Kandidaten sportverkiezing zijn bekend
05-12-2017
BORHAVE AL ZEKER VAN VIERDE TITEL SPORTPLOEG OP RIJ

Kandidaten sportverkiezing zijn bekend

De namen van de kandidaten, die vrijdag 15 december in de race zijn voor de titels van sportman, sportvrouw, sport- en jeugdsportploeg van 2017 zijn bekend. De winnaars worden als altijd bekend gemaakt tijdens het jaarlijkse Sportgala in het Kulturhus. Dan wordt ook de aanmoedigingsprijs voor het grootste Bornse sporttalent uitgereikt.

De Sportgalacommissie hoeft zich opmerkelijk genoeg al niet meer te buigen over de vraag wie de sportploeg van 2017 moet worden. Dat worden voor de vierde keer op rij de handbaldames van Borhave (foto hieronder), die zich als debutant knap handhaafden in de eredivisie. Er werden geen tegenkandidaten genomineerd.

Motorcoureur of klootschieter
Bij de mannen gaat de 22ste editie van de verkiezing tussen motorcoureur Joris Lentfert en klootschieter Jos-Bert Aalbers. Bij de vrouwen kan worden gekozen uit drie kandidaten: de snel progressie makende schaatsster Joy Beune, handbalkeepster Evelien Grob en klootschieter Silke Tulk.

Voor de aanmoedigingsprijs zijn er liefst zes kanshebbers. Dat zijn Xander Vossebeld (motorcross), Carlijn Hansté (zwemmen), Marius Kroonen (biljarten), Jochem van Dijk (judo), Nienke Kwakkenbos (badminton) en kogelslingeraar Floris Smink (atletiek). Voor de prijs van beste jeugdsportploeg komen in aanmerking: de meisjes C1 van Borhave (handbal), meisjes CMV Ecare Apollo (volleybal), jongens onder 13 jaar BVV Borne (voetbal) en jongens onder 17 jaar NEO.

Trofee Ruurd Hallema
De sportvrouw, sportman en sportploeg ontvangen een trofee, vervaardigd door de bekende Bornse kunstenaar Ruurd Hallema. Vorig jaar werden de sportverkiezingen gewonnen door Jan Albert Lantink (sportman), Silke Tulk (sportvrouw), dames Borhave (sportploeg), meiden A Ecare Apollo 8 (jeugdsportploeg) en Joy Beune (aanmoedigingsprijs).

Het gala wordt vrijdag 15 december weer gepresenteerd door Hardy Ellenbroek, die de genomineerden zal interviewen. Van de kandidaten worden ook filmpjes vertoond, voor rond 20.45 uur de namen van de winnaars worden bekendgemaakt. De zaal is open vanaf 19.00 uur, het officiële programma begint rond 19.30 uur. (WP)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024