Borhave stunt..., alleen op Teletekst
04-04-2017
HANDBALSTERS NA BEMOEDIGENDE START WEGGESPEELD BIJ VOC

Borhave stunt..., alleen op Teletekst

Veel handballiefhebbers zijn dinsdagavond vermoedelijk achterover van hun stoel gevallen, toen ze de uitslag van de halve finale van de strijd om de nationale beker tussen Succes Schoonmaak VOC en Borhave in beeld kregen. Het stond er, tot 23.10 uur, echt: 20-33. Helaas voor de Bornse ploeg won Borhave alleen op Teletekst. In werkelijkheid werd het namelijk weggespeeld door de ploeg, die in de kampioenspoule van de eredivisie de ranglijst aanvoert en niet voor niets de belangrijkste titelkandidaat is. Het werd 33-20 voor de thuisclub en niet andersom. De ruststand in Amsterdam was 14-7.

De ploeg uit Borne, sinds zondag verzekerd van een tweede jaar in de eredivisie, kwam wel goed uit de startblokken. Het nam tegen VOC tot drie maal toe een voorsprong via achtereenvolgens Eva Seiger, Moud Vlaskamp en Ilse Legtenberg. Dat de defensies in de openingsfase overheersten, bleek wel uit de score na tien minuten. Borhave, gesteund door een bus vol supporters, leidde op dat moment ondanks een gemiste strafworp nog verrassend met 2-3.

Daarna nam de torenhoge favoriet het initiatief echter over. De bezoekers kregen steeds meer moeite met de agressieve manier van verdedigen bij de thuisclub en zagen de nadelige marge door veel balverlies steeds verder oplopen. Halverwege had VOC precies twee keer zo vaak gescoord als Borhave, dat er alleen via Tara Grashof (zeven meter), Sophie Oosterbroek, Moud Vlaskamp en Elke Peeters in slaagde het aantal treffers te verhogen: 14-7.

Oppermachtige thuisclub
Na de pauze werd al snel duidelijk dat een herstel er tegen de oppermachtige thuisclub niet meer in zat. De hoofdstedelijke formatie scoorde dat het een lieve lust was en Borhave werd op een harde manier geconfronteerd met het klassenverschil met de absolute top van het Nederlandse handbal. Pas nadat VOC de kloofl had doen oplopen naar achttien doelpunten schakelde het terug op de tweede garnituur speelsters. Borhave bleef in elk geval strijd leveren en dat werd met vijf treffers op rij beloond met een eindstand die er een stuk draaglijker uitzag: 33-20.

"Het was wel heel leuk op Teletekst te zien dat we gewonnen hadden", lacht Cynthia Snippert op de terugweg richting Borne. De keepster haalde haar normale hoge niveau, maar was een uitzondering in de Bornse ploeg. "We konden het alleen in het begin nog goed bijbenen. Daarna maakten we bij vlagen fouten die werden meteen afgestraft. Dan is het niveauverschil opeens heel groot en krijg je de ene goal na de andere om je oren. Het is vooral jammer dat we niet zestig minuten ons eigen spel hebben kunnen spelen."

Prachtig seizoen
Borhave kan echter terugkijken op een prachtig handbaljaar. Het haalde als enige club buiten de 'Grote Drie' van de eredivisie de laatste vier in het bekertoernooi en heeft in de competitie op de slotdag nog de kans zevende te worden. Een positie, die voor het debuutseizoen niet voor mogelijk was gehouden. Cynthia Snippert (rechts): "Iedereen bij ons heeft er zin in het seizoen goed af te sluiten en we weten dat het ook uit tegen Vlug en Lenig ook kan."

De tweede halve finale tussen regerend landskampioen Sercodak Dalfsen en Virto Quintus wordt pas op donderdag 11 mei afgewerkt. (WP)

Scores Borhave: Tara Grashof en Moud Vlaskamp (beiden 5), Inge Buitelaar, Lisanne Legtenberg en Eva Seiger (allen 2) , Ilse Legtenberg, Daphne Olde Kalter, Sophie Oosterbroek en Elke Peeters (allen 1).

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Jubileum Groen Zwart start met sponsorloop

Op 29 januari 2021 is het precies honderd jaar geleden dat de Bornse korfbalclub Groen Zwart...
24-09-2020

BVV Borne met 0-4 onderuit tegen TVO

Vanaf het eerste fluitsignaal van de thuiswedstrijd tegen TVO werden de geelzwarten onder druk...
22-09-2020

Dames Apollo 8 werken toe naar Supercup

Afgelopen zondag presenteerde Dames 1 van Apollo 8 zich aan het thuispubliek in sporthal De...
22-09-2020

Uitwedstrijd NEO afgelast

De uitwedstrijd van NEO, vanmiddag in en tegen Lemelerveld, is zondagmorgen afgelast. Reden...
20-09-2020

Bornse supporters zwaaien FC Twente uit

De competitie is weer begonnen. Eindelijk, ja eindelijk mogen de supporters weer. Zo ook de...
20-09-2020

Topsporters in de dop

Voor het eerst waren er in Borne talentendagen voor jonge sporttalenten. Twee keer 23 kinderen...
16-09-2020