Een lintje voor Ellie Verschoor
LOVENDE WOORDEN VOOR SCHEIDEND FRACTIEVOORZITTER GB90

Een lintje voor Ellie Verschoor

“De Raad gaat er de komende tijd eens goed voor zitten om de dreigende ‘oude politiek’ van oppositie tegen coalitie te bespreken en mogelijk te doorbreken. En uitgerekend nu kun jij er door jouw vertrek geen rol in vervullen, terwijl die hard nodig zou zijn. Je zult node worden gemist”, zei burgemeester Rob Welten bij het afscheid van Ellie Verschoor van de gemeenteraad. Hij doelde daarmee op de verbindende rol die Verschoor vervulde en haar passie om de zogenaamde ‘bestuurlijke vernieuwing’ vorm te geven door vooral als Raad de gezamenlijkheid te zoeken in plaats van de tegenstellingen.

 

Lovende woorden

“Wars van politieke spelletjes, open, nieuwsgierig, ontwapenend, eerlijk en wikkend en wegend”, typeerde Welten haar. “Je acteerde nooit voor jezelf en bent in het geheel niet statusgevoelig.”

 

Hij vond haar vertrek uit de gemeenteraad een ‘groot verlies’. Open voor andere meningen en er niet vanuit gaande dat haar eigen mening de enige juiste was. Wellicht typerend in dat verband was het feit dat er onder leiding van Verschoor zo weinig moties en amendementen door GB90 waren ingediend, dacht Welten. Wel geaccordeerd, maar vaak pas nadat de mening van het College was gehoord.

 

Vlak voor de woorden van de burgemeester had ook raadslid Bram Donkers zich al lovend uitgelaten en roemde haar ‘vechtlust, nuchterheid en het feit dat ze nooit uit was om te scoren’. Mooie en gemeende woorden voor Ellie Verschoor, die ruim veertien jaar raadslid was. Daarbij hoorde ook een koninklijke onderscheiding, die dinsdagavond werd opgespeld.

 

‘Geen Heintje Davids’

Ellie Verschoor werd er zowat verlegen van. Verhaalde van de veranderingen die ze in al die jaren had meegemaakt, met hier en daar een kwinkslag en een serieuze boodschap. “Ik hoop dat de gemeente Borne nooit een instantie wordt waar je niet praat met mensen maar met systemen, maar waar het begin ligt van een oplossing voor een probleem, het opzetten van een evenement of realiseren van een plan.”

 

Stellig meldde ze niet terug te keren in de Raad en geen ‘Heintje Davids’ te zullen worden. Voor het jongste raadslid Bas de Groot (21 jaar) van de VVD, waarover eerder al gememoreerd werd dat hij nog niet geboren was toen Ellie Verschoor actief werd in de lokale politiek, legde ze uit wie Heintje Davids was. “Een zanger die iedere keer afscheid nam en toch weer terug kwam.” Ze beloofde met de hand op haar hart ……… nooit te gaan zingen! (En daar moest Rob Welten dan, om de een of andere reden, heel hard om lachen)

 

Mike de Boer neemt het fractievoorzitterschap van GB90 van Ellie Verschoor over. Roelof-Jan Naaktgeboren maakte dinsdagavond zijn entree in de gemeenteraad en werd als raadslid beëdigd (foto rechtsonder). (AJ)

 

Lees ook onze eerdere berichtgeving: ‘Een beetje vuurwerk zou best mogen…’

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Velten sceptisch over veranderingen jeugdzorg

Er gaat weer wat veranderen met de jeugdzorg. Ministers De Jonge en Dekker erkennen dat de...
08-11-2019

Karrenvracht aan moties en amendementen

De gemeente Borne moest voor de meerjarenbegroting een tekort van 2,5 miljoen zien te dekken en...
06-11-2019

Kritische gemeenteraad bij begrotingsbehandeling

De begroting is met meerderheid van stemmen aangenomen. Net als vorig jaar stemde de gehele...
06-11-2019

Gaat de OZB met 20 procent omhoog?

Tijdens het gemeenteraadsverkiezingsdebat in 2018 legden we alle politieke partijen onder andere...
04-11-2019

Een ton minder bezuinigen voor het Kulturhus

Het lijkt erop dat de bezuinigingen voor het Kulturhus een stuk lager gaan uitvallen. In een...
25-10-2019

Investeren in organisatie en huisvesting gemeente

De ‘basis moet op orde’ in het gemeentehuis. Een conclusie die vorig jaar werd...
18-10-2019