Trios presteert goed bij start teamcompetitie
22-05-2019
16E PLEK BIJ OPENINGSWEDSTRIJD IN ALMERE

Trios presteert goed bij start teamcompetitie

Na een lange winterperiode was het zondag 19 mei weer zover: de eerste wedstrijd van de Teamcompetities Triathlon. Trios doet dit jaar ook weer mee in de 3e Divisie. In Almere zijn alle teams van alle divisies in actie gekomen, verspreid over de zaterdag en de zondag. In de vorm van een Team Time Trial, werd 750 meter gezwommen, 20 kilometer gefietst en 5 kilometer hardgelopen. Er werd gestart in teams van vier atleten, maar de tijd van de derde binnenkomende atleet bepaalde uiteindelijk de teamtijd en daarmee de uitslag. In de vorm van een Team Time Trail komt het aan op de samenwerking binnen het team. Het team gaat tegelijk van start en blijft bij elkaar om als team de beste prestatie neer te zetten.

 

Voor de openingswedstrijd waren Tom Driessen, Dinant Krijgsman, Edwin Buisman en Richard Vloedbeld opgesteld. Er werd gezwommen in het Gooimeer. Met een watertemperatuur van 13,8 graden was dit een uitdaging. Als team het water in en vanaf de virtuele startlijn van start. Dinant als sterke zwemmer voor en de rest daarachter. Na een snelle start kreeg Richard last van de kou en moest zich laten afzakken tot achter aan de groep, maar herpakte zich en kon weer bij de groep aansluiten. De rest kon wat beter tegen de kou en als één groep kwamen ze het water uit.

 

Teamprestatie

Het fietsparcours ging langs het Gooimeer beneden de dijk langs en parallel boven op de dijk weer terug. Met de wind mee heen en tegen de wind in terug. Bij het fietsen kwam de gezamenlijke training goed van pas. Het kop over kop rijden werd goed in uitvoering gebracht en was een echte teamprestatie. Tom en Richard als sterkere fietsers namen elk wat langere beurten om Dinant en Edwin te ontzien en mee kunnen krijgen om als team een zo hoog mogelijke snelheid te behalen. Bij het fietsen werden er zelfs al wat teams ingehaald.

 

In de wisselzone werd er snel gewisseld en van start gegaan met het lopen. Hierbij werd er rekening gehouden met de snelheid van de derde man. Edwin kon het tempo van Tom, Richard en Dinant net niet bijhouden en moest zich iets laten afzakken, maar liet daarna het gat niet groter worden. In de tweede loopronde werd het team van TC Twente – Enschede ingehaald. Bij het lopen werd er weer goed samengewerkt en werd hier ook een toptijd neergezet. Als beloning kon het team de hottub in en kon teruggekeken worden op een geslaagde teamwedstrijd met goed teamwork. Met de 16eplek werd een mooie prestatie geleverd en is dit een goed uitgangspunt voor de rest van de competitie. De volgende wedstrijd is op 8 juni in Weert.

 

Foto’s © Evert Woutersen

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

BZSV en PW delen de punten

PW begon zaterdag sterk tegen BZSV en speelde aanvankelijk beter en feller dan de gasten uit...
18-03-2024

Apollo 8 naar halve finale landskampioenschap

Na een boeiende wedstrijd om de eerste plek in de kampioenspoule heeft Apollo 8 zich...
18-03-2024

NEO verliest nipt van DOS’37

Na een van NEO-kant wat afwachtende start zaterdagmiddag in Vriezenveen was de eerste kans voor...
17-03-2024

Jeffrey Scharbaai nieuwe trainer bij Apollo 8

Twee maanden nadat Thijs Oosting bekend maakte aan het einde van het lopende volleybaljaar te...
15-03-2024

BZSV blijft met lege handen achter

Hoewel FC Aramea zaterdagmiddag in Borne veel aan de bal was creëerde het weinig. Dit kan...
11-03-2024

Apollo 8 op koers naar kampioenschap

Apollo 8 heeft zaterdagavond ook de derde wedstrijd in de kampioenspoule gewonnen. In Borne was...
11-03-2024