Rocco krijgt een nieuw baasje
02-03-2024
RIANNE RUEPERT NEEMT JUMPER STOKJE OVER VAN PATRICK HANSTÉ

Rocco krijgt een nieuw baasje

Het was in 1994 toen Patrick Hansté, inmiddels 53 jaar, met zijn dierenwinkel startte. Toen nog onder de naam ‘Dierenwereld Borne’, inmiddels Jumper, onder de naam van de franchiseformule. “Eigenlijk begon het destijds als een hobby en eerlijk, dat is het ook altijd gebleven”, zegt hij. Maar daarnaast bleef er ook altijd die andere passie: klussen. Een passie die inmiddels is uitgegroeid tot PH Bouw, zijn eigen bouwbedrijf aan de Scholtensoven, dat steeds succesvoller werd en meer van zijn tijd vroeg. Gelukkig voor menig dierenbezitter in Borne neemt Rianne Ruepert, sinds 2010 zijn steun en toeverlaat in de dierenwinkel, het stokje nu officieel van hem over.
 

Stralende blik

Op vrijdagmiddag staan beiden met een stralende blik onder een grote ballonnenboog die er door de vriendengroep van Rianne voor deze gelegenheid is geplaatst. Blij omdat het nu echt zover is, dat de handtekeningen zijn gezet en dat ze de veranderingen die er al zo lang zaten aan te komen, nu ook echt naar buiten mogen brengen.
 

“Ja, eigenlijk is het een proces dat al een jaar of zes gaande is”, licht Patrick toe. “Het liep bij mij toen behoorlijk uit de hand omdat de bouwopdrachten hand over hand toenamen. Gelukkig had ik toen al de hulp van Rianne, die op haar vijftiende als stagiaire begon en het dagelijkse werk moeiteloos overnam. Het enige dat ik nog voor mijn rekening nam, waren de financiën en de administratie.” Een overname uit het boekje dus. “Klopt helemaal”, licht Rianne met een flonkering in haar ogen toe. “Eigenlijk ging het helemaal vanzelf en waren we al tijden zover. Alleen moest het formeel nog worden vastgelegd.”
 

‘De papegaai hoort gewoon bij de winkel’

Ook Rocco, de papegaai, blijft op haar (“Ja, het is een zij”) vertrouwde plek. Achterin de zaak en uitkijkend over alles wat er zoal dagelijks gebeurt. “Vanaf het eerste begin heb ik Rocco al, nu dus zo’n dertig jaar”, vertelt Patrick. “Zij hoort gewoon bij deze winkel en je kunt haar ook niet meer verplaatsen, dat zou niet goed gaan.” Het enige verschil is dat ze vanaf vrijdag dus een nieuw baasje heeft en zo te horen kan ze er helemaal mee leven…
 

Net zoals het nieuwe baasje zelf. Rianne: “Ja hoor, het voelt al tijden als mijn eigen winkel, alleen is het nu ook écht zover. Veel zal er de komende tijd dan ook niet veranderen, al probeer ik het allemaal nog wel wat huiselijker te krijgen. Gewoon lekker doorgaan dus en nóg meer mijn eigen stempel erop drukken. En natuurlijk volgen er binnenkort nog een aantal feestelijke acties voor onze klanten om de overdracht te vieren.” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Bert Oude Lansink — 05 mrt 2024
Wat een leuke stap Rianne. Heel veel succes gewenst met je eigen top dierenwinkel.
Wesley hoek — 04 mrt 2024
Supper goed goede winkel supper goed gortjes wesleyhoek 😁😁😁😁😄😉supper popagaj 😁😁😁😄😉 supper goed gortjes wesleyhoek
BrouwerBrinkman — 03 mrt 2024
Heel veel succes Rianne👍🐶
Saskia Rikkerink — 02 mrt 2024
Heel veel succes!

Takko Fashion opent vestiging in Borne

Er wordt op dit moment hard gewerkt in drie leegstaande winkelpanden aan de Bakkersteeg en...
28-05-2024

Woonwinkel Nyhus opent in de Nijstad

Volgende week zaterdag,1 juni, opent de Bornse Mascha Nijhuis haar fonkelnieuwe woonwinkel in de...
21-05-2024

HEMA vernieuwt en sluit daarom een week

“Eerlijk gezegd is het ook geen overbodige luxe”, aldus Anja Smelter, filiaalmanager...
06-05-2024

Davy Roord wint MasterChef titel op Mallorca

In januari won chef-kok Davy Roord van Restaurant Dorset op de Horecava vakbeurs in Amsterdam...
03-05-2024

Het is feest bij Mooi Parfumerie Lammertink

ADVERTORIAL • Op 1 november vorig jaar nam Francesco Lammertink parfumeriezaak MOOI over en...
16-04-2024

Centrum winkeliers luiden zondag de lente in

Sinds woensdagavond is het weer lente. Om precies 22.24 uur was het zover en nu maar hopen dat...
22-03-2024