Henk Brok geeft kaasmes door aan opvolgers
18-02-2024
MATTHIJS EN HANNEKE MULDER NEMEN ZUIVELHOEVE OVER

Henk Brok geeft kaasmes door aan opvolgers

“Het is mooi geweest, ik heb het bijna 16 jaar mogen doen, nu wordt het tijd voor een nieuw avontuur”. Het zijn de woorden van Henk Brok, de bekende franchise-ondernemer van de Zuivelhoeve aan de Nieuwe Kerkstraat in Borne. Per 1 april draagt hij zijn succesvolle delicatessenzaak over aan Matthijs en Hanneke Mulder uit Oldenzaal. Donderdagavond werden de vaste medewerkers geïnformeerd; gisteren was het de beurt aan de weekendhulpen. Een eerste kennismaking met de nieuwe ondernemers maakte er natuurlijk onderdeel van uit.

 

‘Het is wel topsport’

Een mededeling en kennismaking die louter blije gezichten opleverde. Bij alle partijen, want Henk is op de allereerste plaats blij dat de kogel nu door de kerk is. “Natuurlijk heb ik in het begin wel een traantje gelaten. Ik heb namelijk heel veel leuke dingen mogen doen, het heeft me veel gebracht en we hebben in de loop der jaren een aantal mooie prijzen gewonnen. En bovendien heb ik een geweldige en heel goedlopende zaak. Maar tegelijkertijd is het wel topsport en heel hard werken. Straks kan ik ook weer wat tijd voor thuis vrijmaken. En… ik ben inmiddels 48. Nu kan ik nog iets nieuws oppakken en mijn droom volgen.”

 

Hetzelfde enthousiasme, maar dan anders, is hoorbaar bij Matthijs en Hanneke. De 37-jarige ondernemer in spe is chef de cuisine bij Landhuishotel & Restaurant De Bloemenbeek in De Lutte die al dertien jaar is bekroond met een Michelin ster. Toch bleef het voor hem kriebelen. “Mijn droom was altijd een eigen delicatessenzaak te hebben. Ik heb namelijk een sterke voorliefde voor kaas, charcuterie en wijn.” De zoektocht leidde al snel naar Borne. “Een prachtwinkel”, vertelt Hanneke, die haar dagelijks brood verdient als intern begeleider kinderopvang. “Dat blijf ik doen, maar daarnaast ga ik Matthijs straks waar mogelijk ondersteunen.”

 

De passie van Matthijs

Vooralsnog zal er verder niet zoveel veranderen bij de Bornse Zuivelhoeve. Alle full- en parttime medewerkers behouden hun job en de eerste tijd zullen Matthijs en Hanneke doorgaan daar waar Henk eindigt. “Eerst investeren in de winkel en culinair Borne en omgeving”, aldus Matthijs. “Maar ik denk dit ik mijn ervaring als chef de cuisine hier zeker te gelde kan maken. Het creëren van lekkernijen met lokale producten ga je zeker terugzien. Hanneke vult aan met: ”De passie van Matthijs komt hier straks absoluut naar boven, dat weet ik zeker!”

 

Henk ten slotte benadrukt nog maar eens dat hij trots is zijn mooie zaak te kunnen doorgeven ‘aan twee fantastische mensen’. “Ik ben ervan overtuigd dat zij de Zuivelhoeve weer een stapje verder kunnen brengen. Zelf zie ik er enorm naar uit om straks een nieuwe business-to-business activiteit op poten te zetten. Bovendien is wijn mijn passie en hoop ik online al mijn dromen te laten samenkomen. Want dat is wat ik de afgelopen jaren wel heb geleerd: doe vooral dát wat je leuk vindt.” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Marko Zwier — 24 feb 2024
Tot ziens en dank Henk Brok welkom Matthijs en Hanneke.
Hans — 18 feb 2024
Henk, een zeer verrassend bericht dat je je "levenswerk" gaat doorgeven, maar ook prachtig dat je een andere passie nu gestalte kunt gaan geven
We zullen je persoonlijkheid en enthousiasme in de winkel gaan missen.
Dank je wel voor je prachtige werk in de mooiste Zuivelhoeve-zaak. Ik spreek je zeker nog persoonlijk.

Centrum winkeliers luiden zondag de lente in

Sinds woensdagavond is het weer lente. Om precies 22.24 uur was het zover en nu maar hopen dat...
22-03-2024

Keurslager Rensink in de prijzen

De Confrérie des Chavaliers, een broederschap die zich toelegt op het bevorderen van...
14-03-2024

Nieuw: Douwes Daghap

ADVERTORIAL • Voor slechts 8,85 euro een verse, degelijke en gezonde maaltijd; het kan...
11-03-2024

Rocco krijgt een nieuw baasje

Het was in 1994 toen Patrick Hansté, inmiddels 53 jaar, met zijn dierenwinkel startte....
02-03-2024

Nieuw Eethuis Borne op plek van Levi

Vijf maanden geleden verliet restaurant grillroom Levi haar pand aan de Hofstraat 10 in Borne....
20-01-2024

Davy Roord van Dorset wint MasterChef ticket

Tijdens de Horecava vakbeurs, die deze week in de RAI in Amsterdam wordt gehouden, heeft...
11-01-2024