Maximale score voor heren Apollo 8
01-10-2018
JONG TEAM WINT WEDEROM MET 4-0, NU VAN BVC’73

Maximale score voor heren Apollo 8

Na de succesvolle start van vorige week, waarin Apollo 8 Heren 1 met 4-0 wist te winnen van VVH, was het zaterdag zaak om deze goede start een passend vervolg te geven. Tegenstander was BVC’73 Heren 1 uit Barchem. De eerste set werd goed en fel begonnen. De lange mannen aan de overkant bleken niet zo snel en beweeglijk, waardoor Apollo de punten relatief eenvoudig kon binnenhalen. Al snel werd er uitgelopen naar een 14-6 voorsprong. Met name door goede servedruk en een uitstekend blok kon het verschil gemaakt worden. Hierdoor werd de eerste set gemakkelijk uitgespeeld: 25-13.

 

Dat het na zo’n snelle eerste set lastig is om het niveau vast te houden naar de volgende set, bleek ook hier. Concentratieverlies en slordigheid zorgden ervoor dat de bezoekers iets meer in hun spel konden komen. Hierdoor keek Apollo tegen een 7-9 achterstand aan. Deze achterstand kon echter al snel weer omgebogen worden in een voorsprong. Helaas moest aanvoerder Tijmen Reinders geblesseerd het veld verlaten en werd hij vervangen door Morris Koetse. Deze wissel pakte echter prima uit en Apollo liet de voorsprong niet meer glippen. Met 25-20 ging ook deze tweede set naar de jeugdige thuisploeg: 2-0.

 

In de derde set ging het tot 9-9 gelijk op, maar daarna schakelde Apollo een versnelling hoger, werd er meer gescoord en kon er gemakkelijk uitgelopen worden naar een comfortabele voorsprong. Door de foutenlast lager te houden dan de bezoekers uit Barchem kwam de voorsprong niet meer in gevaar. De winst ging wederom naar Apollo, met 25-20 en een 3-0 voorsprong. En ook in de vierde en laatste set zagen de bezoekers een ploeg die wilde winnen en met aanvallend en enthousiast spel de tegenstander met lege handen naar huis wilde sturen. Dat lukte, zodat ook de laatste set, en nu met 25-18, winnend kon worden afgesloten.

 

Vooralsnog twee wedstrijden gespeeld dus en de volle score van 10 punten gehaald. Komende zaterdag is de uitwedstrijd tegen Vocasa Heren 2 uit Nijmegen.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

NEO ten onder tegen sterk WHC

In een uiterst sfeervolle ambiance, met veel publiek en vuurwerk van de fanatieke Blue Side uit...
06-05-2024

Start werkzaamheden autonoom maken zwembad

Het ziet er allemaal een beetje troosteloos uit: de entree van het zwembad. Van binnen volledig...
29-04-2024

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024