ZV komt tekort tegen RSC
08-04-2018
MET 0-4 AAN DE BROEK TEGEN SLUW SPELENDE ROSSUMENAREN

ZV komt tekort tegen RSC

In het eerste echte lenteweekend ontving Zenderen Vooruit het Rossumse RSC op sportpark Het Vollenbroek. RSC stond met 11 punten uit elf wedstrijden op de een-na-laatste plaats in een volledig scheve competitie in de 4e klasse A. In deze klasse zijn er ploegen die er al 17 duels op hebben zitten, terwijl RSC er nog maar elf gespeeld had. Hierdoor is het moeilijk in te schatten hoe de verhoudingen liggen en wist ZV ook niet wat ze verwachten kon.

 

De wedstrijd begon aan beide zijden voorzichtig en geen van beide ploegen wist het eerste kwartier een overwicht te creëren. Wel speelde RSC wat meer naar voren en zo moest ook Myron Eleveld zich na zo’n 18 minuten strekken op een vlammend schot van randje 16. Nog geen twee minuten later mocht RSC, door niet doortastend dekken aan ZV zijde, wederom aanleggen voor een schot randje 16 meter en nu had Eleveld geen kans, wat de 0-1 voor RSC betekende.

 

Achter de feiten aan

ZV liep vanaf dat moment achter de feiten aan, dekte niet kort en was niet in staat de tweede bal op te pakken waardoor RSC veel meer balbezit had en zich een weg naar voren kon combineren.

Het overwicht van de Rossumenaren werd op het halve uur omgezet in de 0-2. In de 16 meter kon een van de voorwaartsen de bal beheerst over de uitkomende ZV-goalie lobben.

 

Het beeld in het resterende kwartier van de eerste helft bleef hetzelfde, RSC kon vrijuit spelen en ZV kwam overal te laat. In de 33e minuut moest Teun Besselink met een voetblessure vervangen worden door Justin Sonder, maar meer bijzonders viel er van de kant van ZV niet te melden. De rust werd dan ook met een verdiende 0-2 voorsprong voor de gasten bereikt.

 

Na de rust bleef Bart Beld geblesseerd achter in de kleedkamer en dit betekende de ‘terugkeer’ van Jordy Oude Vrielink in het eerste elftal. Jordy, vorig seizoen lang geblesseerd, nam de plek rechts op het middenveld in van Bart. Ongetwijfeld was de boodschap van trainer/coach Ruud Ottenhof in de rust dat de ploeg met meer lef naar voren moest spelen, want ZV ging direct na de rust op zoek naar de aansluitingstreffer.

 

Snelle omschakeling

Zonder gevaarlijk te worden kwamen de withemden wel in de buurt van het doel van RSC, maar RSC heeft één gevaarlijk wapen en dat is de snelle omschakeling en dito counter. Het was dan ook geen verrassing dat RSC in de 50e minuut dodelijk counterde en een van de spitsen één op één zette met Eleveld. De doelman kon de eerste inzet nog wel keren, maar was kansloos op de tweede, hetgeen de 0-3 opleverde. Tijd om de laatste troef in te zetten en achterin één-op-één te gaan spelen en zo verving spits Ramon van Os verdediger Bryan Sonder in de 55e minuut.

 

ZV ging opportunistisch op zoek naar een treffer en kwam ook steeds dichter bij de goalie van RSC, zonder echt gevaarlijk te worden. Deze gewaagde speelwijze leverde helaas niet het gehoopte resultaat op, sterker nog, RSC counterde nog een keer voortreffelijk en maakte in de 68e minuut met de vierde goal van deze middag een eind aan het geloof in een goed resultaat bij de Zendenaren.

 

Al met al een teleurstellende middag voor ZV dat na twee puike overwinningen op Vasse en Borne tegen RSC gewoon tekortkwam. Komende zondag komt er een nieuwe kans met de uitwedstrijd tegen De Tubanters 1897 in Enschede.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Borhave verliest van Handbal Venlo

Het was zaterdagavond, zoals altijd, weer gezellig in sporthal ’t Wooldrik in Borne, de...
15-09-2019

Jeugd vermaakt zich op NK Beach

Afgelopen weekend hield Handbalvereniging Borhave met veel succes voor de zevende keer haar...
09-09-2019

Twentse derby voor Borhave

In de sfeervolle en bomvolle sporthal ’t Vonder in Deurningen konden DSVD en Borhave hun...
08-09-2019

Mighty Marty doceert in Borne

Tennisvereniging Smash in Borne viert dit weekend haar 50-jarig bestaan. Een van de hoogtepunten...
06-09-2019

Bonsai boompjes: ‘Hou ze klein!’

Op een regenachtige avond zitten vier vrouwen en acht mannen om de tafel in De Letterbak. Voor...
05-09-2019

Jubilerend Smash: 50 jaar jong

De eerste graveltennisbanen in Borne dateren al uit 1963. Zes jaar later, in 1969, werd de...
04-09-2019