Veerkrachtig NEO pakt eerste winst
07-10-2018
EILERMARK NA 2-0 ACHTERSTAND MET 2-3 VERSLAGEN

Veerkrachtig NEO pakt eerste winst

NEO heeft de twee relatief teleurstellende resultaten tegen twee sterke tegenstanders goed weten te pareren door tegen het ook al sterke Eilermark met 3-2 aan de goede kant van de score te blijven. Na een ruststand van 1-0 werd het eerst nog 2-0, maar een ontketend NEO legde Eilermark daarna op de pijnbank en dat leverde een verdiende 3-2 zege op. Het was lang geleden dat de zwart-witten wonnen aan de Ekersdijk.

 

In een aantrekkelijke wedstrijd in een hoog tempo waren de eerste initiatieven voor NEO. Al na één minuut kwam Stijn Baars in kansrijke positie, maar de slotpass was niet nauwkeurig. Kilometervreter Rick ten Tusscher was betrokken bij de volgende twee momenten. Eerst kwam hij net te laat op een dieptepass en wat later kwam een inzet van Stijn Baars via doelman Versteeg bij hem terecht, maar Rick kwam net niet tot een doelpoging.

 

Geweldige NEO-aanval

Uiteraard liet ook Eilermark zich niet onbetuigd en was het met name erg gevaarlijk via de geweldige nieuwe spits Yannick de Vries, de van GA Eagles afkomstige jongeling. Na twintig minuten volgde een geweldige NEO-aanval waarin Rick ten Tusscher een aanval onderschepte en de bal via Stijn Baars, Max Brunninkhuis én een overstapje van Ron Spoler bij Jochem Stam belandde die op Scott Versteeg stuitte. Vlak daarna een schitterende crosspass van Steven Zonder gevolgd door een dito aanname van Stijn Baars, maar ook nu werd de slotpass in zeer kansrijke situatie onderschept door Versteeg.

 

Na een half uur luwden de NEO-aanvallen ietwat en werd Eilermark dreigender. Nadat de sterk spelende Steven Zonder na een fraaie actie van de Vries nog ternauwernood van scoren af kon houden was het een paar minuten later wel raak. De naar links uitgeweken Hakan Kocoz zette fraai voor en Kenneth Cooper punterde de bal net voor Steven Zonder onhoudbaar voor Bob Peterman in: 1-0. In de laatste seconden van de eerste helft was Max Brunninkhuis nog dicht bij de 1-1 maar zijn schot vloog rakelings naast.

 

Tweede helft

De tweede helft leek een parallel te worden van het duel tegen Sportlust vorige week. Al na ruim een minuut scoorde de tegenstander. De Vries had weer eens een goede actie in huis en de bonkige spits Augie Arslan prikte de 2-0 binnen. De wedstrijd leek gelopen. Na die goal herpakte NEO zich echter. Max Brunninkhuis schoot op Versteeg en Jesse Keur kon alleen voor de goalie de bal net niet controleren. Ook de derde kans leverde op miraculeuze wijze geen treffer op. Een mooie combinatie tussen Ron Spoler en de steeds dieper spelende Mauro Lohuis leverde een voorzet op die door Versteeg werd losgelaten, maar Rick ten Tusscher prikte de bal tegen de paal.

 

Nadat Jochem Stam nog eens een keer Scott Versteeg testte, leek Eilermark het duel te beslissen. Een razendsnelle counter via Yannick de Vries werd van de lijn gehaald door Steven Zonder. Een cruciale redding zo zou later blijken. Met nog twintig minuten op de klok kwam NEO terug in de wedstrijd. Stijn Baars speelde zijn directe tegenstander weer eens uit en zijn schot/voorzet verdween op miraculeuze wijze achter Versteeg: 2-1.

 

NEO rook bloed en met name conditioneel waren de elf van Van Holland de bovenliggende partij. Nadat Stijn Baars eerst net over kopte leverde een juweel van een aanval de 2-2 op. De goed spelende Stijn Huls bezorgde de bal bij Ron Spoler die via een subtiel hakje Max Brunninkhuis in stelling bracht. Diens voorzet werd door Rick ten Tusscher koel binnen gewerkt: 2-2. Daarmee bleek de koek nog niet op want nauwelijks een minuut later leverde een onderschepping de vrije doortocht op voor dezelfde Ten Tusscher, die Versteeg volstrekt kansloos liet. Eindstand: 2-3.

 

Komende zondag komt Reutum naar ’t Wooldrik; de wedstrijd begint om 14.00 uur.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Bennie v d Tuuk — 09 okt 2018
Goed gedaan jonge mannen.

Proficiat.

Tweede winst op rij voor Apollo 8

Na de midweekse overwinning op Dros Alterno uit Apeldoorn wist Apollo 8 ook te winnen van VC...
20-10-2019

Borhave vooral aanvallend op dreef

In de thuiswedstrijd tegen V&L uit Geleen was Borhave aanvallend op dreef, ook de...
20-10-2019

ZV en Bentelo delen de punten

Beide ploegen begonnen voorzichtig aan de wedstrijd. ZV zelfs zo voorzichtig dat het Bentelo was...
20-10-2019

BZSV verliest in Daarlerveen

Blauw Wit’66 begon de wedstrijd met een stormloop op het doel van de gasten. BZSV zakte...
20-10-2019

Dames Apollo 8 winnen in Apeldoorn

Woensdagavond speelde Apollo 8 de eerste uitwedstrijd van het seizoen. Op bezoek bij Dros...
17-10-2019

ZijActief Hertme viert 60-jarig bestaan

Dinsdag werd het 60-jarig bestaan gevierd van ZijActief uit Hertme. Het is inmiddels zoveel jaar...
15-10-2019