Buurt niet blij met plannen politiebureau
OMWONENDEN STARTEN HANDTEKENINGENACTIE TEGEN TIJDELIJKE HUISVESTING STATUSHOUDERS

Buurt niet blij met plannen politiebureau

Bewoners van de Dunantstraat, Pasteurstraat en de Fleminghof hebben bezwaar tegen tijdelijke huisvesting van statushouders in het leegstaande politiebureau aan de Dunantstraat. De gemeente heeft aangekondigd een haalbaarheidsonderzoek te starten naar de transformatie van dit gebouw en het EEGA-pand aan de Oude Almeloseweg voor het onderbrengen van maximaal twintig statushouders. De accommodatie zou als buffer moeten dienen voor het geval dat de instroom van asielzoekers plotseling weer groter wordt en verdringing op de woningmarkt dreigt.

 

Handtekeningenactie

Bewoners rondom het politiebureau zijn een handtekeningenactie gestart tegen de plannen en hebben de gemeente per brief laten weten niet blij te zijn met de gemaakte keuze. Daarin schrijft de buurt onder andere: “Waarom worden wij als buurt wederom geconfronteerd met een opvanglocatie? Er is immers ook al een opvang in de vorm van begeleid wonen in de voormalige kerk aan de Schaepmanstraat en er komt tevens een locatie begeleid wonen op de hoek van de Hofstraat/Stationsstraat. Een derde locatie is veel voor deze buurt. De opvang is dan erg geconcentreerd in onze buurt en zeker niet gespreid over het dorp Borne.”

 

Onduidelijkheden

Voor de bewoners is het onduidelijk om welke aantallen het precies gaat. In een brief die de gemeente direct na het besluit in de buurt verspreidde werd een aantal van 20 genoemd. “Dat is toch een behoorlijk aantal nieuwkomers wat een grote druk op de omgeving zal geven. Wie zijn de statushouders? Zijn dit jonge gezinnen, alleen vrouwen, alleen (jonge) mannen? U weet dit uiteraard ook niet, maar wij als omwonenden krijgen wel met deze groepen, hun problematiek en gedrag te maken. Dit zal een zware last op ons geven.”

 

'Woongenot nog meer aangetast'

Ze vragen zich af waarom er gemeenschapsgeld wordt uitgegeven aan een onderzoek en aanpassing van het gebouw, terwijl het onzeker is of er ooit gebruik van gemaakt zal worden. “Ons woongenot zal flink achteruit gaan, de waarde van onze huizen zal dalen. Naast het steeds drukker worden van het doorgaande verkeer(vrachtverkeer), parkeren van personeel en klanten van Carnavalsland en het parkeren van de bezoekers van het gezondheidscentrum, vinden wij het niet acceptabel dat wij wederom met een situatie geconfronteerd worden die ons woongenot vermindert.”

 

De buurtbewoners hebben van de gemeente nog geen antwoord gekregen op hun schrijven. (AJ)

 

Lees ook de eerdere berichtgeving: Haalbaarheidsonderzoek huisvesting statushouders

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Geen sticker, geen reclame

Dinsdagavond werd in de gemeenteraad een motie aangenomen om over te gaan op het zogenaamde...
28-03-2024

Arthur Lammers geïnstalleerd als wethouder

Er werd door de gemeenteraad dinsdagavond één blanco stem uitgebracht en...
26-03-2024

Borne is (voor even) weer schoon

Deze zaterdagmorgen stond voor velen weer in het teken van Borne Schoon, de plaatselijke en...
23-03-2024

‘Groet vanuit mijn Bornse paleisje’

De woorden van de 73-jarige mevrouw uit Hengelo komen binnen. Ze verblijft nu zo’n...
22-03-2024

Kosten Huis van Borne vallen mee

De inschrijvingen van aannemers voor de bouw van het Huis van Borne zijn sinds vorige week...
21-03-2024

Afscheidsreceptie Martin Velten

Komende dinsdag, 26 maart, zal de laatste raadsvergadering zijn van wethouder Martin Velten. Na...
20-03-2024