Een lintje voor Ellie Verschoor
LOVENDE WOORDEN VOOR SCHEIDEND FRACTIEVOORZITTER GB90

Een lintje voor Ellie Verschoor

“De Raad gaat er de komende tijd eens goed voor zitten om de dreigende ‘oude politiek’ van oppositie tegen coalitie te bespreken en mogelijk te doorbreken. En uitgerekend nu kun jij er door jouw vertrek geen rol in vervullen, terwijl die hard nodig zou zijn. Je zult node worden gemist”, zei burgemeester Rob Welten bij het afscheid van Ellie Verschoor van de gemeenteraad. Hij doelde daarmee op de verbindende rol die Verschoor vervulde en haar passie om de zogenaamde ‘bestuurlijke vernieuwing’ vorm te geven door vooral als Raad de gezamenlijkheid te zoeken in plaats van de tegenstellingen.

 

Lovende woorden

“Wars van politieke spelletjes, open, nieuwsgierig, ontwapenend, eerlijk en wikkend en wegend”, typeerde Welten haar. “Je acteerde nooit voor jezelf en bent in het geheel niet statusgevoelig.”

 

Hij vond haar vertrek uit de gemeenteraad een ‘groot verlies’. Open voor andere meningen en er niet vanuit gaande dat haar eigen mening de enige juiste was. Wellicht typerend in dat verband was het feit dat er onder leiding van Verschoor zo weinig moties en amendementen door GB90 waren ingediend, dacht Welten. Wel geaccordeerd, maar vaak pas nadat de mening van het College was gehoord.

 

Vlak voor de woorden van de burgemeester had ook raadslid Bram Donkers zich al lovend uitgelaten en roemde haar ‘vechtlust, nuchterheid en het feit dat ze nooit uit was om te scoren’. Mooie en gemeende woorden voor Ellie Verschoor, die ruim veertien jaar raadslid was. Daarbij hoorde ook een koninklijke onderscheiding, die dinsdagavond werd opgespeld.

 

‘Geen Heintje Davids’

Ellie Verschoor werd er zowat verlegen van. Verhaalde van de veranderingen die ze in al die jaren had meegemaakt, met hier en daar een kwinkslag en een serieuze boodschap. “Ik hoop dat de gemeente Borne nooit een instantie wordt waar je niet praat met mensen maar met systemen, maar waar het begin ligt van een oplossing voor een probleem, het opzetten van een evenement of realiseren van een plan.”

 

Stellig meldde ze niet terug te keren in de Raad en geen ‘Heintje Davids’ te zullen worden. Voor het jongste raadslid Bas de Groot (21 jaar) van de VVD, waarover eerder al gememoreerd werd dat hij nog niet geboren was toen Ellie Verschoor actief werd in de lokale politiek, legde ze uit wie Heintje Davids was. “Een zanger die iedere keer afscheid nam en toch weer terug kwam.” Ze beloofde met de hand op haar hart ……… nooit te gaan zingen! (En daar moest Rob Welten dan, om de een of andere reden, heel hard om lachen)

 

Mike de Boer neemt het fractievoorzitterschap van GB90 van Ellie Verschoor over. Roelof-Jan Naaktgeboren maakte dinsdagavond zijn entree in de gemeenteraad en werd als raadslid beëdigd (foto rechtsonder). (AJ)

 

Lees ook onze eerdere berichtgeving: ‘Een beetje vuurwerk zou best mogen…’

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Verbouwing Kulturhus flink duurder uitgevallen

Het blijkt dat de inpandige verbouwing van het Kulturhus in 2019 maar liefst 263.000 euro meer...
03-12-2020

Azelo: ‘Au zeggen is niet genoeg’

In Azelo is gisteravond blij en met instemming gereageerd op het verloop van de extra...
01-12-2020

Interpellatiedebat over gang van zaken azc

De gang van zaken rondom het azc in Azelo, waarbij het College het voornemen heeft om de...
27-11-2020

Toch weer opvang asielzoekers in Azelo

Eind 2019 sloot het COA voor de derde keer de deuren van de azc-locatie in Azelo. Deze keer...
26-11-2020

Beperkt ruimte voor windmolens

Ook het duurzame energieplan voor de gemeente Borne ligt in concept op tafel. De invulling van...
25-11-2020

Windmolens rondom Borne?

In Hof van Twente is er een initiatief om tot twee hoge windturbines te komen nabij knooppunt...
17-11-2020