Goede seizoenstart voor Beune en Diniz
29-10-2023
BORNSE SCHAATSERS BEHALEN TICKETS VOOR WORLD CUP-WEDSTRIJDEN

Goede seizoenstart voor Beune en Diniz

Dit weekend startte in het Thialf IJsstadion in Heerenveen het schaatsseizoen met het WCKT, het World Cup Kwalificatietoernooi voor mannen en vrouwen. Bedoeld voor de Nederlandse langebaanschaatsers die via een goede klassering een plekje hopen te veroveren op de deelnemerslijst voor de eerste ISU World Cup-wedstrijden, waarin ze zich kunnen meten met de internationale schaatstop. Onder hen ook de Bornse Joy Beune en Sebas Diniz. Hun inspanningen bleken niet voor niets: Beune pakte haar tickets op de 1.500 en 3.000 meter; Diniz deed datzelfde op de 500 meter.

 

Joy Beune

Joy Beune startte haar toernooi vrijdagavond op de 1.500 meter. In de twaalfde en laatste rit moest ze het opnemen tegen niemand minder dan Irene Schouten. Een rit die ze - voor velen - verrassend won in een tijd van 1:55.69. Genoeg voor een uiteindelijke vierde plek op deze afstand. Zaterdagmiddag deed Beune het op de 3 kilometer en wederom in de laatste rit nog eens dunnetjes over, nu tegen Sanne in ’t Hof. Opnieuw won ze haar rit. Haar geklokte tijd van 4:01.69 bleek opnieuw goed voor een vierde plek. Beide vierde plaatsen geven recht op deelname aan de World Cup-wedstrijden.

 

Sebas Diniz

Op de 500 meter vrijdagavond vestigde Sebas Diniz van meet af aan de aandacht voor zich op. In de eerste van twee ritten, tegen Joep Wennemars, was hij met een persoonlijk record van 34.7 de snelste. In de tweede rit bleef hij met 34.83 Jenning de Boo de baas. Goed voor een uiteindelijke tweede plek in de eindklassering, vóór Kai Verbij (3e) en Hein Otterspeer (4e). Zondag volgde voor Diniz de 1.000 meter. In de vijfde rit nam hij het op tegen Serge Yoro, waarin hij verloor in een tijd van 1:10.94. Niet genoeg ook voor een mooie eindklassering, maar de 500 meter van vrijdagavond maakte alles goed.

 

De eerste ISU World Cup-wedstrijd waarin zowel Joy Beune als Sebas Diniz aan de start zullen verschijnen vindt van 10 tot en met 12 november plaats in het Japanse Obihiro. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

BZSV moet hoofd buigen voor Gorssel

BZSV, dat bij een overwinning de aansluiting kon vinden met de subtop, begon het thuisduel...
27-11-2023

NEO wint overtuigend van Grol

Na een korte periode van aftasten waren zondagmiddag in het uitduel tegen Grol de eerste kansen...
27-11-2023

Apollo 8 wint knap in en tegen Sneek

De Bornse eredivisionist werkte zaterdagavond in en tegen Sneek vanaf het eerste punt hard, liet...
26-11-2023

Borne verliest thuis van KOSC

Het waren de gasten die de thuisploeg gelijk onder druk zetten. Al in de vijfde minuut leidde...
20-11-2023

NEO lijdt bizar verlies bij FC Winterswijk

Wat je op één middag al niet mee kunt maken in een wedstrijd. NEO overkwam het in...
20-11-2023

‘Nu worden we zeker kampioen, yeah!!!’

Maandagavond werd ‘ie voor het eerst écht in gebruik genomen, de nieuwe vloer in de...
14-11-2023