PLUS gaat opnieuw fors verbouwen
05-12-2023
SUPERMARKT AAN DE OUDE HENGELOSEWEG KRIJGT MEER RUIMTE EN APPARTEMENTEN

PLUS gaat opnieuw fors verbouwen

Voor PLUS Huls van den Nieuwboer staat er wederom een grote verandering op stapel. Negen jaar geleden maakte de supermarkt een flinke stap in de toekomst met een grote verbouwing, maar ontwikkelingen gaan snel en ruimtegebrek laat zich voelen in de winkel en in het magazijn. “Het kan allemaal net, maar we zijn voortdurend aan het verplaatsen en verpakken”, zegt eigenaar Hendrik-Jan Huls.
 

Er ligt een plan om zowel aan de zijde van de Europastraat als aan de Oude Hengeloseweg uit te breiden. Daarnaast komen er bovenop het pand vijf appartementen. Het ontwerp is in goed overleg met gemeente en de stedenbouwkundige tot stand gekomen. “Een ‘platte doos’ wilde men niet en dat zou hier ook helemaal niet passen.” De wijk is inmiddels ook bijgepraat over de plannen en buurtbewoners hebben voor het overgrote deel positief gereageerd.
 

Passen en meten

Het vloeroppervlak van de winkel wordt na de verbouwing groter en het magazijn zelfs bijna drie keer zo groot als nu. “En we hebben 130 medewerkers waar je ook gewoon goede voorzieningen voor wilt hebben, zoals voldoende toiletten en omkleedruimte.” Het is nu allemaal passen en meten op de vierkante centimeter. “Het kan nog wel, maar je moet ook investeren voor de toekomst”, verklaart Hendrik-Jan.
 

Vijfde generatie

En die toekomst ligt bij de vijfde generatie: Simon Huls. De 22-jarige zoon van Hendrik-Jan en Erna heeft aangegeven op termijn de zaak wel te willen runnen. “Ik vind het leuk om met mensen te werken. Het is superleuk om op de vloer te staan en de binding met klanten en personeel te voelen. Wel buffelen af en toe, maar het familiegevoel is hier fantastisch”, vindt Simon.
 

Van kruidenierswinkeltje naar grote supermarkt

De wereld heeft niet stilgestaan sinds Grada van den Nieuwboer in 1912 begon met een kruidenierswinkeltje. Vijf generaties later is de supermarkt niet meer te vergelijken met toen. Het kleine winkeltje veranderde mee met de tijd en groeide uit tot de supermarkt die er nu staat. Ontwikkelingen, uitdagingen en kansen blijven komen. “Neem alleen al de online verkopen. In corona-tijd nam het een vlucht, maar ook nu blijft het in een behoefte voorzien. Verder breidt het assortiment zich steeds verder uit. Denk aan glutenvrij, biologisch, kant-en-klaar maaltijden, sportvoeding en ga zo maar door.” Vraag is er ook steeds meer naar lokale en in de winkel vers bereide producten.
 

“De ontwikkelingen gaan snel. Harder dan ik negen jaar geleden had gedacht”, zegt Hendrik-Jan. “Wie wist toen dat we nu kleine plastic flesjes en blikjes inzamelen?” Maar het vraagt allemaal wel ruimte, net als het goed rolstoeltoegankelijk maken van de winkel. Met de aanstaande verbouwing hopen Hendrik-Jan en Simon die noodzakelijke ruimte te creëren, voor nu en voor de toekomst. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Siny Boer — 11 dec 2023
Deze supermarkt is belangrijk voor onze wijk, niet alleen voor het halen van de dagelijkse boodschappen maar ook als sociaal trefpunt.
Fijn dat het bedrijf voortgezet wordt door de familie Huls vd Nieuwboer.
Medebewoner — 08 dec 2023
Als bewoner van de Oude Hengeloseweg kan ik wel vertellen dat er niemand positief is over de verbouwing. Weer een huizenblok plat, parkeerplaats nog groter, met de daarbij horende drukte en overlast. Nee voor de bewoners geen voordeel....
Eric Arkink — 06 dec 2023
Veel succes bij de verbouwing en hopelijk zonder al teveel stress!

Centrum winkeliers luiden zondag de lente in

Sinds woensdagavond is het weer lente. Om precies 22.24 uur was het zover en nu maar hopen dat...
22-03-2024

Keurslager Rensink in de prijzen

De Confrérie des Chavaliers, een broederschap die zich toelegt op het bevorderen van...
14-03-2024

Nieuw: Douwes Daghap

ADVERTORIAL • Voor slechts 8,85 euro een verse, degelijke en gezonde maaltijd; het kan...
11-03-2024

Rocco krijgt een nieuw baasje

Het was in 1994 toen Patrick Hansté, inmiddels 53 jaar, met zijn dierenwinkel startte....
02-03-2024

Henk Brok geeft kaasmes door aan opvolgers

“Het is mooi geweest, ik heb het bijna 16 jaar mogen doen, nu wordt het tijd voor een...
18-02-2024

Nieuw Eethuis Borne op plek van Levi

Vijf maanden geleden verliet restaurant grillroom Levi haar pand aan de Hofstraat 10 in Borne....
20-01-2024