Feestelijke tijdreis in zonnig Borne
WIENER MELANGE CAFÉ MOOIE AANVULLING OP LIFESTYLE EVENT

Feestelijke tijdreis in zonnig Borne

Het volledig nieuwe evenement Wiener Melange Café bleek zondagmorgen een schot in de roos. Geholpen door het uitbundig schijnende zonnetje en de aangename terras-temperaturen stroomde het Dorsetplein al vroeg vol met liefhebbers van klassieke muziek, veelal van buiten Borne. Bliss bleef maar stoelen en tafels aanslepen om de gasten te kunnen voorzien van koffie en gebak. Ook bij Roast It was al snel geen plekje meer onbezet.
 

Mini-opera

Na een beetje technische aanloopproblemen nam de Bachbeweging Twente de toehoorders met de Kaffee Kantate van J.S. Bach mee in het verhaal van de aan koffie verslaafde Lieschen en het conflict met haar vader die al dat koffie drinken helemaal niks vond. “Een van de weinige wereldlijke kantates die Bach heeft geschreven”, vertelde dirigent Frank Deiman. De humoristische mini-opera gaf een bijzondere sfeer op het Dorsetplein, waar beschaafd roerende koffielepeltjes de aria’s van onder anderen operazangeres Diet Gerritsen omlijstten. En, alsof het zo moest zijn, knapte een voor de modeshows klaarstaande ballon precies in een rust om de lofzang op de koffie als het ware nog eens kracht bij te zetten.
 

Daarna nam het Salonorkest Belle Epoque het volle plein bijna twee eeuwen verder mee in de tijd, naar de sfeer van de Weense koffiehuizen rond 1900.
 

Mode van nu

Nog geen uur later werden de bezoekers gekatapulteerd naar het heden en de nabije toekomst. Zeventien Bornse modezaken toonden hun nieuwe collecties voor herfst en winter 2023/2024. De inmiddels tot zomerse waarden opgelopen temperatuur paste daar eigenlijk nog helemaal niet bij, maar zorgde wel voor een grote schare aan nieuwsgierige toeschouwers, die bewonderend en wellicht hebberig de nieuwste kleuren en modellen goed in zich opnamen. Helaas verliep het tijdschema van de modeshows niet helemaal volgens planning vanwege een noodlottig ongeval waardoor ruimte geboden moest worden aan de hulpdiensten.

Mooie combinatie

Desondanks al met al een prachtige zondag. Met, hoe verschillend ook, een succesvolle combinatie van evenementen, die elkaar versterkten. De liefhebbers van het concert bleven voor de modeshows en de mensen die naar het dorp kwamen voor de laatste mode genoten verwonderend van het staartje van het concert. (AJ/RH/DdG)

 

Wiener Melange Café en Lifestyle Event

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

PLUS gaat opnieuw fors verbouwen

Voor PLUS Huls van den Nieuwboer staat er wederom een grote verandering op stapel. Negen jaar...
05-12-2023

Chatelaine de Jager opent Mom & Mini

Zaterdag was er de officiële geboorte van Mom & Mini, een ‘kindje’ van...
03-12-2023

Maral en Sahak nemen Royal Lebanon over

In oktober 2019 openden Zagik Gol en haar vriend Stefen Mehr hun Royal Lebanon aan het...
02-12-2023

Francesco Lammertink neemt Mooi over

‘Wie kent het niet?’ ben je geneigd te denken als het gaat over Mooi parfumerie de...
02-11-2023

Leurink Mode zoekt een tweede coupeuse

ADVERTORIAL • “Eigenlijk zoeken we een kopie van Ingrid”, zegt Marc Leurink van...
25-10-2023

Essie heeft in vijf jaar haar plek veroverd

ADVERTORIAL • Op 13 oktober is het alweer vijf jaar geleden dat Esther van Roermund haar...
10-10-2023