Drie keer NK-goud voor De Zeeuw
25-06-2018
BORNSE ASTRID BLINKT UIT OP NK TURNEN IN ROTTERDAM AHOY

Drie keer NK-goud voor De Zeeuw

Tijdens de Nederlands Kampioenschappen Turnen 2018 die plaatsvonden in Rotterdam Ahoy, heeft de Bornse Astrid de Zeeuw een opmerkelijke prestatie geleverd. Zowel tijdens de meerkamp voor junioren op zaterdag, als zondag in de toestelfinales behaalde ze drie keer het hoogste schavot en daarmee de titel Nederlands Kampioen.

 

Dat het allemaal zo succesvol zou worden, daar zag het zaterdag in eerste instantie nog niet naar uit. Astrid begon namelijk op het eerste toestel sprong met een val bij de landing. Om toch uitzicht te houden op het kampioenschap waren dus goede resultaten nodig op de resterende drie toestellen. Op haar favoriete toestel brug scoorde ze goed, waarna ze op balk de hoogste score behaalde. Na een mooie afsluitende vloeroefening met vier sprongseries werd het eindklassement opgemaakt met als resultaat de titel Nederlands Kampioen meerkamp.

 

Toestelfinales

Een lijn die zondag tijdens de toestelfinales fraai werd doorgetrokken. De Zeeuw had zich gekwalificeerd voor alle toestellen en liet tijdens de eerste ronde op brug een goede en netjes uitgevoerde oefening zien. Wederom goed voor goud. Op sprong wilde ze revanche nemen voor haar val op zaterdag. Vol overtuiging deed ze haar twee sprongen, goed voor een gedeelde eerste plaats. Daarom zou de uitvoeringsscore de doorslag moeten geven en die bleek van Astrid net iets hoger dan die van haar vriendin Vera. En daarmee won ze haar derde gouden plak. Op de twee resterende onderdelen, vloer en balk, behaalde ze ten slotte repectievelijk een derde en vierde plaats.

 

De komende weken traint Astrid verder voor de Jeugd Europese kampioenschappen, die van 2 tot en met 5 augustus in Glasgow zullen plaatsvinden. Want alhoewel de (J)EK-trajectselectie nog bekend moet worden gemaakt, heeft Astrid goede hoop dat ze door het prestaties in Rotterdam wordt opgenomen in de selectie.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024