Borne heeft kampioenschap voor het grijpen
20-05-2019
GEELZWARTEN WINNEN UIT VAN DELDEN MET 1-3

Borne heeft kampioenschap voor het grijpen

Onder zomerse omstandigheden werd de kampioenskraker in en tegen naaste concurrent Delden gespeeld. Borne mocht niet verliezen om lijstaanvoerder te blijven. Delden moest winnen om de titelrace in eigen hand te houden. Dat er echt wat op het spel stond bleek voorafgaand aan de wedstrijd. Het nodige Bengaalse vuurwerk werd ontstoken en bleek aanzet voor een boeiende wedstrijd. De eerste minuten was het balbezit voor Delden. In de zesde minuut een lange bal vanuit het middenveld richting het doel van Borne. Vreriks en doelman Post waren tegelijk bij de bal, maar het was Post die de bal miste en Vreriks torpedeerde. Een rode kaart en een strafschop tegen als gevolg. Aanvaller Hofman moest hierdoor het veld verlaten en werd vervangen door keeper Ten Bloemendal. De toegekende strafschop werd feilloos binnengeschoten.

 

Met de rug tegen de muur

Door de overtalsituatie rook Delden bloed. In de minuten na de vroege 1-0 werd Borne met de rug tegen de muur gezet en was het aan de sterk keepende Ten Bloemendal en de paal te danken dat er niet werd gescoord. Borne was wakker en liet zien dat een mannetje minder niet direct hoeft te leiden tot een verloren wedstrijd. Een verre ingooi van Assink werd niet goed weggewerkt, waardoor Van Laar vanaf de rand van het zestienmetergebied op doel kon schieten. Zijn inzet was niet tussen de palen, maar het was Kosterink die op de juiste plek stond en het laatste zetje gaf: 1-1. Een mentale opsteker voor de equipe van trainer Bakker. Borne streed voor elke meter, zette een solide formatie neer en speelde als een team. De weg naar het doel van Delden werd gezocht met opbouwend voetbal, afgewisseld met lange ballen.

 

Het vervolg van de wedstrijd werd vooral op het middenveld gespeeld. Delden probeerde met opbouwend voetbal de bal voor het doel van Borne te krijgen, maar liep zich meermaals stuk op de sterke achterhoede. Gezegd mag worden dat eenieder zijn steentje bijdroeg aan deze verdedigende muur. Aanvallende intenties waren er ook. Een vrije trap op de hoek van het zestienmetergebied werd door Pieterson net naast geschoten. In de 39e minuut was het Toebes vanaf de rechterkant, die de bal over ruim 30 meter op het hoofd van Kosterink legde. Vanaf de punt van het vijfmetergebied kopte Kosterink de bal terug, waarna Pieterson de bal tegen de touwen joeg. 1-2, en dat was niet eens onverdiend te noemen.

 

Vermeend buitenspel

In de tweede helft moest Delden komen en kon Borne haar kansen afwachten. Delden probeerde wederom met opbouwend spel kansen te creëren, maar liep zich wederom stuk op de hechte defensie van Borne. Een aantal corners en een schot hoog over waren de enige wapenfeiten van Delden. Na een minuut of zestig kwam Borne wat onder de druk van Delden uit en kreeg het kansen op meer. Doelman Otten leverde de bal in bij Toebes, maar zijn schot ging ruim naast. Vlak hierna nog een kans voor Toebes, maar vanuit een moeilijke hoek pareerde de doelman zijn inzet. In de 71e minuut een vrije trap voor Borne. Van Laar snijdt de bal scherp aan en het is Assink die zijn hoofd tegen de bal zet. Een uitstekend doelpunt en de 1-3 was een feit! Het was echter de grensrechter van Delden die dit 100 procent doelpunt liet afkeuren wegens vermeend buitenspel.

 

Met een frisse invaller in de naam van Boomkamp, die het veld betrad in plaats van de moegestreden Assink, liet Borne zich niet van de wijs brengen en ging door met waar het gebleven was. Een goede voorzet van Pieterson kwam voor de voeten van Kosterink. Hij volleyde de bal echter op de lat. Hierna een reusachtige kans voor Delden. Invaller Stokkentreeff kreeg de bal toegespeeld, maar faalde oog-in-oog met de hele wedstrijd sterk spelende Ten Bloemendal. In de 85e minuut besliste Borne het duel. Vanaf links legde Pieterson de bal voor de voeten van invaller Vos. Zijn inzet was in eerste instantie nog een prooi voor de doelman. In tweede instantie was het echter Van Laar die de bal richting doel werkte. De doelman kreeg zijn voet er niet goed tegenaan, waarna de bal achter hem tussen de doelpalen verdween: 1-3. Een terechte 1-3, en de buit is binnen!

 

Vreugde alom, want weinig mensen zouden hebben gedacht dat Borne met tien man deze topper winnend zou afsluiten. Vlak voor tijd pakte ook Delden nog een rode kaart, nadat Van Dajo zijn tweede gele kaart mocht ontvangen. Zo eindigde deze wedstrijd met een gelijk aantal spelers, maar was het Borne dat een reuzenstap zet richting de titel in de vierde klasse A.

 

Komende zondag beslissing

Komende zondag speelt Borne haar laatste competitiewedstrijd van dit seizoen. Almelo komt op bezoek. De geelzwarten verdedigen een voorsprong van drie punten op de enige overgebleven concurrent, RSC. Een gelijkspel is voldoende, een nipte nederlaag hoeft ook nog geen grote consequenties te hebben, maar niets is mooier dan met een overwinning het seizoen af te sluiten en het kampioenschap te vieren! Het belooft een bijzondere middag te worden. Aanvang 14.00 uur op Sportpark ’t Wooldrik.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Bennie v d Tuuk — 21 mei 2019
Maak er een mooi feest van Bvv Borne.
Op naar de 3e klasse.
Chapeau.
Bennie van der tuuk — 20 mei 2019
Borne 1. Proficiat met jullie as kampioenschap!
Klasse gedaan chapeau

Apollo 8 wint ook laatste wedstrijd

Zaterdag speelde Apollo 8 de laatste wedstrijd in de reguliere competitie tegen FAST in Sint...
01-03-2021

‘Maak kennis met tennis’ voor basisscholen

Het is lange tijd stil gebleven op de banen van tennisvereniging Racket Club Borne, dat haar...
24-02-2021

Dames Apollo 8 blijven winnen

Apollo 8, al verzekerd van de kampioenspoule, kon haar koppositie verstevigen door de...
21-02-2021

Dieseltje blijkt ook te kunnen sprinten

Voorafgaand aan de deelname van haar allereerste baja gaf Pol aan graag in de top 15 van het...
20-02-2021

Buitenmensen quizzen nu online

Vanavond zitten er ruim honderd St. Stephanus Martina leden achter het beeldscherm van hun tv of...
20-02-2021

Mirjam Pol terug de woestijn in

Rally- en dakarrijdster Mirjam Pol zal haar eerste wedstrijd in 2021 weer op de motor rijden....
17-02-2021