Spetterend kinderfeest in kazerne
09-10-2018
BRANDWEER TWENTE BESTAAT VIJF JAAR

Spetterend kinderfeest in kazerne

Het was dinsdagmiddag de gelukkige vijfjarige Else Borgman die haar verjaardagsfeest in de Bornse brandweerkazerne mocht vieren. Samen met een zestal vriendinnen had zij daar een schitterende middag die Liset Reimerink met haar brandweercollega’s verzorgde.

 

Omdat de Brandweer Twente haar vijfjarig bestaan viert, wordt er in alle plaatsen die bij deze brandweergroep horen een kind uitgenodigd dat 5 jaar is geworden in deze maand. Deze vieringen vallen samen met de landelijke brandpreventieweken. Behalve dat er feest wordt gevierd heeft zo’n middag ook nog een educatief karakter. Zo wordt er met de kinderen onder andere over het belang van rookmelders gepraat. Maar ook over het landelijke thema: Hé, doe de deur dicht!

 

Openstaande deuren geven giftige dampen die bij brand vrijkomen de ruimte om zich snel door huis te verspreiden. Daarmee zijn zij de grootste bedreiging bij brand! Dringend advies van de brandweer is dan ook: doe voor je gaat slapen alle deuren in huis dicht!

 

Taart en cadeautjes

Voor Else (foto boven met spuit) en haar vriendinnen was het een fantastische middag. Na binnenkomst kregen zij een mooie kleurplaat en drinken. En toen ook burgemeester Welten was gearriveerd kon hij Else helpen om de taart (foto in de tekst) aan te snijden. Alle aanwezigen werden daarop getrakteerd. Else kreeg mooie cadeaus van de burgemeester en de brandweer: een boek over Spuit 11 en een brandweerkoffer van Lego City. Daarna mocht er met een heuse brandweerspuit geprobeerd worden om tennisballen van pylonen af te spuiten. Iets wat de jongedames bijzonder goed af ging en waar ze zichtbaar erg veel plezier in hadden! Ook de ouders en oma van Else kwamen hierbij aan de beurt. Met dezelfde spuit mochten zij ook proberen een (namaak)vuur uit te maken en ook dat ging ze goed af.

 

Daarna werden zij rondgeleid in en om een spuitauto. Ze mochten erin zitten, waar hen werd uitgelegd hoe de maskers werken en hoe de brandweerlieden met de maskers op toch contact met elkaar houden. Buiten gingen alle luiken open en zagen zij alle apparatuur en slangen die er in zo’n auto aanwezig zijn. Een hele mooie en stralende middag die werd afgesloten met drinken en chips in de kantine van de brandweer. (HvR)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Karen — 09 okt 2018
Onze dochter vond het een fantastisch leuk verjaardagsfeestje! Heel leuk dat dit zo kan.

Overbieden is de trend in krappe huizenmarkt

ADVERTORIAL • De huizenmarkt blijft in beweging en voor verkopers kan dit goed nieuws zijn....
27-03-2024

De arbeidersklasse roert zich!

Het begin van de twintigste eeuw kenmerkte zich door de opkomst van vakbonden en...
25-03-2024

Bornse toppers lunchen samen op Vrouwendag

Vandaag, vrijdag 8 maart, is het Internationale Vrouwendag. Een dag die al - zij het nog...
08-03-2024

Grote stroomstoring in Borne

UPDATE 19.19 uur: Enexis meldt dat de storing is verholpen   Rond 17.45 uur maandagavond...
12-02-2024

Kleiner wonen? Onze wooncoach denkt graag met u...

ADVERTORIAL • Sigrid Mulder is wooncoach bij Welbions. Zij zorgt ervoor dat huurders van...
10-02-2024

‘Sabrina is een schat van een meid. Wat wil je...

ADVERTORIAL • ‘Niet klagen maar dragen.’ Het enige wat er in de nieuwbouwwoning...
09-02-2024