Trios twintigste in Zeewolde
26-06-2018
DERDE WEDSTRIJD TEAMCOMPETITIE TRIATHLON DERDE DIVISIE

Trios twintigste in Zeewolde

Na de derde wedstrijd van de teamcompetitie triathlon in Zeewolde staat het team van TV Trios op een zeventiende plaats in de derde divisie, district Noord. Dinant Krijgsman, Richard Vloedbelt, Henry Steenblik en Paul Diepenmaat vormden het viertal dat zaterdag aan de start verscheen. Henry Steenblik moest onverwacht invallen, vanwege blessures in het triathlon team van Trios dat normaal gesproken uit tien personen kan putten. Voor hen lag een mooi parcours op een dag dat de temperaturen wel wat hoger hadden mogen zijn.“ De gemeten watertemperatuur zou 17,8 graden zijn”, vertelt Paul Diepenmaat. “Dat was dan zeker gemeten op het warmste plekje. Een wetsuit was eigenlijk gewoon noodzakelijk.”

 

Hectisch

Om 09.45 uur ging de derde divisie met alle teams van vier personen tegelijk van start. “Dat is altijd hectisch. Heel wat anders dan met tien man in het Grasbroek een beetje rondzwemmen.” In het koude water bracht Paul zichzelf in moeilijkheden. “Door bij de eerste boei niet goed om me heen gekeken te hebben lag ik in een keer met een man of zes te spartelen om de binnenbocht te halen, waardoor ik weer genoeg vocht zou krijgen om de rest van de wedstrijd af te maken.” Uiteindelijk kwam Dinant als verwacht als eerste van het team uit het water gevolgd door Paul, Richard en Henry.

 

Wind en een steile helling

Het fietsparcours liep over lange rechte wegen op de dijk met veel wind. “Een mooi parcours”, vond Paul. “Er zat zelfs na een bocht een steile helling in die je op het grote blad niet goed kon nemen. Zoiets melden ze dan weer niet in de briefing voor de wedstrijd. Als gevolg daarvan moest ik onverwacht in de polder toch even van de fiets af.”

 

Aangekomen bij het Parc Ferme na veertig kilometer fietsen, bleek Richard al begonnen met de tien kilometer lopen en Dinant was net voor Paul bezig zijn sokken en schoenen voor de laatste etappe aan te doen. Het hardloopparcours bestond uit vier rondes van 2,5 kilometer. “Voordeel van de kleine rondes is dat je je teamgenoten nog eens tegenkomt om elkaar wat te stimuleren en aan te moedigen”, vindt Paul.

 

Het team uit Borne eindigde uiteindelijk op een 20eplaats in Zeewolde, waardoor het in de competitie nu na drie wedstrijden op plek 17 staat. “Op naar de komende wedstrijden in Klazienaveen en Nijmegen. Het was weer een leuke wedstrijd, triatlon zeker in een team is gewoon echt leuk!”

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024