NEO weer niet verder dan gelijkspel
26-03-2017
THUIS TEGEN OLDENZAAL WORDT NIET GESCOORD

NEO weer niet verder dan gelijkspel

NEO heeft opnieuw niet kunnen profiteren van puntverlies van koploper Vogido. In een wedstrijd die zich voor tachtig op de helft van het bezoekende Oldenzaal afspeelde, creëerde het team van Jan Willem van Holland te weinig kansen om daar munt uit te slaan. Een teleurstellende 0-0 was het gevolg.
 

Al vrij snel was duidelijk hoe het team van Clemens Zwijnenberg NEO probeerde te bestrijden. Heel ver ingezakt en hopend op bevliegingen van vooral Oguzhan Sahin. De geslepen spits slaagde er echter nauwelijks in gevaarlijk te worden. NEO was dat voor rust slechts een paar keer. Een paar goede aanvallen over de rechterkant via Pascal van Berkum en Bjorn Tijhuis smoorden omdat de slotpass niet secuur was. Een euvel dat NEO vaker parten zou spelen deze middag.

Mooie vrije trapvariant
Max Brunninkhuis zocht bovendien het doel te hoog en een mooie vrije trapvariant eindigde via Sander Oude Munnink op de vuisten van de betrouwbare doelman Phil Gierveld. In de laatste vijf minuten van het eerste bedrijf werd NEO dreigender, maar verder dan een paar gekraakte schoten leverde dat niet op. De ruststand van 0-0 was derhalve niet onlogisch.
 

Na de thee was NEO in het eerste kwartier een stuk gevaarlijker, maar de nauwkeurigheid in de schoten van Max Brunninkhuis, Jochem Stam en Job Ravelli bleek niet groot genoeg om Gierveld te verrassen. Dat gebeurde na een uur bijna wel toen hij een schot van Steven Zonder maar met moeite tot corner kon verwerken.
 

Nadat Bjorn Tijhuis na een mooie actie net geen aanvaller kon bereiken, leek NEO na twintig minuten op voorsprong te komen. Job Ravelli schoot hard in, maar via de paal en de rug van Gierveld leverde het slechts een hoekschop op. Een minuut later een nagenoeg identieke situatie aan de andere kant. De eigenlijk enige gevaarlijke aanval van de gasten, een hele mooie trouwens, bracht Ties Mas oog in oog met Bob Peterman. Via diens vingertoppen en de binnenkant van de paal kwam het leer terug in de armen van de NEO-goalie.
 

Iets meer opportunisme
De ingevallen Twan Weghorst zorgde voor iets meer opportunisme bij NEO, maar nadat hij uit de draai over had geschoten, waren de voorzetten van de flanken vrijwel altijd een prooi voor de Oldenzaal-defensie. Na een wel erg korte blessuretijd leverde NEO derhalve opnieuw twee punten in. Op basis van de intentie om te winnen en het voortdurende veldoverwicht had de thuisclub wellicht wat meer verdiend dan de 0-0, maar uiteindelijk dien je daar voor te scoren en dat zat er deze middag niet in.
 

Volgende week opnieuw een thuiswedstrijd en wel tegen het roemruchte Sc. Enschede dat zich na de oorwassing tegen Oldenzaal overtuigend herpakte en De Tukkers met 5-2 terug naar Albergen stuurde. Zoals al vaker gememoreerd is er met nog zeven wedstrijden te gaan nog van alles mogelijk, maar voortdurend puntverlies helpt niet mee in de strijd om de prijzen.

Foto's © Herman Lansink Rotgerink

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Bennie vd Tuuk — 26 mrt 2017
Volgende week wordt er gewoon 3 punten gepakt tegen het roemruchte Sport club Enschede ! .Dan ziet de wereld er opeens heel anders uit! Wij supporters links van de tribune blijven de boys steunen!

Run Bike Run toch weer afgelast

Enkele weken geleden was de organisatie er nog van overtuigd dat dit jaar de 30e OCON Run Bike...
18-07-2021

Hoofdveld BVV Borne tijdens vakantie open

Ook deze zomer is het hoofdveld van BVV Borne geopend voor recreatief gebruik. Om precies te...
16-07-2021

Olympische gedachte gedijt in Zomerkamp

‘Meedoen is belangrijker dan winnen’, luidt het aloude adagium tijdens de...
14-07-2021

Niet een maar twee Legomaster-wedstrijden

De belangstelling om mee te doen aan de wedstrijd om Beste Lego Bouwmaster van Twente te worden...
12-07-2021

Spellencircuit voor jeugd van 6 t/m 12 jaar

Komende zondagmorgen kan de jeugd van 6 tot en met 12 jaar zich lekker uitleven op een van de...
30-06-2021

Centrumroute Run Bike Run aangepast

De zaterdag van de traditionele Melbuul’ndagen staat normaliter voor een belangrijk deel...
30-06-2021