Borhave wint en verliest in Raalte
31-12-2017
IN OEFENDUELS TEGEN JAPANS CLUBTEAM EN NATIONALE PLOEG BELGIË

Borhave wint en verliest in Raalte

Borhave heeft het jaar zaterdag afgesloten met een overwinning en een nederlaag in twee oefenduels in de sporthal Tijenraan te Raalte. Tegen het Japanse clubteam Tsukuba uit Tokyo waren de Bornse handbalsters superieur (15-30), tegen het nationale team van België was een matige eerste helft er de oorzaak van dat niet aan verlies viel te ontkomen: 22-27.

“Tegen die ploeg uit Tokyo was het wel lachen”, vond coach Rik P{hilips na afloop. “Die speelde heel ander handbal dan we hier gewend zijn, dat kun je je eigenlijk niet eens voorstellen. Omdat Afton Groener (assistent-trainer) ze deze week al in Dalfsen had gezien, wist ze het al een beetje. Die meiden staan overal en als je er een bent tegengekomen volgen er daarna nog drie. Maar dat is dan met hun snelheid ook zo’n beetje het enige trucje dat ze echt beheersen. Dat hebben ze wel leuk ingestudeerd, qua handbal en techniek zijn ze niet zo sterk. Toen we het spelletje een keer door hadden, waren we een stuk sterker.”

Na de eerste helft had Borhave al een voorsprong van tien doelpunten (7-17) en die marge werd met nog eens vijf treffers meer uitgebouwd. Borhave speelde vervolgens een zeer magere eerste helft tegen de Belgische nationale formatie.” We maakten vooral veel passfouten, waardoor we niet tot het afronden van aanvallen kwamen”, was Philips kritisch op zijn team. “Als je de bal niet vangt, kun je niet scoren. Na rust ging dat een stuk beter, al hebben we het niet echt spannend meer kunnen maken. In elk geval hebben we er toen wel voor gezorgd dat België niet nog verder weg liep.”

Wegens afwezigheid van de goalies Cynthia Snippert (geblesseerd) en Eslie Wissink (werk) werd het doel van Borhave verdedigd door de jeugdige keepster Riëlle Screever en de van Bentelo geleende Hante Hamel. Ook de junioren Nina Lansink Rotgerink (onderste foto), Jeske Roerink en Jazzlynn Berfelo maakten aardig wat speelminuten. Op enig moment stonden bij Borhave zelfs slechts drie speelsters in het veld die ouder waren dan negentien jaar.

Philips: “Ze hebben het prima gedaan. Nina was erg sterk in de dekking. Daar had ze ons in de voorbereiding al mee verrast en dat zette ze nu door. Jeske was vooral in de tweede wedstrijd erg goed, zowel verdedigend als aanvallend.”

Borhave speelt de eerste twee weekenden van het jaar voor de competitie tegen achtereenvolgens nummer vier Geonius V & L en nummer vijf Cabooter Groep Handbal Venlo, voordat het weer thuis in actie komt tegen nummer twee Virto Quintus. (WP)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024