Aart-Jan Quak blijft trainer BZSV
20-12-2017
CLUB EN COACH ZIEN VOLOP PERSPECTIEF IN SAMENWERKING

Aart-Jan Quak blijft trainer BZSV

Aart-Jan Quak is ook het volgend seizoen hoofdtrainer van BZSV De Blauwwitters. De clubleiding en de oefenmeester hebben volop vertrouwen in elkaar om de samenwerking voort te zetten, ook al maakt de zaterdag vierdeklasser een moeilijk eerste seizoen door onder Quak. De Bornse ploeg won tot dusver slechts twee keer in de competitie en staat met zes punten als tiende in de gevarenzone.

“Toch waren we er snel uit”, zegt Job ten Thije (rechts), bij BZSV verantwoordelijk voor het technisch beleid. “We zijn een nieuwe weg ingeslagen en hebben daarbij doelen gesteld. We zitten in een soort overgangsjaar met een krappe selectie, die ook nog eens te kampen heeft met wat blessures. Maar er staat een leuke groep waarmee we graag verder gaan. Uiteraard hadden ook wij liever betere resultaten gezien, maar we zijn heel tevreden.”

Steeds meer lef
Ook Aart-Jan Quak is content met de samenwerking. “Het bevalt me goed. Er zijn altijd dingen waarvan je denkt dat ze anders kunnen en moeten, maar daar zijn we druk mee bezig. Kijk je puur naar de punten en de stand, dan valt het gewoon tegen, maar ik zie absoluut progressie in de speelwijze en ook dat we steeds meer lef krijgen. We hebben gekozen voor een speelwijze waarbij we minder de lange bal hanteren. Zo’n proces kan soms lang duren en moet zich ontwikkelen. Soms zie je dat spelers te weinig vertrouwen hebben. Dan vervallen we in het oude gedrag en houden we het te kort vol.”

“Technisch, tactisch en fysiek zie ik nog veel groeimogelijkheden”, voegt Aart-Jan Quak eraan toe. “Er is sinds ik hier ben al best veel veranderd binnen de club. Sportief gaat het nog een beetje met horten en stoten, met pieken en dalen, maar ik zie het positief in. De jongens beginnen zich steeds meer te herkennen in onze manier van spelen en leren hun eigen taken herkennen en verantwoordelijkheid nemen. Probleem bij ons is dat we geen blik spelers kunnen opentrekken bij blessures en schorsingen. Maar kijkend naar de samenwerking tussen het eerste en tweede elftal en in de wetenschap dat we volgend seizoen weer een A-team bij de jeugd hebben, zie ik zeker volop potentie voor volgend seizoen.” (WP)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024