Verdi en Tsjaikovski klinken op Dorsetplein
KOOPZATERDAG MET KLASSIEKE MUZIEK EN FERRARI’S

Verdi en Tsjaikovski klinken op Dorsetplein

Onder het motto ‘Reis door de tijd’ nemen de Bornse winkeliers je acht zaterdagen lang en tot en met 29 juni mee terug in het grijze verleden, maar ook naar de verre toekomst. Elke zaterdag staat een bepaald thema centraal, dat door middel van straattheater, muziek en ander vermaak wordt uitgelicht. Vandaag stond de Reis door de tijd in het teken van de klassiekers.

 

Vol overgave

En zo kon het gebeuren dat de argeloze bezoeker vanmiddag plotseling oog in oog stond met the Afternoon Symphonic Strings. Het gelegenheidsorkestje, met twee violisten, een celliste, bassist en pianiste, speelde vol overgave. Herman van Enter, betrokken bij de organisatie, geeft aan dat men bij de keuze van de muziek een Frans-Italiaans plein wilde creëren. De violist Hans Rijkmans vult aan met: “We laten opera melodieën zoals van Verdi, salonmuziek maar ook zigeunermuziek horen. Maar ook bewerkingen van Piazzolla.”

 

Soms speelde de wind mee. De violiste Elsje van Enter zat op een gegeven moment met bladmuziek geklemd tussen haar knieën te spelen. Gaandeweg de middag, toen de zon zich meer liet zien, stroomden het plein en de terrasjes vol. Het publiek kon genieten van delen uit de Notenkrakersuite, de Bloemenwals en werk van bekende klassieke componisten. Toen de tonen van de Sabeldans in een bekend hoog tempo over het plein klonken, bleef menig passant stil staan om te luisteren.

 

Vóór het orkest waren te nadrukkelijk de klassieke Ferrari’s geplaatst. Dit weerhield de mensen ervan om voor the Afternoon Symphonic Springs te gaan staan of zitten luisteren. Toch was Josje Esseveld van de organiserende BBO tevreden. “Al met al geeft het de winkelende mensen het idee dat er iets leuks gebeurt in Borne,” zo verwoordt ze het.

 

Programma voor de komende zaterdagen

  • zaterdag 8 juni kun je plaatsnemen op een klassiek en in felrood gestoffeerd bankstel. Een levend bankstel om precies te zijn…
  • zaterdag 15 juni is de eerste van de drie zaterdagen waarop de periode 1900-2500 wordt belicht. Met troubadour Edward Val en Franse muziek, inclusief de sneltekenaar Edwin Hogeboom
  • ook op zaterdag 22 juni zijn troubadour Edward Val, de Franse muziek en sneltekenaar Edwin Hogeboom present. Bovendien zijn er dan waarzeggers met allerlei voorspellende gaven
  • zaterdag 29 juni, de laatste zaterdag, wordt er ook een blik in de toekomst geworpen, maar dan met futuristische muziek van DJ Karsten en twee uit de kluiten gewassen robots ‘met alles erop-en-eraan’. (RH/YD)

 

the Afternoon Symphonic Strings

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Vertrouwde dierenwinkel, andere naam

ADVERTORIAL. Begin dit jaar nam Rianne Ruepert formeel Jumper Borne over van Patrick...
17-07-2024

Takko Fashion feestelijk geopend

In de Bakkerssteeg is sinds woensdag maar liefst meer dan 500 m2 winkelleegstand in...
10-07-2024

Terras Hertme’s Ambacht opnieuw publiekslieveling

Voor het tweede jaar op rij heeft Hertme’s Ambacht de publieksprijs gewonnen in de door...
02-07-2024

Takko Fashion opent vestiging in Borne

Er wordt op dit moment hard gewerkt in drie leegstaande winkelpanden aan de Bakkersteeg en...
28-05-2024

Woonwinkel Nyhus opent in de Nijstad

Volgende week zaterdag,1 juni, opent de Bornse Mascha Nijhuis haar fonkelnieuwe woonwinkel in de...
21-05-2024

HEMA vernieuwt en sluit daarom een week

“Eerlijk gezegd is het ook geen overbodige luxe”, aldus Anja Smelter, filiaalmanager...
06-05-2024