Winst én rood voor NEO
14-10-2018
ZWARTWITTEN OOK MET TIEN MAN EEN MAATJE TE GROOT VOOR REUTUM: 5-1

Winst én rood voor NEO

De eerste twintig minuten thuis tegen Reutum speelde NEO bijzonder goed en het was een wonder dat de mannen van Van Holland niet op voorsprong kwamen. De ene fraaie aanval na de andere rolde op het doel van Reutum af, maar behalve een bal op de onderkant van de lat van Rick ten Tusscher, na een prachtige aanval, leverde dat niet op. Diezelfde Ten Tusscher had zich vlak ervoor via een panna prachtig vrijgespeeld, maar de slotpass smoorde in een mêlee van Reutum-verdedigers. NEO verslapte even en na een foutieve pass van Stijn Huls kon de handige Lindsay Moncherry Bob Peterman omspelen en leek te gaan scoren. Gelukkig was Robin Oude Kamphuis ter plaatse om de bal van de doellijn te halen.

 

NEO herpakte zich en Jochem Stam schoot hard op de vuisten van Kevin Tulk. Nadat een mooie aanval via Ron Spoler en Max Brunninkhuis net smoorde, kwam NEO vlak daarna wel op 1-0. Stijn Baars kwam weer eens goed door over rechts, zijn pass leek te worden gemist maar Jesse Keur stond klaar om diagonaal de meer dan verdiende 1-0 binnen te schieten.

 

Veel kansen

Nadat Reutum direct na de aftrap reclameerde voor een strafschop en de daaropvolgende gevaarlijke hoekschop ternauwernood kon worden weggewerkt leverde de volgende NEO-aanval wel de 2-0 op. Mauro Lohuis bediende Ron Spoler die op snelheid de achterlijn haalde. Max Brunninkhuis was ter plekke om 2-0 te laten aantekenen. Tot de rust nóg vier kansen voor NEO. Jochem Stam schoot na een fraaie actie net voorlangs, Stijn Baars miste een strakke voorzet van dezelfde Stam nipt en Rick ten Tusscher schoot net naast nadat hij iets te ver naar de zijkant was gedrongen. De laatste kans ontstond na een voorzet van Stijn Huls. Liefst drie pogingen kreeg NEO, maar elke inzet werd gekeerd en ook de rebound van Mauro Lohuis trof geen doel.

 

Dubieus

Na vijf minuten in het tweede bedrijf creëerde Ron Spoler door goed te storen de eerste kans na rust. Kevin Tulk kon zijn inzet nog net onderscheppen. Na 57 minuten de meest dubieuze situatie van de wedstrijd. Een diepe bal op Sam Holsink leek met een goede tackle geneutraliseerd te worden door Mauro Lohuis. De Reutum-speler kwam echter ten val en arbiter Khalifa besloot tot ontzetting van NEO een strafschop en een rode kaart te geven. Behalve dat de bal gespeeld werd, gebeurde de schermutseling buiten het strafschopgebied en liep Steven Zonder gelijk op met de beide kemphanen. Jord van der Aa liet zich het buitenkansje uiteraard niet ontnemen: 2-1.

 

NEO was heel even van slag en speelde kort uitermate slordig. Bob Peterman voorkwam zelfs een Reutumse gelijkmaker, maar vanaf minuut 65 waren de zwartwitten weer de baas en de ingevallen Pascal van Berkum stelde met een puntgave voorzet Rick ten Tusscher in staat de bevrijdende 3-1 aan te laten tekenen.

 

Reutum kon niet anders dan berusten en NEO bleef ook met tien man de bovenliggende partij. Dat resulteerde in nog twee treffers. Eerst stelde Ron Spoler Max Brunninkhuis in staat van dichtbij de 4-1 aan te laten tekenen en vervolgens kreeg NEO een wat gemakkelijk gegeven penalty. Rick ten Tusscher werd aangetikt en Ron Spoler benutte de strafschop. Khalifa liet hem echter overnemen en nadat Tulk de bal stopte werd de rebound alsnog verzilverd door Spoler: 5-1 en tevens de eindstand.

 

Zondag gaat NEO naar Lonneker om daar te proberen de stijgende lijn door te trekken tegen promovendus LSV.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Vierde goud voor Stefan Boermans

Het beachvolleybalseizoen van Stefan Boermans verloopt uiterst succesvol. Zondag stond de Bornse...
14-07-2019

Wielerclub NEO ontvangt Duitse gasten

Afgelopen vrijdagmiddag pedaleerde een grote groep wielrenners uit Mesum (Rheine) naar Borne. Ze...
08-07-2019

Danceworkx danst wereld rond

In de anderhalf uur durende, wervelende show Danceworkx around the world genoot een uitverkochte...
08-07-2019

Rennen voor appels

Dit jaar doen de kinderen niet alleen voor zichzelf mee aan de Run Bike Run Borne. Voor elk kind...
08-07-2019

Mirjam Pol wint in Polen

Ze ging niet voor het klassement, maar kwam naar Polen om in de Breslau Rally testkilometers te...
05-07-2019

Goed weekend voor Bornse sporttalenten

Het was een goed weekend voor twee jonge sporters uit Borne. De beide zestienjarigen, Silas...
01-07-2019