Borne 75 jaar bevrijd

Bevrijdingsfeesten uitgesteld

 

Alle festiviteiten die tot met 6 april rondom 75 jaar vrijheid in Borne zouden plaatsvinden, zijn afgelast. Dit betekent dat alle genoemde data in deze special niet langer gelden. Zodra er een besluit kan worden genomen over mogelijke nieuwe data, zullen we dat op deze plek communiceren.

 

In mei 2020 is het 75 jaar geleden dat er voor Nederland een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog en sindsdien leven we in vrijheid. Het was echter al ruim een maand eerder, om precies te zijn op dinsdag 3 april 1945, dat Borne werd bevrijd.

 

foto: © Gemeentearchief Borne - Oude Almeloschestraat

 

In deze special lees je de komende tijd meer over de viering van 75 jaar vrijheid in Borne. Over de voorbereidingen, over de precieze invulling van het programma en zo meer. Ook vind je hier de contactgegevens van mensen die je verder kunnen helpen als je vragen hebt en waar je terecht kunt als je, op welke manier dan ook, een bijdrage wilt leveren aan deze voor onze gemeente zo belangrijke gebeurtenis.

 

Uitgelicht

Concert Tour of Freedom

Donderdagavond 2 april om 20.00 uur kunt u in 't Wooldrik genieten van het 'Tour of Freedom in Concert' door het Fanfarekorps Bereden Wapens m.m.v. Les Chouettes. 

Uitgelicht

Bornsche Bevrijdingsbitter

Vanaf nu te koop bij De Barrique, de Ster en Hermte's Ambacht: de unieke Bornsche Bevrijdingsbitter naar receptuur van Gerrit van Wezel.  

Uitgelicht

Bornse Vrijheidsvlag

In het kader van 75 jaar vrijheid is er in meerdere formaten een vrijheidsvlag ontwikkeld, speciaal voor Borne. Wilt u meer weten over de formaten/prijzen en hoe u deze vlag in uw bezit kunt krijgen? Klik dan hieronder.