Brede steun voor crosstalent Rick Elzinga
15-01-2017
NET 15-JARIGE COUREUR UIT ZENDEREN VOL VERTROUWEN VOOR TWEEDE SEIZOEN IN 125 CC

Brede steun voor crosstalent Rick Elzinga

Motorcrosser Rick Elzinga kan op 29 januari tijdens de eerste preparatiewedstrijd op Sicilië met een goed gevoel aan zijn tweede jaar in de klasse 125 cc beginnen. Het toptalent hield zaterdag zijn jaarlijkse sponsoravond bij Ipatec Racing in zijn dorp Zenderen en kon tot zijn tevredenheid constateren dat hij ook het komende seizoen op brede steun van sponsors kan rekenen. Behalve een trouwe schare sponsors meldden zich ook weer enkele nieuwe aan.

Rick Elzinga wist zich al verzekerd van uitstekend racemateriaal en wedstrijdkleding van Yamaha Europa, dat in hem een grote belofte voor de toekomst ziet en hem daarom in zijn debuutjaar heeft ondergebracht in haar Franse 125 cc-stal MJC. Het betekent dat de woensdag pas vijftien jaar geworden coureur uit Zenderen geregeld koers zet naar Frankrijk om samen met zijn teamgenoten te trainen. “Ik ben er elke maand wel een week lang, voornamelijk in de winter”, licht Rick Elzinga toe. “Want in de zomer zijn we bezig met racen.”

Een leerjaar
Als leerling van de derde klas van de Havo op Loot-school Het Noordik in Almelo maakt de jonge racer gebruik van het voorrecht zijn studie te mogen aanpassen aan zijn sport. In 2017 hoopt hij een geslaagd eerste jaar in de 125 cc een nog succesvoller vervolg te geven. “Het was een leerjaar voor mij en eigenlijk ging dat best goed, er waren een paar mooie resultaten bij. In Mantova in Italië werd ik achtste in het EK, bij een andere race in Italië elfde en bij het Open NK eindigde ik twee keer als derde achter een Belg en een Deen. Ook dit jaar hoop ik aan de belangrijkste wedstrijden als het NK, het Open NK, de Dutch Masters, het Italiaans en het Frans kampioenschap en uiteraard het EK en WK mee te doen.”

Bij het EK beginnen steeds zestig coureurs, verdeeld over twee groepen van dertig, aan de kwalificaties tijdens de tijdtrainingen, van wie er twee keer zestien racers zich plaatsen voor de wedstrijden. Wie daar nog niet bij hoort, krijgt nog een ‘last chance’ om in totaal acht resterende plaatsen. “Vorig jaar heb ik in elke wedstrijd bij die beste zestien in mijn groep gezeten, alleen één keer in Spanje op eenhonderdste seconde net niet. In de ‘last chance’ heb ik me toen echter alsnog geplaatst, samen met een Rus lag ik een minuut voor op de rest.”

Goed af gestuiterd
Er waren echter ook wel degelijk een paar tegenvallers na valpartijen die overigens wel redelijk voor hem afliepen. “Een paar keer ben ik er goed af gestuiterd, maar gelukkig heb ik niets gebroken. Een keer had ik een klein scheurtje in de pols en mocht ik twee weken niet rijden. En een paar keer had ik door een kneuzing vocht in de knie. Toen kon ik ook weinig, zelfs niet hardlopen of fietsen.”

De overwegend goede resultaten bezorgen hem echter meer dan voldoende vertrouwen voor een tweede sterk seizoen in de 125 cc-klasse. “Ik wil er gewoon uithalen wat er in zit en dan zie ik wel wat eruit komt. Het is in elk geval hartstikke mooi dat Yamaha Europa in me gelooft en dat ik zoveel sponsors heb die me steunen om te proberen de top te halen. Daar ben ik ze erg dankbaar voor.” (WP)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
MICHAEL DAS — 21 jan 2017
Hopen dat Rick dit jaar blessure vrij blijft en de stijgende lijn voort kan zetten enkel jammer dat de trainingsfaciliteiten zeer schaars tot bijna onmogelijk zijn hier in de regio na het sluiten van de circuits in Sibculo en Ommen........

Triatleet Jos Kamp: ‘Dit nooit weer!’

Vanmorgen om 07.00 uur dook hij in het koude water van Het Hulsbeek in Oldenzaal. Daar zwom hij...
11-07-2020

Summer soccer bij BZSV

Maandenlang lagen de sportvelden van BZSV de Blauwwitters - net zoals bij alle andere...
11-07-2020

Wendy stopt na 25 jaar bij Borne’28

“Eens moet het ervan komen”, zegt Wendy van der Meulen maandagavond droogjes,...
29-06-2020

Sportieve activiteiten voor de jeugd

Het is bijna zomervakantie en dat betekent traditiegetrouw ook weer vermaak voor de...
28-06-2020

Ouderen gaan weer fietsen

Voor het eerst in lange tijd organiseert Wijkracht-Welzijn Ouderen volgende week woensdag weer...
16-06-2020

Ook niet-leden welkom bij NEO

Sinds enkele weken wordt er weer gevoetbald bij NEO. Nadat de eerste week de jongste jeugd t/m...
17-05-2020