Sfeervol shoppen by Candlelight
CENTRUM BORNE ZATERDAG(AVOND) EN ZONDAG IN TEKEN VAN KERST

Sfeervol shoppen by Candlelight

Aan alles is te zien en te horen dat de kerst naderbij komt. De ’mooiste dagen’ van het jaar. Overal branden inmiddels de feeërieke lichtjes en worden de ingekochte naaldbomen opgetuigd. En in de hoofden van de mensen is er deze dagen steeds meer plek voor liefdadigheid. Maar ook de ijsbaan op het Dorsetplein maakt inmiddels overuren. In dat rijtje mag natuurlijk Shopping by Candlelight niet ontbreken. De jaarlijkse koopavond in Borne die helemaal in het teken staat van het naderende feest. En als toetje is er een dag later, op 17 december, nog eens een koopzondag van 12.00 tot 17.00 uur.
 

Theater en koren

Shopping by Candlelight, komende zaterdag van 17.00 tot 21.00 uur, heeft een traditie hoog te houden in Borne en omliggende plaatsen. Al jaren is het een bijzondere trekker voor mensen die de gezelligheid zoeken in de donkere dagen voor kerst en dit willen combineren met onbekommerd kunnen shoppen. Ook dit jaar wil de BBO-organisatie er alles aan doen deze status in ere te houden. Er valt dan ook veel te beleven in de sfeervol aangeklede winkelstraten. Zo treden er her en der koren en orkesten op, zoals het Koperensemble van de Bornse Harmonie, Born to Pop, Young Evergreens, Inpajoko, het gospelkoor Tribute en Sabavi.
 

Maar ook zijn er optredens van dansgroep Cladans, brengt een verteller speciale kerstverhalen én komt de theatergroep HOEDAT naar Borne met haar Winter in Wonderland. Volgens de organisatie een groep van zo’n 25 sfeermakers die de bezoekers op tal van manieren - van steltenlopers tot een vuurspuwer, winterfeeën en bosnimfen - zal vermaken met hun spraakmakende acts. Ze zijn ’s avonds bijvoorbeeld te vinden op het Rheineplein en op het pleintje bij de Hema, daar waar ook de warme chocolademelk en glühwein worden geschonken en een heus kerstbomenbos zal verschijnen.
 

Kerst-kramenmarkt

En dan zijn er natuurlijk nog de kerstman, de arrenslee en de Boornse Mirreweenterhoorn Bloazers die een stevige duit in het kerstzakje zullen doen, evenals een groot aantal kramen, waarop allerlei kerstigs, maar ook sieraden en kleding zijn uitgestald. Ook het Bornse Crea Gilde is present. Zij presenteert zich vlakbij de Stephanuskerk en verkoopt daar onder meer kerststukken en -versieringen, warme omslagdoeken, sokken en diverse cadeauartikelen. De opbrengst ervan is, zo gewoonlijk, bestemd voor de Stichting Hulp aan Sri Lanka. De St. Stephanuskerk zelf opent ’s avonds ook haar deuren om alvast een kijkje te kunnen nemen bij de kerststal en er een kaarsje op te steken. Bij de ingang van de kerk is er chocolademelk en glühwein te verkrijgen.
 

Kortom, als de voortekenen niet bedriegen belooft het zaterdag opnieuw een spraakmakende avond te worden in Borne. Zeker als je bedenkt dat alle kerstbomen in het centrum ’s avonds van lichtjes worden voorzien en dat er op de gezellige én dit jaar voor het eerst overdekte ijsbaan tot 21.00 uur volop geschaatst kan worden. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Vertrouwde dierenwinkel, andere naam

ADVERTORIAL. Begin dit jaar nam Rianne Ruepert formeel Jumper Borne over van Patrick...
17-07-2024

Takko Fashion feestelijk geopend

In de Bakkerssteeg is sinds woensdag maar liefst meer dan 500 m2 winkelleegstand in...
10-07-2024

Terras Hertme’s Ambacht opnieuw publiekslieveling

Voor het tweede jaar op rij heeft Hertme’s Ambacht de publieksprijs gewonnen in de door...
02-07-2024

Verdi en Tsjaikovski klinken op Dorsetplein

Onder het motto ‘Reis door de tijd’ nemen de Bornse winkeliers je acht zaterdagen...
01-06-2024

Takko Fashion opent vestiging in Borne

Er wordt op dit moment hard gewerkt in drie leegstaande winkelpanden aan de Bakkersteeg en...
28-05-2024

Woonwinkel Nyhus opent in de Nijstad

Volgende week zaterdag,1 juni, opent de Bornse Mascha Nijhuis haar fonkelnieuwe woonwinkel in de...
21-05-2024