Bridgen met Rheines' bridgeclub
03-11-2018
FEESTELIJKE BRIDGEDRIVE IN KADER 35 JAAR PARTNERSCHAP

Bridgen met Rheines' bridgeclub

Dit jaar is het jubileumjaar met partnerstad Rheine. 35 Jaar bestaat dit partnerschap inmiddels en sinds 33 jaar is er jaarlijks een bridgedrive met de bridgeclub uit die stad. Erg groot is de club in Rheine niet, maar wel bijzonder enthousiast. Het is ook op initiatief van Rheine dat jaarlijks gebridged wordt.

 

Bridgedrive nader bekeken

Vanaf dat er in 1986 gespeeld wordt, heeft de club uit Rheine de beker twintig keer mee naar huis kunnen nemen en de clubs uit Borne 28 keer. Borne kent twee bridgeclubs die samen een respectabel aantal leden hebben. De club uit Rheine heeft 45 leden. Het is dus best bijzonder dat zij er steeds weer in slagen om jaarlijks twaalf paren af te vaardigen naar Borne. Bijzonder is ook het welkom: bij iedere drive is het de gewoonte dat de ontvangende club zorgt voor zelfgemaakte en hartige taarten. Ook dit jaar staat de tafel weer vol met verschillende smaken taart. De Duitse club overtreft de Bornse clubs vaak in hoeveelheid.

 

Opening door burgemeester Welten

Rob Welten is vandaag uitgenodigd om een welkomstwoord uit te spreken. Hij spreekt de 24 paren afwisselend in het Duits en Nederlands toe: “Mooi dat Rob Heus (foto rechts) vertegenwoordiger van de bridgebond Nederland, aanwezig is. Het is een lustrumjaar en het mooie van een partnerstad dicht in de buurt is dat het gemakkelijk is om veel samen te doen. Dat is belangrijk. Het is ook van belang dat we samen deelnemen in Euregio, waar ik nu voorzitter ben," aldus de burgervader.

 

"Al 69 jaar hebben we een samenwerkingsverband dat is ontstaan in de 50-er jaren. Verstandige mensen uit die tijd vonden vriendschap onderling belangrijk. Euregio was een van de eerste samenwerkingsinitiatieven. Euregio zorgt voor minder remmingen tegenover elkaar, dat is ook voor de jeugd van belang," zo vervolgt hij. "Bridge is in de jaren '30 ontstaan. Toen was het een deftig spel dat door heren in rokkostuum werd gespeeld. De oudste club dateert dan ook uit die periode. Nu is het een sport voor iedereen, net als tennis en golf en speelt men gewoon in spijkerbroek. De eer voor samen spelen is een initiatief van de club uit Rheine. Ik eindig met de bekende zin 'spelen is belangrijker dan winnen', veel succes vandaag.”

 

Een paar deelnemers voorgesteld

De dames Wennink en Muizenbelt spelen sinds vier jaar samen. Mevrouw Muizenbelt speelt bij beide clubs van Borne, zoveel plezier heeft zij in het spel. “Bridgen is een leuk spel, deze bridgedrive is ook altijd plezierig,” geven zij beiden aan. De families Ikkink en Bult spelen ook al jaren: “Bridgen verveelt nooit, elk spel is weer anders. Je tegenspelers zijn iedere keer weer anders, en als je je fit voelt is het ook weer anders. Je leert bij ieder spel weer bij. Denk je, nu weet ik het, dan valt het een volgende keer weer tegen.” De bridgedrive in de Stefans-Hof duurt de hele zaterdag nog. (AM)

 

Foto bovenaan: Evert Elbertsen en burgemeester Rob Welten

 

Uitslag bridgedrive Borne-Rheine:

1 met 67.63 %: Hubertus Bäumer en Klaus Werning.

2 met 65.25 %: Klaus Sahlmüller en Andreas Schneider

3 met 59.20 %: Eeuwkje Hein en Marijke Hesselink

 

De beker gaat deze keer naar Rheine. Zij wonnen met gemiddeld 51.4%

Borne haalde een score van 48.6%

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

‘Maak kennis met tennis’ voor basisscholen

Het is lange tijd stil gebleven op de banen van tennisvereniging Racket Club Borne, dat haar...
24-02-2021

Dames Apollo 8 blijven winnen

Apollo 8, al verzekerd van de kampioenspoule, kon haar koppositie verstevigen door de...
21-02-2021

Dieseltje blijkt ook te kunnen sprinten

Voorafgaand aan de deelname van haar allereerste baja gaf Pol aan graag in de top 15 van het...
20-02-2021

Buitenmensen quizzen nu online

Vanavond zitten er ruim honderd St. Stephanus Martina leden achter het beeldscherm van hun tv of...
20-02-2021

Mirjam Pol terug de woestijn in

Rally- en dakarrijdster Mirjam Pol zal haar eerste wedstrijd in 2021 weer op de motor rijden....
17-02-2021

Dames Apollo 8 winnen van Sneek

Apollo 8 begon als koploper goed aan de wedstrijd tegen VC Sneek. De Bornse ploeg zette de...
15-02-2021