NEO thuis gelijk tegen Barbaros
25-03-2018
DIKVERDIEND GELIJKSPEL TEGEN DE HENGELOSE KOPLOPER

NEO thuis gelijk tegen Barbaros

Onder geweldige omstandigheden en voor bijzonder veel publiek heeft NEO een dik verdiend punt over gehouden aan de topper tegen koploper Barbaros. Na een enorm spannende tweede helft kopte Twan Weghorst in blessuretijd de 1-1 binnen, waarmee de ploeg van Van Holland minimaal dat kreeg waar het recht op had.

 

Net als in Hengelo destijds kreeg het publiek twee ploegen te zien die wilden voetballen. Dat Barbaros meer potentie heeft was duidelijk, maar de koploper wekte geen moment superieur te zijn. De sterk spelende NEO-achterhoede had dan wel de handen vol aan spelers als Hakan Kocoz, Burak Babuloglu (die naar HSC vertrekt) en Cuneyt Avsar, maar de defensie klaarde de klus vrijwel altijd met verve.

 

Vlot combinatiespel

De eerste kansen in de wedstrijd waren voor NEO. Ron Spoler zocht het doel iets te hoog en na een fraaie actie van Stijn Baars kon een Barbaros-verdediger de bal in blinde paniek nog net tot hoekschop verwerken. Halverwege de eerste helft trok de koploper de touwtjes aan.

 

Met vlot combinatiespel werd geprobeerd voor de goal van Bob Peterman te komen. Dat lukte maar één keer, maar Peterman was attent en keerde de kansrijke inzet met zijn voet. Op slag van rust had NEO op voorsprong moeten komen. Jochem Stam kon, al dan niet in buitenspelpositie, alleen op de ervaren doelman Goktepe af. De goalie bleef in het een-tegen-een duel echter kalm en pareerde de inzet. 0-0 bij rust dus.

 

Na de thee kreeg NEO al vlot een domper te verwerken. Hakan Kocoz mocht diep in het NEO-strafschopgebied een tijdje goochelen met de bal en zonder dat de defensie ingreep bediende hij de volkomen vrijstaande Ekrem Lok op de vijf meter. Lok mikte de bal hoog achter de kansloze Peterman: 0-1. Vanaf de aftrap kwam NEO bijna op gelijke hoogte. De wonderbaarlijk snel herstelde Mauro Lohuis, wiens blessure zich vele malen erger had laten aanzien, stelde Goktepe met een verraderlijk schot op de proef, maar de goalie was ook deze situatie meester.

 

Gevaar

Barbaros had twee keer de gelegenheid de wedstrijd in het slot te gooien. Na een werkelijk prachtige aanval werd een aanvaller via een subtiel hakje vrij voor Bob Peterman gezet, maar Steven Zonder en Robin Oude Kamphuis konden het gevaar in een uiterste poging gezamenlijk bezweren. Ook de normaal zo trefzekere Cuneyt Avsar had de beslissing op zijn voet toen hij alleen op Bob Peterman af mocht lopen. Ook deze kans werd fraai onschadelijk gemaakt door de doelman uit Zenderen.

 

De volgende twee momenten waren voor Mauro Lohuis. Eerst schoot hij net over na bediend te zijn door Ron Spoler en vervolgens haalde hij bijna hetzelfde huzarenstukje uit als bij Sc Enschede. Van een meter of 40 loste hij een schot dat in de kruising beland zou zijn. Helaas kreeg Goktepe er nog een vingerkootje tegenaan en tikte de bal daarmee tegen de lat.

 

Gouden wissel

Jan Willem van Holland nam risico's. Robin Oude Kamphuis schoof door naar het middenveld en NEO gooide alles in de strijd op jacht naar de gelijkmaker. Barbaros was het voetbal helemaal kwijt en kwam nog slechts tot het wegrammen van de meeste ballen. Nadat een afgeslagen corner nog net naast werd geschoten werd de sterk spelende Steven Zonder vervangen door pinchhitter Twan Weghorst. Die wissel bleek goud waard, want de zoveelste NEO-hoekschop, met ook Bob Peterman in de spits, werd ruim in blessuretijd door Weghorst strak achter Goktepe gekopt: 1-1 en het NEO-publiek in terechte euforie.

 

Al met al een terechte beloning voor een met enorm veel passie spelende thuisclub die dit bonuspunt echt mag koesteren. Niet veel teams zullen namelijk punten weten te pakken tegen Barbaros. NEO verdiende het punt echter ten volle en kan op deze manier met een goed gevoel naar Albergen afreizen om daar op paaszaterdag om 19.00 uur tegen de Tukkers te spelen. Het punt tegen de koploper zal echter bijna waardeloos worden als daar een slecht resultaat wordt behaald.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Bentuuk — 29 mrt 2018
Knappe prestatie van deze jonge gasten . Chapeau.

BVV Borne komt net tekort tegen MVV’29

In de uitwedstrijd tegen MVV’29 in Harbrinkhoek was het na 18 minuten al raak voor BVV...
12-10-2020

Dames Apollo 8 starten seizoen sterk

Afgelopen zaterdag speelden de dames van Apollo 8 de eerste competitiewedstrijd in het nieuwe...
12-10-2020

Borns Bijtje voor Theo Heeregrave

Theo Heeregrave ontving donderdag uit handen van wethouder Arno Spekschoor een Borns Bijtje in...
08-10-2020

ZV en De Tubanters delen de punten

In de eerste tien minuten van de wedstrijd tussen Zenderen Vooruit en De Tubanters ging het...
04-10-2020

Prima uitwinst voor NEO in Haaksbergen

De eerste kans voor NEO tegen Bon Boys in Haaksbergen kwam na ruim tien minuten. Bjorn Tijhuis...
04-10-2020

Gouden Fluit voor Yvonne ten Tusscher

Na afloop van de wedstrijd tussen de handbaldames van Zenderen Vooruit/Bornerbroek en Bentelo...
03-10-2020