Een lintje voor Ellie Verschoor
LOVENDE WOORDEN VOOR SCHEIDEND FRACTIEVOORZITTER GB90

Een lintje voor Ellie Verschoor

“De Raad gaat er de komende tijd eens goed voor zitten om de dreigende ‘oude politiek’ van oppositie tegen coalitie te bespreken en mogelijk te doorbreken. En uitgerekend nu kun jij er door jouw vertrek geen rol in vervullen, terwijl die hard nodig zou zijn. Je zult node worden gemist”, zei burgemeester Rob Welten bij het afscheid van Ellie Verschoor van de gemeenteraad. Hij doelde daarmee op de verbindende rol die Verschoor vervulde en haar passie om de zogenaamde ‘bestuurlijke vernieuwing’ vorm te geven door vooral als Raad de gezamenlijkheid te zoeken in plaats van de tegenstellingen.

 

Lovende woorden

“Wars van politieke spelletjes, open, nieuwsgierig, ontwapenend, eerlijk en wikkend en wegend”, typeerde Welten haar. “Je acteerde nooit voor jezelf en bent in het geheel niet statusgevoelig.”

 

Hij vond haar vertrek uit de gemeenteraad een ‘groot verlies’. Open voor andere meningen en er niet vanuit gaande dat haar eigen mening de enige juiste was. Wellicht typerend in dat verband was het feit dat er onder leiding van Verschoor zo weinig moties en amendementen door GB90 waren ingediend, dacht Welten. Wel geaccordeerd, maar vaak pas nadat de mening van het College was gehoord.

 

Vlak voor de woorden van de burgemeester had ook raadslid Bram Donkers zich al lovend uitgelaten en roemde haar ‘vechtlust, nuchterheid en het feit dat ze nooit uit was om te scoren’. Mooie en gemeende woorden voor Ellie Verschoor, die ruim veertien jaar raadslid was. Daarbij hoorde ook een koninklijke onderscheiding, die dinsdagavond werd opgespeld.

 

‘Geen Heintje Davids’

Ellie Verschoor werd er zowat verlegen van. Verhaalde van de veranderingen die ze in al die jaren had meegemaakt, met hier en daar een kwinkslag en een serieuze boodschap. “Ik hoop dat de gemeente Borne nooit een instantie wordt waar je niet praat met mensen maar met systemen, maar waar het begin ligt van een oplossing voor een probleem, het opzetten van een evenement of realiseren van een plan.”

 

Stellig meldde ze niet terug te keren in de Raad en geen ‘Heintje Davids’ te zullen worden. Voor het jongste raadslid Bas de Groot (21 jaar) van de VVD, waarover eerder al gememoreerd werd dat hij nog niet geboren was toen Ellie Verschoor actief werd in de lokale politiek, legde ze uit wie Heintje Davids was. “Een zanger die iedere keer afscheid nam en toch weer terug kwam.” Ze beloofde met de hand op haar hart ……… nooit te gaan zingen! (En daar moest Rob Welten dan, om de een of andere reden, heel hard om lachen)

 

Mike de Boer neemt het fractievoorzitterschap van GB90 van Ellie Verschoor over. Roelof-Jan Naaktgeboren maakte dinsdagavond zijn entree in de gemeenteraad en werd als raadslid beëdigd (foto rechtsonder). (AJ)

 

Lees ook onze eerdere berichtgeving: ‘Een beetje vuurwerk zou best mogen…’

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Vervanging openbare verlichting afgerond

Ook de laatste masten en armaturen in de gemeente Borne zijn vervangen door armaturen met...
05-03-2021

BOP onderzoekt goederenvervoer over spoor

Op 6 november 2013 ontspoorde tussen Borne en Zenderen een goederentrein. De lading bleek...
04-03-2021

Provincie verkiest tracé langs A1/A35

Het college van burgemeester en wethouders heeft de Milieueffectrapportage (PlanMER) van de...
02-03-2021

SP in de strijd voor een eerlijke overheid

ADVERTORIAL • De SP heeft speciaal voor de kiezers in de gemeente Borne 5 campagnefilmpjes...
01-03-2021

Vloedbeltverbinding stuk voordeliger dan...

Als de gemeenteraad besluit om medewerking te verlenen aan de aanleg van de Vloedbeltverbinding,...
25-02-2021

Intrekken bij Kulturhus lijkt (nog steeds)...

Eén van de grote projecten waar de gemeente Borne voor staat is de huisvesting van de...
23-02-2021