Sfeervol shoppen by Candlelight
CENTRUM BORNE ZATERDAG(AVOND) EN ZONDAG IN TEKEN VAN KERST

Sfeervol shoppen by Candlelight

Aan alles is te zien en te horen dat de kerst naderbij komt. De ’mooiste dagen’ van het jaar. Overal branden inmiddels de feeërieke lichtjes en worden de ingekochte naaldbomen opgetuigd. En in de hoofden van de mensen is er deze dagen steeds meer plek voor liefdadigheid. Maar ook de ijsbaan op het Dorsetplein maakt inmiddels overuren. In dat rijtje mag natuurlijk Shopping by Candlelight niet ontbreken. De jaarlijkse koopavond in Borne die helemaal in het teken staat van het naderende feest. En als toetje is er een dag later, op 17 december, nog eens een koopzondag van 12.00 tot 17.00 uur.
 

Theater en koren

Shopping by Candlelight, komende zaterdag van 17.00 tot 21.00 uur, heeft een traditie hoog te houden in Borne en omliggende plaatsen. Al jaren is het een bijzondere trekker voor mensen die de gezelligheid zoeken in de donkere dagen voor kerst en dit willen combineren met onbekommerd kunnen shoppen. Ook dit jaar wil de BBO-organisatie er alles aan doen deze status in ere te houden. Er valt dan ook veel te beleven in de sfeervol aangeklede winkelstraten. Zo treden er her en der koren en orkesten op, zoals het Koperensemble van de Bornse Harmonie, Born to Pop, Young Evergreens, Inpajoko, het gospelkoor Tribute en Sabavi.
 

Maar ook zijn er optredens van dansgroep Cladans, brengt een verteller speciale kerstverhalen én komt de theatergroep HOEDAT naar Borne met haar Winter in Wonderland. Volgens de organisatie een groep van zo’n 25 sfeermakers die de bezoekers op tal van manieren - van steltenlopers tot een vuurspuwer, winterfeeën en bosnimfen - zal vermaken met hun spraakmakende acts. Ze zijn ’s avonds bijvoorbeeld te vinden op het Rheineplein en op het pleintje bij de Hema, daar waar ook de warme chocolademelk en glühwein worden geschonken en een heus kerstbomenbos zal verschijnen.
 

Kerst-kramenmarkt

En dan zijn er natuurlijk nog de kerstman, de arrenslee en de Boornse Mirreweenterhoorn Bloazers die een stevige duit in het kerstzakje zullen doen, evenals een groot aantal kramen, waarop allerlei kerstigs, maar ook sieraden en kleding zijn uitgestald. Ook het Bornse Crea Gilde is present. Zij presenteert zich vlakbij de Stephanuskerk en verkoopt daar onder meer kerststukken en -versieringen, warme omslagdoeken, sokken en diverse cadeauartikelen. De opbrengst ervan is, zo gewoonlijk, bestemd voor de Stichting Hulp aan Sri Lanka. De St. Stephanuskerk zelf opent ’s avonds ook haar deuren om alvast een kijkje te kunnen nemen bij de kerststal en er een kaarsje op te steken. Bij de ingang van de kerk is er chocolademelk en glühwein te verkrijgen.
 

Kortom, als de voortekenen niet bedriegen belooft het zaterdag opnieuw een spraakmakende avond te worden in Borne. Zeker als je bedenkt dat alle kerstbomen in het centrum ’s avonds van lichtjes worden voorzien en dat er op de gezellige én dit jaar voor het eerst overdekte ijsbaan tot 21.00 uur volop geschaatst kan worden. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Centrum winkeliers luiden zondag de lente in

Sinds woensdagavond is het weer lente. Om precies 22.24 uur was het zover en nu maar hopen dat...
22-03-2024

Keurslager Rensink in de prijzen

De Confrérie des Chavaliers, een broederschap die zich toelegt op het bevorderen van...
14-03-2024

Nieuw: Douwes Daghap

ADVERTORIAL • Voor slechts 8,85 euro een verse, degelijke en gezonde maaltijd; het kan...
11-03-2024

Rocco krijgt een nieuw baasje

Het was in 1994 toen Patrick Hansté, inmiddels 53 jaar, met zijn dierenwinkel startte....
02-03-2024

Henk Brok geeft kaasmes door aan opvolgers

“Het is mooi geweest, ik heb het bijna 16 jaar mogen doen, nu wordt het tijd voor een...
18-02-2024

Nieuw Eethuis Borne op plek van Levi

Vijf maanden geleden verliet restaurant grillroom Levi haar pand aan de Hofstraat 10 in Borne....
20-01-2024