‘Een brasserie zoals ‘ie hoort te zijn’
08-07-2019
WILLEM EN KITTY DANKERS OVER HUN NIEUWE PLEK BIJ DE GOLFBAAN:

‘Een brasserie zoals ‘ie hoort te zijn’

Een week geleden werden de handtekeningen gezet en vanaf dat moment zijn Willem en Kitty Dankers van Restaurant Dorset bijna onafgebroken in hun nieuwe etablissement bij Golfbaan Weleveld te vinden. Als de nieuwe exploitanten van de horecagelegenheid proberen ze de komende maanden de accommodatie ‘in hun vingers’ te krijgen, proefondervindelijk vast te stellen wat goed is en welke aanpassingen er eventueel nodig zijn om het geheel ‘Dankers-proof’ te krijgen.

 

Mooie en waardevolle periode

“Dit is een hele mooie en waardevolle periode”, zo steekt Kitty van wal. “Willem is vooral van het operationele. Hij kijkt en beoordeelt wat nodig is om bezoekers die kwaliteit te kunnen bieden die we gewend zijn en waar we voor staan. Mijn aandeel is vooral organisatorisch van aard en bovendien verzorg ik de styling. Het moet allemaal in en bij elkaar passen. De basis is goed, maar het zijn juist die laatste twintig procent die het onderscheid maken. Daarin vullen we elkaar aan, stimuleren we elkaar, maar zijn we op tijd en plaats ook kritisch naar elkaar”, zo zegt ze. “Zonder wrijving geen glans”, bevestigt haar man met een glimlach.

 

Hun stap naar Weleveld was geen vooropgezette. Dankers: “Op een gegeven moment komt zoiets op je pad. Daar ben je nu eenmaal ondernemer voor. En als je dan kansen ziet binnen de waarden die Kitty en ik hanteren, ja… dan kan het ineens snel gaan.” Zo ging het dus ook met Weleveld. “Hoe mooi zou het zijn hier een supertoegankelijke brasserie van te maken?”, zo bedachten ze. “Maar dan wel een brasserie zoals een brasserie hoort te zijn. Laagdrempelig, sfeervol en van een hoge kwaliteit. Ook als het om de huiswijn gaat, of om het sateetje van de kip. Want die moet natuurlijk niet droog zijn, daar ben ik nu eenmaal te veel vakman voor. Wát we doen, moet goed zijn. Bovendien verbind ik mijn naam eraan, dus ik kan me geen uitglijers permitteren.”

 

‘Ik kan nu eenmaal niet anders werken’

Voor wat betreft de huidige inrichting zal er niet zo heel veel veranderen. “Al gaat er wel het een en ander op zijn kop”, vertelt de horecaman. “Maar dat heeft vooral met structuur te maken. Alles verfijnen en perfectioneren. Ik kan nu eenmaal niet anders werken.” Kitty heeft ondertussen een aantal nieuwe lampenkappen ontvangen die een plekje moeten krijgen boven een van de grote tafels. “Kijk eens”, zegt ze, “dit zijn mooie sfeermakers.”

 

Tot 1 september gunnen beiden zichzelf de tijd om de nieuwe brasserie te vormen tot wat het uiteindelijk in hun ogen moet zijn. Wel zijn ze intussen gewoon geopend. “Easy going”, aldus Dankers. “Voorlopig werken we met een kleine kaart, vanaf 1 september ook met de grote.” Inmiddels is er ook een bedrijfsleider aangetrokken die vanaf dan de dagelijkse leiding krijgt in de brasserie. Over een passende naam wordt nog stevig nagedacht. “Maar dat komt vanzelf”, zo klinkt het vol overtuiging.

 

En ten slotte: “Ja, we hebben er onwijs veel zin in. Het is een mooie aanvulling op Dorset en bovendien denken we dat de nieuwe brasserie voor iedereen een duidelijk toegevoegde waarde heeft. Zowel voor de regio en het mooie Weleveld gebied met veel recreatie en toerisme, als voor de golfbaan zelf.” (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
McHak — 13 jul 2019
@ Loek en Ton, jullie beiden hebben een punt. Ik blijf anoniem, maar zal mijn toon matigen, minder verzuren en meegaan in het niveau waarop wordt gehandeld, minder mijzelf verlagen in de zuigende kracht van de zichzelf status verhogende neerbuigende macht. Ja, ik ben mens en heb emotie, maar ik zal mij tuchten in het disciplineren van mij, mij zakelijk doen ontstijgen tot professionele emotieloosheid. Dat is een intentie, geen garantie. Jullie punt heb ik gehoord.
Christian Sand — 11 jul 2019
In reactie op Mascha
Bravo! Waarvoor? Omdat de Gemeente Borne met 2 maten kan meten? Daar waar de ene hardwerkende horeca ondernemer een duidelijke 'nee' krijgt van de Gemeente Borne, krijgt de andere een 'we zien het door de vingers, dus ja'. Deze situatie riekt vooral naar een vorm van vriendjespolitiek als ik het zo van buitenaf bekijk.
Mascha — 11 jul 2019
En weer hardwerkende horeca ondernemers die hun nek uitsteken! Bravo en veel succes
Tiger Woods — 10 jul 2019
Slimme zet van Agterbos. Hij begrijpt wie er aan de touwtjes trekken in Borne. College en raad zullen nu wel dimmen.
ks — 10 jul 2019
Leuk, een nieuwe activiteit als kantinebeheerders naast je baan als kok van je eigen restaurant. En hoe is het afgelopen met de culinaire maaltijden bij het snelweg restaurant aan A1. Misschien een idee dat de tennisvereniging een bistro vestiging krijgt.
Max de Mooij Sr. — 09 jul 2019
Kruimelontheffing is wat mij betreft het woord van het jaar van Borne ;-).! Kom op college, neem eens gewoon een standpunt in! Ja of nee horeca? Alleen kruimelvlaai gaat niet werken!
Ton Huiskes — 09 jul 2019
Mee eens met @Loek Diemel (geen verzonnen meer accepteren) Borne Boeit is een soort Tubantia on line dus tja reclame of niet - het Bornse publiek mag best wel weten wat er zoal op het Weleveld afspeelt - en nu deze ontheffing is ontleend betekent dus dat er horeca mag worden uitgeoefend. Prima - laten wij een ding niet vergeten: het mooie Kerkdorp Zenderen gaan vergelijken met het horeca plein in Enschede? Meer aanbod in welke prijsklasse ook is gezond. Kijk de manier waarop verdient zeker geen schoonheidsprijs - de gemeente Borne is hier schuld aan en moge het duidelijk zijn dat hier nog wel een betere beleidsuitvoering kan worden bewerkstelligd.
Loek Diemel — 09 jul 2019
Wat is het toch jammer (ik bedoel laf) om alleen met voornaam of pseudoniem te reageren. Notabene wel het lef hebben om betrokkenen met naam en toenaam aan hun schandpaal te kakken te zetten.
Bah... toch met mijn vriendelijke groet, Loek Diemel.
Andre — 09 jul 2019
Zoals hier boven wordt vermeld er mag geen reclame worden gemaakt.
Maar dit artikel op Borne boeit riekt toch aardig naar reclame .
Lichtgeel hesje — 09 jul 2019
Uit de raadsvergadering over dit onderwerp afgelopen juni blijkt het volgende: "Dat wil zeggen dat er horeca is toegestaan tot 23.00 uur, met dien verstande dat het om ‘ondersteunende horeca’ gaat, golfgerelateerd. Er mag geen reclame gemaakt worden en er mogen geen niet-golfgerelateerde feesten en partijen gegeven worden, maar van de ondernemer wordt ook niet verwacht dat er aan bezoekers gevraagd wordt of ze gegolft hebben, dan wel passanten zijn." Er is een ‘kruimelontheffing’ bedacht om, voor de duur van een jaar, het experiment aan te gaan en horeca (beperkt openbaar) toch toe te staan, aldus diezelfde raadsvergadering. Op basis van het artikel in BorneBoeit van 8 juli, is echter al duidelijk, dat zowel de huidige eigenaar van de golfbaan als de familie Dankert reeds nu in al haar te ondernemen activiteiten en uitlatingen reeds uitgaan van een volwaardige horeca-gelegenheid zonder enige beperking, die over 1 jaar (juni 2020 dus) gewoon zal blijven voortduren, zonder dat hier een strobreed door politiek Borne in de weg wordt gelegd. Who's next??
McHak — 09 jul 2019
Een kruimelregeling; ik ben benieuwd hoe de kok de organisatorische blunder weer creatief gaat oplossen; dat is de enige kracht van Dorset Mansion; de keuken, briljant!!! De rest is het kaft aan het koren. Inferieur. Maar voordat inzicht er komt. Ondanks de keuken zal ik er geen kruimel lusten.
BHM — 08 jul 2019
Het is te zot voor woorden dat dit kan meteen hele voorgeschiedenis over deze gelegenheid .
Het lijkt hier wel een vrijstaat waar de gemeente zijn eigen wetten toepast zoals het hen uitkomst.
Bornenaar — 08 jul 2019
‘Een brasserie zoals ‘ie hoort te zijn’
Dus met gemeenschapsgeld betaald, winsten vloeien naar Dhr. Agterbos en de familie Dankers, en de gemeente houdt de rijken te vriend. Inderdaad, zo hoort het te zijn.
Andre — 08 jul 2019
Zal wel weer voor de rijkere Bornenaar zijn net als het Dorset.
Sowieso te gek voor woorden dat dit weer goed gekeurd is.
De betreffende ambtenaren zullen wel met fikse korting kunnen dineren.

Feestelijke tijdreis in zonnig Borne

Het volledig nieuwe evenement Wiener Melange Café bleek zondagmorgen een schot in de...
24-09-2023

Koksteam Dorset in finale Gouden Koksmuts

Maar liefst elf gerenommeerde restaurants uit ons land streden eerder deze week in de...
22-09-2023

Prestigieuze horeca award voor Marly Sauer

Marly Sauer, pas 21 jaar, kreeg onlangs volslagen onverwacht de Joop Braakhekke Apprentice Award...
21-09-2023

Koffieconcert en modeshows kleuren koopzondag

Afgemeten aan de temperaturen zou je het wellicht niet zeggen, maar toch staat het najaar voor...
20-09-2023

Het Seminar: ‘Met nieuwe passie terug naar de...

In de zomer van 2018 opende Het Ideaal, daar waar het zelfvoorzienende centraal staat,...
19-09-2023

Ben en Astrid doven hun Pijpelaar

Het is alweer 22 jaar geleden dat Ben en Astrid Stuivenberg de sigarenzaak overnamen van de...
08-09-2023