Borne 75 jaar bevrijd

In mei 2020 is het 75 jaar geleden dat er voor Nederland een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog en sindsdien leven we in vrijheid. Een groep inwoners van Borne heeft het lustrum aangegrepen om in Borne de oorlog te (blijven) gedenken als waarschuwing voor iets dat nooit meer mag gebeuren. Maar ook voor het in herinnering houden en eren van mensen die zijn omgekomen.

 

Daartoe heeft de groep op 3 apil 2019, exact 74 jaar na de bevrijding van Borne, de Stichting Belevingstheater Oorlogstijd en Bevrijding Borne opgericht. Deze stichting organiseert op 3 april 2020 een evenement waarmee zij via belevingstheater mensen terugbrengt naar de tijd van oorlog én bevrijding in Borne.

 

In deze special lees je de komende tijd meer over het evenement. Over de voorbereidingen, over de precieze invulling van het programma en zo meer. Ook vind je hier de contactgegevens van mensen die je verder kunnen helpen als je vragen hebt en waar je terecht kunt als je, op welke manier dan ook, een bijdrage wilt leveren aan deze voor onze gemeente zo belangrijke gebeurtenis.

 

Uitgelicht

Acteurs en figuranten

Voor het grote belevingstheater op 3 april 2020 zoekt de Stichting 200 acteurs en figuranten. Zaterdag 29 juni is de eerste auditie.