Borne maakt massaal schoon
23-03-2017
VEEL VRIJWILLIGERS VERZORGEN JAARLIJKSE OPRUIMBEURT

Borne maakt massaal schoon

In de hele gemeente Borne wordt zaterdag -en voor een deel al vrijdag- volop meegedaan aan de opschoonactiviteiten in het kader van Borne Schoon en de Landelijke Opschoondag. Ook tal van organisaties als sportverenigingen zetten zich weer massaal in tijdens de opruimwerkzaamheden, verdeeld in zogenaamde Hotspots.

“We mogen gelukkig constateren dat de belangstelling voor de actiedag toeneemt”, zegt coördinator Theo Vlaskamp van Twente Milieu. “Daar zijn we erg enthousiast over. We hebben van alle kanten aanmeldingen gekregen, onder meer voor het eerst vanuit de Bornsche Maten. Zaterdag doen een dikke honderd personen aan de actie mee. We hebben zelfs een aantal personen die zich hebben gemeld als vrijwilliger moeten zeggen dat we graag met ingang van volgend jaar van hun diensten gebruik maken.”

Op- en afritten
De volleybalvereniging Ecare Apollo 8 is zaterdag tussen 10.00 en 12.00 uur te vinden op de op- en afritten van de A35, in de bermen aan De Kluft en op de P & R aan de Azelosestraat. Bewoners van het AZC in Azelo ruimen op aan de Bornerbroeksestraat vanaf hun locatie tot aan het arrestantencomplex aan de Hosbekkeweg en nemen ook het gedeelte van de Hosbekkeweg tot aan de kruising met de Azelosestraat voor hun rekening. Een tweede ploeg van het AZC is te vinden op de Azelosetraat (van P & R tot spoor), de parkeerplaats bij de sportvelden en de weg tussen de sportterreinen.

De Stichting Borns Carnaval neemt het karwei serieus langs de route van de carnavalsoptocht vanaf de Europastraat via de Parallelweg, stationsomgeving, Azelosestraat, rotonde bij het Witte Huis en de Grotestraat. Scouting St. Stephanus neemt al op vrijdag tussen 19.00 en 21.00 uur de omgeving van de supermarkten (AH, Aldi, Lidl, Nettorama en twee keer Plus) voor haar rekening en pakt ook de bosjes bij restaurant Dorset, Nijstad, Bakkersteeg en de parkeerplaats voor het Kulturhus mee.

Al op vrijdag
Medewerkers van McDonald’s op de Wetermaat zetten zich in voor het schoonmaken van het terrein rond het eigen pand, de Amerikaan en vanaf daar de Rondweg tot aan Jasmin Garden, de Europastraat en de Oude Hengeloseweg. SWB/Gildebor stort zich al vrijdag op de bermen langs de Rondweg van Jasmin Garden tot Platenkamp en die aan de Beeklaan in de wijk Bornsche Maten. Wildbeheer verricht dezelfde dag de werkzaamheden in de bermen van de Rondweg tussen Zenderen en Borne.

Andere teams zijn bezig op de locaties Akker-Warande en het terrein van ’t Stedelijk Orkest, ’t Oldhof in de bermen vanaf de kruising Oonksweg tot het arrestantencentrum, de Bornerbroeksestraat van het Witte Huis tot het arrestantencentrum, het kantorenpark Stroom Esch en de bermen van het eerste deel van de Stroom Eschlaan, Zenderen, Wensink Zuid, Letterveld en Kerkedennen, Hof van Borne en stationsomgeving, in de Vogelbuurt aan de Oude Almeloseweg van de begraafplaats tot aan de Prins Bernhardlaan en de bermen van laatstgenoemde straat van Platenkamp tot aan het Witte Huis inclusief het bosje aan de Wielewaalstraat en de Deldensestraat.

Voor de vrijwilligers die meewerken aan de actie Borne Schoon stelt McDonald’s Westermaat weer een bon beschikbaar, waarmee een gratis hamburger kan worden opgehaald. (WP)

Zie ook onze special Borne Schoon

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Geen sticker, geen reclame

Dinsdagavond werd in de gemeenteraad een motie aangenomen om over te gaan op het zogenaamde...
28-03-2024

Arthur Lammers geïnstalleerd als wethouder

Er werd door de gemeenteraad dinsdagavond één blanco stem uitgebracht en...
26-03-2024

Borne is (voor even) weer schoon

Deze zaterdagmorgen stond voor velen weer in het teken van Borne Schoon, de plaatselijke en...
23-03-2024

‘Groet vanuit mijn Bornse paleisje’

De woorden van de 73-jarige mevrouw uit Hengelo komen binnen. Ze verblijft nu zo’n...
22-03-2024

Kosten Huis van Borne vallen mee

De inschrijvingen van aannemers voor de bouw van het Huis van Borne zijn sinds vorige week...
21-03-2024

Afscheidsreceptie Martin Velten

Komende dinsdag, 26 maart, zal de laatste raadsvergadering zijn van wethouder Martin Velten. Na...
20-03-2024