Sterk NEO krijgt te weinig tegen WHC
03-12-2023
DEGELIJKE KOPLOPER HOUDT STAND IN BORNE: 0-1

Sterk NEO krijgt te weinig tegen WHC

Koploper WHC begon sterk en al na een paar minuten kopte de slimme Sargon Gouriye op de paal, terwijl de rebound van Mitchel Dijkhof rakelings naast vloog. Het vervolg van het eerste bedrijf was redelijk gelijk opgaand, met een licht veldoverwicht voor WHC. Het rustige en ervaren centrale verdedigingsduo Oude Booijink en Bremmer met achter ze de zekere goalie Ter Wielen gaven weinig weg, maar dat gold eigenlijk ook voor de NEO-defensie.

 

De grootste kans in het eerste bedrijf was voor NEO, na een kwartier. Een geweldige aanval dwars door het midden deed Jasper Scholten alleen voor Ter Wielen belanden, die de inzet wist te keren. De rebound van Max Brunninkhuis werd vervolgens van de lijn gekopt. WHC was nog kansrijk met een verraderlijke zwabberbal van Jesse van ’t Ende en een schot van Gouriye, die Leco Zeevalkink noopten tot twee reddingen. De 0-0 ruststand was derhalve niet onlogisch.

 

Tweede helft

NEO begon ijzersterk aan het tweede bedrijf. De ploeg dwong WHC naar achteren middels gevarieerde aanvallen over beide vleugels. Het resulteerde in een grote kans voor alweer Jasper Scholten, die na een gave pass van Kevin van den Brug de buitenkant van de paal trof. Wessel Bom had een paar fraaie acties en dito voorzetten in huis, waar helaas niemand een voetje tegenaan kreeg. Uit het niets kwam WHC na ruim de tweede helft op 0-1. Een schot van buiten het strafschopgebied kon niet genoeg verwerkt worden door Leco Zeevalkink en de terugspringende bal kon door Jurian van den Brink binnen gewerkt worden.

 

NEO ging op volle kracht op zoek naar de gelijkmaker, reeg de corners en vrije trappen aan elkaar, maar het lukte niet een bres te slaan in de defensie van de koploper, waar Ter Wielen met name op hoge ballen in zijn doelgebied heerste. WHC had zelf nauwelijks nog aanvallende intentie, maar dat was gezien de stand ook niet echt noodzakelijk. Ook het inbrengen van Wout Bartelink, Twan Weghorst en Bram Rikhof leidde niet tot de gelijkmaker die op basis van de veldverhoudingen en kansen zeer verdiend zou zijn geweest.

 

Komende zaterdag speelt NEO de laatste wedstrijd voor het kerstreces, uit bij een andere topper in deze klasse, DZC’68 uit Doetinchem. Ook daar wordt om 18.00 uur afgetrapt. De uitslagen en agenda van de andere Bornse sportclubs vind je op ons Sportplein.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Bennie van der tuuk — 04 dec 2023
Beste mensen .
Deze wedstrijd had geen winnaar moeten hebben.
Waren gelijkwaardig.
Op naar de volgende wedstrijd.
Er valt nog genoeg te winnen!

Start werkzaamheden autonoom maken zwembad

Het ziet er allemaal een beetje troosteloos uit: de entree van het zwembad. Van binnen volledig...
29-04-2024

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024