Nieuwe drempels in de Twickelerblokweg
19-03-2019
DEEL BEWONERS VERBAASD OVER WERKZAAMHEDEN

Nieuwe drempels in de Twickelerblokweg

De chicane in de Twickelerblokweg voldeed niet. Het zou onveilig zijn voor fietsers en bovendien lag het wat onhandig voor de ingang van het betrekkelijke nieuwe onderkomen van bloemenvereniging Floralia. Dat was de mening van een aantal omwonenden. Men ging in gesprek met de gemeente en na overleg werd besloten te kiezen voor andere snelheid remmende maatregelen.

 

Boter-kaas-en-eieren?

Door miscommunicatie was echter niet iedereen aan de Twickelerblokweg op de hoogte van de veranderingen, waardoor een deel van de bewoners verbaasd was over het verschijnen van mysterieuze lijnen in het wegdek, waardoor het leek alsof iemand graag (uitgebreide) boter-kaas-en-eieren wilde spelen op de Twickelerblokweg. BorneBoeit werd gevraagd eens uit te gaan zoeken wat er toch gaande was.

 

Nieuwe snelheid remmende maatregelen

De gemeente bevestigt dat de bestaande chicane verdwijnt er daarvoor in de plaats een stukje verderop wegversmallingen met drempels worden gerealiseerd, waar fietsers ongehinderd langs kunnen. Om de veiligheid van het verkeer en de zichtbaarheid van de wegversmallingen te vergroten, wordt er een proef gedaan met een nieuw soort reflectiemateriaal dat aangebracht wordt op de betonbanden. Het gaat hier om een hoogwaardig en duurzaam reflecterend materiaal dat zeer helder oplicht als lichtlijn voor een goede avond- en nachtzichtbaarheid ten gevolge van auto-, scooter- en fietsverlichting. De betonbanden, geleverd door Morssinkhof Groep uit Hengelo, zijn uitgevoerd in een witte steenslag voor een goede dagzichtbaarheid en contrast ten opzichte van het asfalt wegdek.

 

De wegversmalling zal deze week gerealiseerd zijn. Het reflectiemateriaal laat nog even op zich wachten, vanwege levertijden. Naar verwachting zal dit na de Pasen aangebracht worden. (AJ)

 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
mark — 20 mrt 2019
Graag deze drempel ook in de bornerbroeksestraat dat is beter dan wat er nu zit.
Machiel — 19 mrt 2019
Fijn om te weten! Dank je wel Borne Boeit. Jammer dat wij dat als buurt niet vooraf horen van de gemeente; lijkt mij een wettelijke plicht dat wijzigingen in de openbare ruimte hier vooraf over wordt geïnformeerd ( Algemene wet bestuursrecht?). Daarnaast heeft de gemeenteraad hoog in het vaandel dat zij met haar gemeenschap wil afstemmen; controleert zij dit wel? Een info avond zou WOLK graag willen facilitairen, schat ik zo in.
Onlangs zijn er in de buurt na decennia bomen gesnoeid; een kaalslag. Onlangs is de buitenverbouwing bij de Nettorama begonnen; dat heeft impact in de buurt, maar ook hier geen informatie. Kan dat niet anders? Als buurt ben je immers betrokken.

Kerkhof Zenderen klaar voor de toekomst

“Het was een lange weg naar deze vrijdagmiddag”, aldus Maria Verheijen,...
19-04-2024

Een vriendinnetje voor Oeki

Toen Martin Velten op 4 april officieel afscheid nam als wethouder van de gemeente Borne vroeg...
18-04-2024

Verenigingsman Erik Rouhof overleden

In de nacht van dinsdag op woensdag is Erik Rouhof overleden. De verenigingsman pur sang wist...
17-04-2024

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024