Na 43 jaar handbalster af
14-05-2017
ANGELINE GERRITS IS IN HET VELD UITGESPEELD BIJ BORHAVE

Na 43 jaar handbalster af

Na 43 jaar heeft Angeline Gerrits afgelopen week afscheid genomen als actief handbalster bij Borhave. Ze blijft haar club trouw, maar zal zich alleen nog blijven inzetten als vrijwilliger, een rol die ze ook al vele jaren vertolkt. Haar medespeelsters van het recreantenteam dirigeerden Angeline Gerrits op symbolische wijze naar de zijlijn, achter een rollater.

Ze kon er, nog vief van lijf en leden, om lachen. “Je moet toch een keer stoppen”, zegt ze, “en langzamerhand word ik bang dat ik een keer van de benen wordt gelopen. Die meiden tegenover je worden steeds jonger. De recreantenteams waren ooit bedoeld om ouderen en zij die niet meer in het weekend willen of kunnen spelen nog een beetje te kunnen laten handballen. De gemiddelde leeftijd van ons team is nu dertig. Zelf ben ik 53, dan is het toch mooi geweest, of niet?”

Op haar zestiende debuteerde ze in het eerste van wat is uitgegroeid tot het handbalbolwerk van Twente. “Jan Kokhuis haalde me op. In die tijd had je in het handbal nog uitslagen van bijvoorbeeld 3-1. Ik heb jaren in het eerste gespeeld, ook nog in de eerste divisie. En ik mocht een tijdje meetrainen met Jong Oranje, maar daarmee heb ik geen wedstrijden gehandbald. Als je trouwens ziet hoe de sport zich heeft ontwikkeld en hoeveel sneller die vooral is geworden, dat is geweldig. Soms denk ik wel eens: was ik maar wat later geboren.”

Als ze kijkt naar het Borhave anno 2017, begint ze te glimmen. “Geweldig, ik ben heel trots op de club, dat die dit niveau heeft gehaald. Als je kijkt naar de hele vereniging, hoe we staan en hoe we het doen, dat is echt fantastisch.”

Borhave blijft voor haar een soort tweede thuis. “Ik heb er al van alles gedaan. In het jeugdbestuur, het hoofdbestuur en in de technische commissie gezeten, geholpen in de kantine en bij het inrichten van het jeugdkamp en alle andere hand- en spandiensten gedaan. Er is altijd genoeg te doen in de vereniging en dat moet gebeuren met steeds minder vrijwilligers. Het komt vaak op dezelfde mensen neer. Maar ik doe het met liefde en krijg er energie in plaats van dat het me dat kost. Borhave is echt mijn clubje en zal dat altijd blijven. Daar ga en sta je voor.” (WP)

Op de foto geheel boven staat Angeline Gerrits rechts naast Chantal Berlauwt, die eveneens stopt in het recreantenteam van Borhave.

Foto's © Marloes Broshuis

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024