Zege BZSV in Anton Pieck-sfeer
13-02-2017
MVV'69 HEEFT WEINIG IN TE BRENGEN: 3-1

Zege BZSV in Anton Pieck-sfeer

Vooraf was er nog grote twijfel bij de goed leidende scheidsrechter Schalkwijk uit Delden of hij het duel tussen BZSV De Blauwwitters en MVV’69 wel moest laten doorgaan. Maar door toedoen van clubman Dick Lievers en zijn hulptroepen was het veld in een mum speelklaar. Op een goed bespeelbaar terrein wonen de mannen van Vincent Morsink in Anton Pieck-sfeer met 3-1.

Ruben de Groot scoorde de 1-0 (foto rechts), Ronald Sasbrink verzorgde de gelijkmaker voor de gasten. Na rust stelden Salaoudine Traore en Nick Nijkamp de Bornse zege veilig.


Het werd een relatief gemakkelijke middag voor BZSV. De Blauwwitters de statistieken waren al in het voordeel van ploeg uit Borne. BZSV was veelal in balbezit en combineerde er lustig op los. Vroeg in de wedstrijd was het al raak. Emiel Koning gaf een perfecte steekbal op de op snelheid liggende Ruben de Groot die op zijn beurt met een lichaamsschijnbeweging de 15-jarige doelman Daan Kleinjan omspeelde en de bal in het lege doel schot. Hierna had BZSV De Blauwwitters de score verder kunnen uitbouwen, maar Emiel Konink, Nick Nijkamp en Koen Schukkink hadden het vizier niet op scherp staan.

Een onoplettendheid in de achterhoede bij een van de spaarzame aanvallen van MVV 69 leidde de 1-1 in. Robin Ravers liet zijn man vrij staan en Ronald Sasbrink kopte op fraaie wijze de 1-1 binnen. BZSV De Blauwwitters liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en bleef goed verzorgd voetbal spelen. In de tweede helft bracht trainer Vincent Morsink Niek Kamphuis voor de licht geblesseerde Melger Krol.

BZSV ging wat anders spelen en had in Ruben de Groot een speler die telkens aanspeelbaar was en de ruimtes goed zag. De thuisclub kreeg volop kansen, maar telkens was de pas vijftienjarige Daan Kleinjan een sta in de weg. Een mooie kopbal van Salaoudine Traore werd vakkundig tot corner verwerkt. Niet veel later was Traore wel verantwoordelijk voor de 2-1. Hij was attent in de zestien meter en tikte de bal in het doel, zijn eerste treffer voor de Blauwwitters.

Weinig te doen
De kansen bleven komen en MVV zette er heel weinig tegenover. Doelman Emiel van der Pol had deze middag weinig te doen. Het slotakkoord kwam van Nick Nijkamp. Hij werd de diepte ingestuurd door Ruben de Groot en met een mooie voetbeweging lepelde hij de bal over de uitkomende doelman van MVV 69: 3-1.

BZSV De Blauwwitters deed goede zaken in de tweede periode en staat nu in de vierde klasse D Blauwwitters op een verdienstelijke vijf de plaats. Het behaalde dertien punten uit de laatste vijf duels, gezien de vele blessures een prima prestatie, dat de na dit seizoen scheidende trainer Vincent Morsink er toch in slaagt zijn team aan het voetballen te houden.

Zaterdag speelt BZSV De Blauwwitters tegen Daarlerveen, dat een plaats lager staat met een punt minder, maar ook een wedstrijd minder heeft gespeeld. (AdG)

Foto's © Jacob de Beer

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Meinders en Knijff naar Apollo 8

Eredivisionist Apollo 8 heeft zich opnieuw versterkt. Na Marije ten Brinke zijn het nu...
06-04-2020

Spelerswisselingen bij Apollo 8

Apollo 8 is, na het stilleggen van de competitie, alweer gestart met de samenstelling van de...
03-04-2020

Groen brengt rust, zuurstof en gezelligheid

Jacomijn Prinsen, een jonge vrouw met groene vingers, is sinds kort de trotse eigenaresse van...
19-03-2020

FC Twente traint bij NEO

Het trainingscomplex van FC Twente in Hengelo is door het vele regenwater een onbespeelbare...
10-03-2020

BVV Borne wint moeizaam

Borne kende zondagmiddag een prima start in Lonneker. Al in de tiende minuut was het raak. Mart...
09-03-2020

Zenderen Vooruit verliest van Hengelo

ZV kreeg zondagmiddag weliswaar de eerste mogelijkheden, maar het was ongelukkig in de eindfase....
08-03-2020