Een gezellige tuin op je balkon of dakterras
HANDIGE TIPS VOOR ALS JE IN EEN FLAT OF APPARTEMENT WOONT

Een gezellige tuin op je balkon of dakterras

ADVERTORIAL • Als je in een flat of appartement woont dan heb je natuurlijk geen eigen tuin. Maar van je balkon kun je wel iets gezelligs maken. Met plantenbakken bijvoorbeeld, waar je het hele jaar door gezellige planten in kunt laten groeien en bloeien. In het najaar kun je bloembollen poten die vanaf het vroege voorjaar mooie bloemen geven. Eerst de sneeuwklokjes en de krokussen en daarna de tulpen, hyacinten en narcissen. Als de bollen zijn uitgebloeid en afgestorven kun je de bakken vullen met eenjarige plantjes die hun bloemen geven tot ver in september. Of kies voor vaste planten die meerdere jaren mee kunnen gaan. Zorg er dan wel voor dat je ze binnen kunt zetten als het hard vriest. Een winterharde plant is vaak niet bestand tegen vorst als hij in een bak of pot staat.

 

Nog meer groen op het balkon

Wil je nog meer groen op je balkon of terras dan kun je een kunstgrasmat neerleggen. Deze zijn te koop in allerlei formaten en uitvoeringen. Je kunt gaan voor natuurlijk groen gras, maar ook voor een alternatief zoals zwart of blauw. Het gras voelt prettig aan je blote voeten, het wordt tijdens tropische dagen lang niet zo warm als het beton van je balkon. Het voordeel is ook dat je bij een verhuizing je kunstgrasmat gemakkelijk kunt verwijderen. Je hoeft dan ook geen toestemming te vragen aan de verhuurder of een vereniging van eigenaren als je je balkon of dakterras op deze manier wilt inrichten.

 

Een moestuin op het balkon

Steeds meer mensen vinden het leuk om een moestuintje te hebben. Ook dat kan op je balkon als je dat wilt. Er zijn leuke bakken te koop waar je op kleine schaal groente in kunt kweken. Het gaat dan hooguit om 1 bloemkool, 1 krop sla of 1 tomatenplant. Maar het is ontzettend leuk om de groente te zien groeien en die uiteindelijk op je bord te hebben voor een gezonde maaltijd. Vooral kinderen vinden het erg leuk om voor zo’n mini moestuin te zorgen. En wie weet stimuleert het je kinderen ook nog om meer groente te eten.

 

Gezellige bloembakken

Balkons zijn vaak op het zuiden gesitueerd. Daardoor groeien en bloeien planten op je balkon extra goed. Je moet er dan natuurlijk wel voor zorgen dat ze voldoende vocht krijgen. Aan een regenbui hebben ze meestal niet genoeg. Houd dus goed in de gaten of de grond voldoende vochtig is. Te veel water is natuurlijk ook niet de bedoeling, dan gaan de wortels rotten. Als je goed zorgt voor de planten op je balkon dan kunnen eenjarige plantjes bloeien tot ver in september. Vaste planten die in bakken of potten staan kunnen niet tegen strenge vorst. Haal ze dus naar binnen als het hard of lang achter elkaar vriest. Dan kunnen ze het jaar daarop weer volop in bloei staan.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!

Asbest vrijgekomen bij brand in schuur

Iets voor 22.00 uur gisteravond kreeg de Brandweer Borne een melding van een schuurbrand aan de...
09-12-2023

Kozakken verjagen Fransen uit Borne

Het is een bijna vergeten bevrijding van Nederland, die van de Fransen in 1813. Morgen, op 30...
29-11-2023

Training Mindfulness voor ouders

ADVERTORIAL • Begin het nieuwe jaar met een moment voor jezelf. Voor alle ouders, die door...
28-11-2023

Jubilarissen en afzwaaiers bij Brandweer Borne

De korpsavond die vrijdag werd gehouden in de brandweerkazerne aan De Bieffel stond dit keer...
25-11-2023

NSC overtroeft PVV in Borne

Het Nieuw Sociaal Contract van Pieter Omtzigt heeft in Borne, net zoals in veel andere Twentse...
23-11-2023

Het gemak van online kleding kopen

ADVERTORIAL • Op zoek naar een leuke outfit kon je daar vroeger nog wel eens een hele dag...
21-11-2023