Iemnschelf door naar finale ‘Oost’
ONDANKS VERLIES NA STRAFSCHOPPEN IN EINDSTRIJD VAN HALVE FINALE

Iemnschelf door naar finale ‘Oost’

Het team van ’t Iemnschelf is woensdag doorgedrongen tot de finales van de strijd om het voetbalkampioenschap voor basisscholen in het District Oost. ‘t Iemnschelf verloor in de eindstrijd van de halve finales in Oosterwolde pas na het nemen van strafschoppen van Dinkelland, nadat de reguliere speeltijd van de wedstrijd om de eerste plaats zonder doelpunten was afgesloten.

De spelers uit Borne lieten zich ook in Oosterwolde weer van hun beste kant zien, want opnieuw werd er geen enkele tegentreffer geïncasseerd. In het eerste groepsduel tegen Putten viel de beslissende goal al in de eerste minuut na een fraai lobje van Vigo Platenkamp.
Ook Dedemsvaart werd geklopt door een doelpunt van Vigo Platenkamp, die dit keer na tien minuten een voorzet van Leco Zeevalkink verzilverde. In deze ontmoeting kregen Pepijn ten Donkelaar en Jayden Wagenaar behoorlijke overtredingen te verwerken.
Tegen Epe eindigde eerst nog een grote kans voor ‘t Iemnschelf met een inzet van Leco Zeevalkink op de lat. Twee minute voor tijd scoorde hij toch uit een voorzet van Vigo Platenkamp.

Dompertje
Ook in de halve finale tegen Hardenberg werd het 1-0 voor de formatie uit Borne. In de tweede helft viel de beslissing, toen alweer Vigo Platenkamp succes had, nu uit een voorzet van Pepijn ten Donkelaar. In de eindstrijd tegen Dinkelland hielden de keepers hun doel schoon. In de regiofinale had ‘Borne’ die tegenstander nog met 1-0 verslagen, nu moesten penalty’s bepalen wie als winnaar werd gehuldigd. Het werd Dinkelland, na drie gemiste strafschoppen aan Bornse kant. Het was een dompertje aan het eind van een opnieuw succesvolle toernooidag, want tweede worden is nooit dankbaar.

Maar de plaatsing voor het eindtoernooi van het District Oost, op 3 juni in Lichtenvoorde, kwam er niet door in gevaar. Daar wordt bepaald wie doorgaat naar de landelijke finale, die traditiegetrouw wordt afgewerkt op het sportcomplex van de KNVB in Zeist. (WP)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024