ZV wint met 1-3 in Glanerbrug
14-05-2018
COMPACT SPELEND TEAM DOET HET UIT GEWOON BETER

ZV wint met 1-3 in Glanerbrug

ZV thuis en ZV uit, dat is een wereld van verschil. Dat bleek ook zondagmiddag weer. Uit elf thuiswedstrijden behaalde het slechts 7 punten. Uit elf uitwedstrijden daarentegen werden 20 punten vergaard, waarvan 16 uit de laatste zeven uitwedstrijden in 2018. Een mooie puzzel voor trainer Ruud Ottenhof en zijn assistent…

 

Veel loopvermogen

Zowel Sportlust Glanerbrug als ZV misten een paar basisspelers, aan ZV-zijde waren dat Freek Vlaskamp, Robin Sonder en captain Tom Vetketel. Glanerbrug-ster Desmond Holtman liet zien er zin in te hebben, want met snel spel en veel loopvermogen dwongen hij en zijn teamgenoten ZV achteruit. Met een paar extra doelpunten regionaal topscorer worden, was waarschijnlijk zijn achterliggende gedachte. Dat lukte hem ook vrij snel, toen hij -via een zelf opgezette actie- de bal aan de rechterkant weer terugkreeg. Vrij voor Myron Eleveld knalde Holtman de bal in de linkerbenedenhoek: 1-0. Een schot tegen de paal voorkwam een paar minuten later de 2-0.

 

ZV bleef bij de les. Doordat zowel de achterhoede als het middenveld compact stonden, werd er steeds minder ruimte weggeven. Na ongeveer een half uur spelen stoomde rechtsback Thomas Klaasen weer eens op richting achterlijn. Toen de Glanerbrug verdediger dacht de bal voldoende beschermd te hebben, versnelde de ZV-er nog eenmaal, waarna een verdediger hem onderuit trok. Wat volgde was een vrije trap van een uitzonderlijke, maar vooral ook simpele schoonheid. Iedereen verwachtte een hoge voorzet richting doel, maar Hemmo Mulder schoof de bal 15 meter naar voren, waar de toegesnelde Ramon van Os met een droge knal de 1-1 op het scorebord bracht.

 

Verdienstelijk

Even later werd het zelfs 1-2. De verdienstelijk spelende Kevin Sonder schoof vanaf het midden de bal richting spits Jelmer, door de Glanerbrugse verdediging. Omdat hij in buitenspelpositie stond, liet hij de bal wijselijk lopen. De van achteruit komende Van Os kon vrij doorlopen en schoot de bal bekeken tegen de touwen: 1-2.

 

Jammer dat kort hierna Kevin Sonder met een lelijk uitziende liesblessure het veld moest verlaten. Invaller Luuk Nijenhuis liet zien ook op deze plek goed te kunnen spelen. Nog voor de pauze werd het 1-3. Na goed doorzetten van Jov en Bart Beld kwam de bal hoog voor het Glanerbrugse doel. Velen konden er niet bij. Kees kon de bal controleren en hard in de linkerbovenhoek knallen: 1-3.

 

Na de thee was het verhaal gauw verteld. ZV hoefde niet meer zo nodig en ook kampioen Glanerbrug leek het, ondanks de donderspeech van hun trainer tijdens de rust, wel te geloven. Eindstand 1-3 dus. Doordat ook de concurrentie onderin punten blijft verzamelen, is ZV nog steeds niet helemaal zeker van rechtstreeks klassebehoud.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024