‘Een onvergetelijke dag voor Andrew (11)’
ACTIE FC TWENTE-FANS SV BORNE VOOR ERNSTIG ZIEKE SCHOTSE JONGEN

‘Een onvergetelijke dag voor Andrew (11)’

De FC Twente-supporters van SV Borne zetten zich in om het ernstig zieke Schots jongetje Andrew (11) een onvergetelijke dag te bezorgen in De Grolsch Veste. De actie ontstond spontaan na het bezoek van de fans aan Schotland op 8 juli, toen hun favoriete club in het Stair Park Football Stadium een oefenduel speelde tegen Stranrear FC, waarmee FC Twente zeer vriendschappelijke banden onderhoudt.

Bestuurslid Michel van Ballegooij van SV Borne: “We waren daar met de partybus Beatbuzz, die nogal wat bekijks trok. Enkele honderden wilden er wel even binnen kijken. Op een gegeven moment tikte een Schotse vrouw mij op de schouder en vroeg of ik haar zoon een rondleiding wilde geven door de Beatbuzz. Ik merkte dat de jongen ernstig ziek was en pakte zijn hand. Hij kon amper lopen en praten deed hij niet, maar ik zag dat hij onder de indruk was van ons en van onze partybus.

Nadat ik hem had rondgeleid en wat te drinken had meegegeven, schudde ik voor de laatste keer zijn hand. Zijn moeder keek mij dankbaar aan. De reis naar Schotland was voor Supportersvereniging SV Borne de mooiste awayday ooit, maar dit moment staat de meeste leden het meest bij. De dag nadat we thuis waren heb ik gebeld met onze voorzitter Mirella Klunder met de vraag of we niet wat voor hem zouden kunnen doen. Via onze contacten in Schotland kwamen we erachter wie die vrolijke jongen was en wat hem mankeerde.”
 

Erfelijke spierziekte
Het bleek te gaan om Andrew, een jongen van 11 jaar die kampt met het Prader Willy-syndroom, een erfelijke spierziekte. “Zijn moeder vertelde dat hij een groot fan is van het Schotse Stranraer, maar ook van FC Twente. Ze stuurde ons enkele foto’s van de bewuste dag en we aarzelden geen moment. We vroegen haar of Andrew het leuk zou vinden om een wedstrijd van FC Twente te bezoeken. Het antwoord was ja. We hebben haar daarop beloofd dat te regelen.”

Er zijn ondertussen vier vliegtickets geboekt voor Andrew en zijn gezin. Op vrijdag 20 oktober komen ze samen met twaalf andere Schotse supporters naar Enschede, waar ze de wedstrijd FC Twente-Roda JC Kerkrade bezoeken. Een grote vertegenwoordiging van SV Borne haalt de Schotten dan op bij Schiphol, uiteraard met de Beatbuzz waar Andrew zo van onder de indruk was. Michel van Ballegooij: “De eigenaar van de Beatbuzz is bereid dat voor een heel schappelijk prijsje te doen, ook van diverse andere sponsors hebben we al toezeggingen en diverse leden zijn al met allerlei acties bezig.”

Zo’n 1500 euro nodig
Ook de supportersvereniging Bagpipe, die al jaren nauwe banden heeft met Stranrear, leverde al een mooie bijdrage. “We hebben als SV Borne zo’n 1.500 euro nodig om de kosten te kunnen dekken van de vier vliegtickets, wedstrijdkaartjes, een rondleiding, eten en drinken, een overnachting en noem maar op. We hebben al een flink bedrag bij elkaar verzameld, maar we kunnen alle hulp gebruiken. En als we geld overhouden, besteden we dat aan een goed doel."

Wil jij eraan bijdragen dat Andrew met zijn gezin een onvergetelijke dag beleeft? Maak dan een (klein) bedrag over naar rekeningnummer NL 65 RABO 0110 2689 70 van de SV Borne. Graag erbij vermelden dat het bedrag voor Andrew is bestemd.
 

“Wij hebben een fantastisch ontvangst gehad in Schotland, waar we ontzettend gastvrij zijn ontvangen en een onvergetelijke dag hebben beleefd”, besluit Michel van Ballegooij. “Het minste wat wij kunnen doen is deze jongen, samen met zijn gezin, de dag van zijn leven bezorgen. En als één groep dat voor elkaar kan krijgen, dan zijn het de supporters van FC Twente!” (WP)

Foto boven © FC Twente Media


 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Hans — 30 jul 2017
Ik zeg: DOEN!

Set Up’65 te sterk voor Apollo 8

Net als tijdens het eerste onderlinge treffen trok de Twentse volleybalderby veel publiek. In...
21-01-2019

ZV verliest thuis van Oldenzaal

ZV begon goed aan de wedstrijd. De ploeg van Ruud Ottenhof was veelvuldig in balbezit en wist...
21-01-2019

Succes voor Dexter Oude Egberink

In de onderlinge competitie van de Bornse Dam Vereniging boekte Dexter Oude Egberink een mooi...
21-01-2019

Mirjam Pol: ‘Volgend jaar weer!’

Zaterdagmiddag keerde ze terug op Bornse bodem, na bijna drie weken lang alleen maar zand te...
21-01-2019

IJskwaliteit Zenderen ‘op koers’

De afgelopen nacht heeft het weer goed gevroren. Alle reden voor de groep...
21-01-2019

Avanti in blessuretijd alsnog langszij

In een direct duel om de belangrijke derde plek heeft NEO verzuimd Avanti een nederlaag te...
20-01-2019


file:html/cookies.inc.html}