-03-2024

Keurslager Rensink in de prijzen

De Confrérie des Chavaliers, een broederschap die zich toelegt op het bevorderen van...
14-03-2024