Goede seizoenstart voor Beune en Diniz
29-10-2023
BORNSE SCHAATSERS BEHALEN TICKETS VOOR WORLD CUP-WEDSTRIJDEN

Goede seizoenstart voor Beune en Diniz

Dit weekend startte in het Thialf IJsstadion in Heerenveen het schaatsseizoen met het WCKT, het World Cup Kwalificatietoernooi voor mannen en vrouwen. Bedoeld voor de Nederlandse langebaanschaatsers die via een goede klassering een plekje hopen te veroveren op de deelnemerslijst voor de eerste ISU World Cup-wedstrijden, waarin ze zich kunnen meten met de internationale schaatstop. Onder hen ook de Bornse Joy Beune en Sebas Diniz. Hun inspanningen bleken niet voor niets: Beune pakte haar tickets op de 1.500 en 3.000 meter; Diniz deed datzelfde op de 500 meter.

 

Joy Beune

Joy Beune startte haar toernooi vrijdagavond op de 1.500 meter. In de twaalfde en laatste rit moest ze het opnemen tegen niemand minder dan Irene Schouten. Een rit die ze - voor velen - verrassend won in een tijd van 1:55.69. Genoeg voor een uiteindelijke vierde plek op deze afstand. Zaterdagmiddag deed Beune het op de 3 kilometer en wederom in de laatste rit nog eens dunnetjes over, nu tegen Sanne in ’t Hof. Opnieuw won ze haar rit. Haar geklokte tijd van 4:01.69 bleek opnieuw goed voor een vierde plek. Beide vierde plaatsen geven recht op deelname aan de World Cup-wedstrijden.

 

Sebas Diniz

Op de 500 meter vrijdagavond vestigde Sebas Diniz van meet af aan de aandacht voor zich op. In de eerste van twee ritten, tegen Joep Wennemars, was hij met een persoonlijk record van 34.7 de snelste. In de tweede rit bleef hij met 34.83 Jenning de Boo de baas. Goed voor een uiteindelijke tweede plek in de eindklassering, vóór Kai Verbij (3e) en Hein Otterspeer (4e). Zondag volgde voor Diniz de 1.000 meter. In de vijfde rit nam hij het op tegen Serge Yoro, waarin hij verloor in een tijd van 1:10.94. Niet genoeg ook voor een mooie eindklassering, maar de 500 meter van vrijdagavond maakte alles goed.

 

De eerste ISU World Cup-wedstrijd waarin zowel Joy Beune als Sebas Diniz aan de start zullen verschijnen vindt van 10 tot en met 12 november plaats in het Japanse Obihiro. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Start werkzaamheden autonoom maken zwembad

Het ziet er allemaal een beetje troosteloos uit: de entree van het zwembad. Van binnen volledig...
29-04-2024

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024